• Äldre 2 Mar 20:57
    21392 visningar
    34 svar
    34
    21392

    Morgongåva till mannen?

    Har han något intresse/hobby du skulle kunna utgå från? T.ex. fixa nån grej som anspelar på intresset?

    Jag beställde manschettknappar med fisketema (min man är väldigt inbiten sportfiskare) från en guldsmed, dvs. guldsmeden designade och tillverkade ett par unika knappar till min man.

    Jag ville gärna ge ett konkret grej, som han kan använda i många år. I och för sig har min man rätt många par manschettknappar redan, men ett par unika knappar har ändå ett annat affektionsvärde än de masstillverkade han köpt/fått vid andra tillfällen.

  • Äldre 5 Mar 14:36
    #22
    Sandra01 skrev 2014-03-05 13:16:16 följande:

    Måste fråga... NÄR ger man morgongåvan??? Samma dag man ska gifta sig eller morgonen efter????


    Kalaspinglan: har du någon bild på fiske-manchetterna??+ Sååå himla bra idé!!!!!!! Var beställde du dom? Är dom i guld då???? Pris? Tusen frågor :)


    Vi bytte morgongåvor dagen efter bröllopet.

    Nä, har tyvärr ingen bild på manschettknapparna, men de är gjorda i silver (manschettknappar i guld blir nog väääldigt dyrt). Knapparna har rödingar (en av makens favoritarter= som motiv. Rödingarna har oxiderat silver som rygg, och roséguld på magen/buken. Guldsmeden råkar vara väldigt fiskeintresserad han också, så han var noga med att de skulle se naturtrogna ut.

    Jag beställde manschettknapparna hos en liten, fristående guldsmedsaffär som tillverkar alla smycken själva. Det tog ca 3-4 veckor från skiss tills jag kunde hämta knapparna. Knapparna blev dyra (typ 8000-9000 kr Skäms), men jag ville slå på stort och inte pruta på något. Jag anade dessutom att min man skulle köpa ett dyrt smycke till mig, så jag ville ge något i samma prisklass.

    Jag tror att man säkert kan få ett par specialgjorda manschettknappar billigare, speciellt om man kan utgå från ett par fabrikstillverkade knappar och "lägga till" motivet på ytan som syns. De knappar jag beställde är alltigenom handgjorda, så det drog ju upp priset en del.

    Om man vill beställa något speciellt smycke är det bara att gå in till några mindre guldsmeder (alltså inte jättekedjorna) och berätta om sin idé. Jag visste inte riktigt vad jag var ute efter när jag gick in till guldsmeden, men vi pratade lite och han lovade att återkomma med skisser. Det tog några dagar och sen hade jag skisser  och prisuppgift i mailen.
Svar på tråden Morgongåva till mannen?