• Äldre 26 Feb 14:32
    5196 visningar
    21 svar
    21
    5196

    Dålig stämmning på BT

    Jag är lite kluven, visst måste det finnas plats att även diskutera djupare frågor är färgval och ringar, men samtidigt håller jag med om att tonen varit lite onödigt hård och tycker det är rätt trist att skilsmässostatistik dras upp till höger och vänster (och då tillhör jag ändå demografin som statistiskt sett förblir gifta livet ut).

    Statistik kan vara användbart för samhällsplanering men inte för att bedöma en enskild individs val och framtid. Det går inte att säga att ett enskilt äktenskap kommer hålla eller inte utifrån ett antal fasta parametrar, vilket innebär att man inte heller kan säga att man borde gifta sig vid en viss ålder eller vid ett visst stadie i livet - statistik fungerar inte så.

    Vi vet så väldigt lite om andra människor, deras tankar och val och detta är ändå - som tagits upp upprepade gånger - ett forum för bröllopsplanering, inte primärt en äktenskapsskola eller relationsakut där man måste dela med sig av sinna innersta tankar och känslor för att bli accepterad och få sitt äktenskap godkänt.

    Har du inget snällt att säga så säg ingenting alls, eller vad det brukar heta. Och var försiktig mer råd som inte är efterfrågade. 

Svar på tråden Dålig stämmning på BT