• Himla
    Äldre 6 Mar 16:25
    290559 visningar
    1096 svar
    1096
    290559

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    jessi85 skrev 2014-03-06 15:47:36 följande:
    Den här har jag beställt, men ska korta av till knälängd. Tror jag, det beror ju på hur den ser ut när den kommer på. Den är ganska enkel men vi ska gifta oss borgerligt med våra familjer närvarande, och sen på kvällen ha fest i en loge så jag ville ha något enklare... och 50-talsinspirerat, fd. rockabillytjej som jag är :)


  • Himla
    Äldre 6 Mar 16:30
    #69

    oj då det blev lite tokigt. Vilken fin klänning Jessi85 skulle det ju stå :)


    Här kändes det lite snopet att mannen gillade den första som jag visade, eller så har vi bara otroligt lika stilsmak. jag vill ju jämföra.


    Svårt att välja men det blir en klassisk 50-tals variant så långt har vi kommit. Bra jobbat så här första planeringsdagen. 


     

  • Himla
    Äldre 7 Mar 13:00
    #79

    Vad synd, klänningen är ju jättefin annars. Jag har bestämt mig för att det INTE blir en kinaklänning som brudklänning efter allt jag läst här. Det Blir ju  inte billigare med tillägg som tull skatter samt omarbeten hos sömmerskan dessutom vet man inte vilken spets etc man får . Jag vill ta på och känna på tyget etc samt att klänningen ska passa. Har hittat en designer helt i min smak och då blir det MIN klänning i det tyg jag valt. Men fortsätter dregla över allt vackert här och tänker beställa en klänning att ha till fest från Kina i alla fall....


     

  • Himla
    Äldre 17 Mar 07:00

    Jag tycker båda var jättefina, dock var de lite korta när man tog av kjolen för min figur och ålder i alla fall De blir säkert jättefina båda två på dig :)

    . Jag var på ett bröllop på 80-talet där bruden hade korsettliv, korta cigarettbyxor och en avtagbar pärlbroderad kjol somm var kortare framtill och lång med släp där bak. Det var tufft och fint på samma gång. Ovanligaste jag sett i alla fall.

  • Himla
    Äldre 18 Mar 06:34

    Kommer inte ihåg alla inlägg i tråden , men jag skulle nog kolla med olika sidor på nätet här i Sverige samt med olika återförsäljare vad som finns att köpa på rea etc.Det går att få en fin klänning billigt och då VET man vad och NÄR man får den....

  • Himla
    Äldre 26 Mar 14:27

    Kakbakaren vilken fantastiskt fin klänning du fick! Klart att det är svårt att köpa någonting man inte sett annat än på bild men jag tycker i alla fall att dina bilder var finare än den på deras hemsida.

  • Himla
    Äldre 7 Apr 15:30
    jennyal skrev 2014-04-07 10:28:50 följande:
    Nu har jag köpte min ena klänning från ebay! Hoppas att den blir ok och att den dyker upp ffa! Jag har mejlat med säljaren i helgen och hon har jättemånga positiva omdömen, inte minst på likanande klännngar. Blir en lång väntan nu.. 
    Jag ska även mejla Dino om en av deras under dagen!
    För er som undrar hur min drömklänning ser ut så kommer bild här! 

     
    Jättefin klänning :)
  • Himla
    Äldre 15 Apr 08:40
    Sannis1982 skrev 2014-04-14 20:00:50 följande:

    Nu har min klänning äntligen kommit från dino. Jag är väldigt nöjd, men behöver göra lite ändringar för den är lite för stor. Är det någon som vet om man kan sy in korsettdelen vid snörningen? För det finns inga sömmar.

    Jag behöver nog en underkjol också. Någon som vet en underkjol skulle bli fin till denna klänning. Jag vill inte att kjolen ska vara för utstående, men gärna med ett fint fall. Nu hänger den ju bara:).


    Alltså ska du sy in den i livet så ska du sy in den i sidsömmarna inte i snörningen där bak.
  • Himla
    Äldre 15 Apr 12:16
    jessi85 skrev 2014-04-15 11:43:35 följande:
    Tack! Nej ärmarna är inte i stretchspets och det var därför skräddaren inte ville tajta till det mer, hon sa att jag måste kunna böja på armarna. Det tycker jag verkar onödigt, hehe ;) Nämen jag vill ha dem lite tajtare, får offra lite bekvämlighet.

    Den här klänningen tycker jag är perfekt, en vintageklänning från 50-talet (redan såld). Ja den är ju lik den jag har... :)
    Har du provat olika typer av klänningar innan? Det är kanske så att just den modellen inte får dig att känna dig som en brud men lite ändringar kan göra susen.
  • Himla
    Äldre 16 Apr 15:34
    kärleken skrev 2014-04-16 07:49:10 följande:

    Nu har min klänning! Snälla ge lite feedback! Sitter den snyggt? jag har egentligen mindre omfång på midjan lite längre ner, men kanske hade inte kjolen hängt lika bra om midjan varit där nere? Sitter överdelen tillräckligt tait? Ser mina axlar breda ut? (jag har breda axlar, så vill ju inte markera det allt för mycket...)
    Något som kan ändras?

    Först kommer förebilder och sedan mig i den :)
    (jag beställde en lång chiffongkjol istället för kort i tyll..)


    Men åh vad fin du är i din klänning :) Den passar dig alldeles perfekt ju! Bra val att du ändrade kjolen. Du kommer bli jättevacker som brud.
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!