• Alylly­ra
    Äldre 26 Feb 14:24
    5197 visningar
    21 svar
    21
    5197

    Dålig stämmning på BT

    Jag kan hålla med dig till viss del. Det har varit lite "dålig stämning" eller vad man ska kalla det de senaste månaderna. Men det är inte på något sätt unikt, trådar kommer och går och det har varit en hel del hätska diskussioner här inne till och från. Jag är säker på att de som var medlemmar här långt innan mig har ett ännu bättre minne av detta.

    Det är bra att försöka att inte ta saker personligt när man läser (om det inte är personliga påhopp då, sånt ska man anmäla), eftersom de flesta kommentarer är generella och inte syftar till någon specifik medlem. Men generella uttalanden kan också såra, så klart.

    Dock tycker jag att det skulle vara ett oändligt tråkigare forum om vi alla skulle stryka varandra medhårs och inte ta upp saker till debatt. Vissa debatter är onödiga, visst. Själv brukar jag inte lägga någon tid på dessa. Vissa debatter berör något som kan vara bra att belysa och är intressanta för de som deltar.
    Är man inte intresserad eller tycker att det blir för hätskt kan man välja att lämna tråden. Är det något som man tycker borde ifrågasättas kan man fråga "hur menar du nu?" istället för "du är dum i huvudet som tycker så".

  • Alylly­ra
    Äldre 26 Feb 15:42
    #6
    Chicita skrev 2014-02-26 15:13:55 följande:
    Mycket bra poäng.
    Tack, vet inte om jag fick fram den riktigt... Kände mest att jag ville skriva "nånting" Tungan ute

    Håller med dig om anonymitetsfuktionen, jag var inte här när den infördes och jag förstår att den fyller sitt syfte ibland när det handlar om riktigt känsliga grejer. Men ofta går det ändå att gissa sig till vilken medlem det är som har skrivit om man känner till hur folk brukar uttrycka sig (stavning, versaler/gemener, använande av smileys, längd på inlägg etc).
    Men vad säger det mig? Jo, det säger mig att "Chicita" har skrivit ett anonymt inlägg, men det ger mig ju ingen mer info om "Chicita" än jag redan vet (sorry att jag använde dig som exempel här Flört). Om man i övrigt väljer att vara relativt sparsam med personliga detaljer så är nicket i sig tillräckligt anonymt i de flesta fall kan jag tycka.

    Men vi får väl alla ta på oss en del av bördan här tänker jag. Jag brukar själv vara väldigt dålig på att anmäla saker som jag tycker går för långt, dels för att jag är lite lat () och dels för att jag inte kan forumets regler tillräckligt bra för att ha bra på fötterna vid en anmälan. Under tiden som jag sitter och är inaktiv frodas påhoppen utan konsekvenser och tonen i debatten skruvas upp ett snäpp till.  
  • Alylly­ra
    Äldre 11 Mar 11:01
    #21
    Castell skrev 2014-03-09 09:16:15 följande:
    Vet inte om det har blivit dålig stämning, däremot har det blivit ett forum som delvis inte har med bröllop att göra! Och då är det kanske inte konstigt att människor som är här för bröllopet reagerar negativt på trådar som "min pojkvän bvill separera" " han är otrogen"  " inget sex på...." etc etc
    Fast i dessa trådar tycker jag oftast att tonen är ganska vänlig och stöttande. Det är sällan någon skrivet "skyll dig själv", utan snarare kommer folk med råd, tips eller bara styrkekramar till den som startat tråden.

    De trådar som det blir hetsigast stämning i är de som handlar om folks personliga val och sätt att uttrycka sig eller när diskussionen går in på ålder.
    De trådar som t.ex. startas mot kinaklänningar är oftast både välbesökta och väldiskuterade, men väldigt sällan konstruktiva. Andra berömda/ökända exempel är brudöverlämning, kuvertavgift och hög-budget-trådar.
    Dessa handlar nämligen om folks personliga val, och det är lätt att fälla ut taggarna om man upplever att någon klankar ner på ens val och därmed på ens person.

    Frågan är också om det är värt att ta upp vissa diskussioner. Jag tycker att det är jättebra att saker och ting diskuteras och att man får höra både positiva och negativa saker om sitt val så att man vet vad man ger sig in på. Men sen måste allas åsikter också respekteras, påhopp leder ingen vart.

    När jag tänker efter är jag faktiskt förvånad över hur lite trollande det har varit på det här forumet med tanke på att det är som upplagt för det:
    1) Det finns en fantastisk anonymitetsfuktion att gömma sig bakom
    2) Det finns en massa ämnen som är typiska känslostartare
    3) Folk är kanske lite extra känsliga just för att det är bröllop
    Det känns som att detta skulle kunna leda till mycket mer trollande än det faktiskt gör...
Svar på tråden Dålig stämmning på BT