• Äldre 6 Mar 16:39
    290573 visningar
    1096 svar
    1096
    290573

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Jag skrev i gamla tråden precis innan ni startade den nya så jag slänger in den här igen eftersom den är ny och 2014 års kollektion.




    Klänningen är beställd från JJhouse och jag är väldigt nöjd. Kvalitén är över förväntan. Jag trodde inte den skulle vara så välsydd heller. Trots personliga mått så är den dock för stor i ryggen och är nu inlämnad till sömmerska för intagning, men det hade jag nästan räknat med.


    Klänning+frakt 2001kr


    Moms och tullavgift 884kr


    Sömmerska 600kr


    Total kostnad 3485 kr


     


    Jag försökte även beställa en kort klänning att ha senare på kvällen eller på brunchen dagen efter från Light in the box, men fick till svar att de inte kunde göra den för mina mått verkade konstiga (skiljer bara några c, på byst och midjemått men är mindre under bysten och modellen brukar funka på minkropp).. vilket jag tycker är konstigt när jag ligger precis på gränsen till plus sise och det finnt ca 6 storlekar större än jag har. Bra att jag betalade via paypal för nu skall pengarna vara på väg tillbaka.


    Beställde istället en klänning från Dinobridals som jag hoppas det skall funka med, lite dumt att man inte kunde betala med paypal hos dem dock. Överdrev nu måtten så de blev lite mindre eftersom de verkar göra mig större än jag är, är sykunning så om den skulle bli för tight tänker jag sätta i snörning.


     


     

  • Äldre 17 Mar 14:54
    carola78 skrev 2014-03-17 06:48:50 följande:

    Jag behöver hjälp.
    Någon som provat en tvådelad klänning (enligt bilderna), alltså sån som du gör om och har en lite enklare klänning på kvällen?
    Eftersom att jag inte får min klänning (skulle tro det iaf) så har jag börjat kolla på nya och funderar så det knakar.
    Vilken av dessa tycker ni är finast?
    Jag tänkte be dem göra om överdelen så att den är mer "slät" och inte har så mycket lullull samt att de gör axelband på dem, så man slipper springa och dra upp klänningen vid bysten hela kvällen :)

     


    Helt klart den första. Vad menar du med lulllull på överdelen,livet? För kjolen behöver nog vara det för att det skall funka.
    Skall du ta av nederdelen inför alla som en liten överraskning?
  • Äldre 2 Apr 23:22

    Maj 12: om spetsen är lös över det undre tyget kan den nog höjas upp i midjan av en sömmerska. Jag har lite samma problem som dig, men upptäckte det efter att min varit inlämnad för insyning i ryggen. Tyckte längden kändes bra innan, men efteråt har jag insett att den är ca 1-2cm för lång eftersom jag trampar på den. Jag har inte riktigt bestämt hur jag skall lösa problemet ännu. Skall köpa en ny bh och kommer även ha ett band med strass under bysten då det är empirskärning, kanske kan dessa hålla upp den lite till. Klänningen är redan rätt stor så en extra underkjol har jag ingen lust att ha, men det kanske kan vara en lösning för dig?

    Daniiel: Min andra klänning som jag skall ha senare på kvällen/brunchen dagen efter beställde jag från Dinos. Har inte hört ett knyst och börjar bli lite orolig nu när det drar ihop sig. Beställde 6 mars och bröllopet är 26/4.. Bör jag vara orolig? Hur får jag kontakt med dem bäst? Mail?

Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!