• Äldre 25 Feb 13:43
    4596 visningar
    9 svar
    9
    4596

    Buffé eller sittande servering??

    Tänk på att ni antagligen behöver personal som sköter buffén också, annars ser det inte så särskilt aptitligt ut för de som ska ta sist  (speciellt inte om det är mer än typ 20 gäster) 

    Fördelen med bordsservering är att alla får fräsch mat, ingen får "skrapet" som blir kvar när alla andra har tagit, eller kanske till och med blir utan...

    Buffé kan vara toppen det också om man tänker till lite och ser till att ha personal som sköter den.
    Det är bra om man kan ta från minst 2 håll (alltså 2 köer till maten) är det fler än 50 gäster kan det vara bra att ha ytterligare ett bord med mat så det går lite fortare så hinner inte maten kallna och de första gästerna hinner inte äta upp innan resten får sin mat Glad

    Men tänk på att det går åt mer personal än man tror - speciellt om dom inte är utbildade / yrkesarbetende servitriser / servitörer. Så ett tips är att ta in 1 mer än man tror.
    Då är man lite "garderad" ifall någon ringer på morgonen för bröllopet och säger att dom är sjuka och inte kan komma...
     

  • Äldre 25 Feb 18:45
    #6

    Ett alternativ kan kanske vara det vi hade.
    "sittande buffé"...
    Dvs det bars in stora fat med mat som ställdes på borden så att man fick skicka runt serveringsfaten och plocka lite själv.
    Det funkar ju bra om det är kallskuret.
    Gör stora brickor med kött (om ni ska ha det) och flera mindre skålar med sallader och tillbehör. Placera allt på brickor så det typ blir 2 brickor / 6-8 personer så att det är lätt att bära fram, sen kan tallrikar och skålar skickas runt separat.
    Då går det snabbt för de som serverar att få fram maten och det blir lite liv och rörelse vid borden och man "tvingas" att prata med folk på ett annat sätt genom "skicka potatisen är du snäll"-konversationer Flört 

Svar på tråden Buffé eller sittande servering??