• Äldre 24 Feb 23:25
    4241 visningar
    9 svar
    9
    4241

    Ockerpris på dryck?

    Vi håller just nu på att förhandla med lokalen vi tänkte ha vår fest i. Det är i Norrlands inland och det är ingen högklassig lokal där man brukar ha bröllopsfester. Kan va bra att ha med sig...

    Vi kommer ha betalbar efter middagen och ägaren till stället kommer stå i baren. Där är det inga problem. Vi har fått en offert på 6000 för lokal och en personal i baren till kl 01. Det var ca 4000 dyrare än det andra stället vi har tittat på. Det som skiljer är att det dyrare stället även har stugor till uthyrning, vilket löser övernattning för våra långväga gäster. Stugorna ingår inte i det priset, gästerna får själva boka och betala sin övernattning. (ca 200:-/natt) Men vi känner väl ändå att det är värt 4000 för att lösa problemet...

    Det som jag däremot känner är lite sniket är att de vill ha 50:-/glas eller 150:-/flaska för drycken till maten. Vi får inte ta med egen. Det vinet vi har valt kostar 71:-/flaska! Det är över 100% påslag... För öl skulle de ha samma, 50:-, där har vi valt en öl som kostar 19:-/flaskan. Det är 150% påslag. Det tycker jag är ockerpriser. De VET att vi inte har så stor budget och de vet att vi inte har så många alternativ. 

    Hur tar jag upp det här med uthyraren på ett fint sätt utan att förstöra våra chanser att hyra? 

  • Svar på tråden Ockerpris på dryck?
  • Äldre 24 Feb 23:52
    #2

    De får ta vad de vill i baren, det här är dryck till maten... 

  • Äldre 24 Feb 23:57
    #4
    Chicita skrev 2014-02-24 23:52:56 följande:
    Om dom har serveringstillstånd så får dom inte låta er ta med eget. Det har inget med girighet att göra.
    Om dom skulle låta er ta med egen alkohol så kan dom lika gärna begära sig i konkurs på en gång, för det innebär att dom inte längre har något serveringstillstånd kvar.

    Priserna för viner, mm får inte vara samma som på systemet enligt alkohollagen. Och man får inte dumpa priserna mot andra krogar/restauranger i närheten. Vilket innebär att dom måste följa marknadspriserna på alkohol i området - eller ta mer betalt. Och de flesta restauranger brukar ha mellan 100-150% påslag mot systemet. Så det är inga konstiga priser.

    Det ni kan göra är att tala om att ni tycker att det blir lite dyrt och fråga om det går att få ner priserna något.
    Man får inte sänka priserna på alkohol, men man kan göra paket - och sänka priserna på maten (redovisnings-mässigt) .
    Fråga kan man alltid. Men jag tror inte att ni kan få någon större sänkning av priserna. 
    Det finns inga andra krogar i närheten... iaf inte på 5-6 mil. Vi har inga problem med att de måste vara de som köper in alkoholen heller. Vi får ta med champagne till fördrink så jag känner inte att det är en stor grej för dem heller att tumma lite på reglerna.

    Men hur tar jag upp det utan att de blir sura? Det är frågan... 
  • Äldre 24 Feb 23:58
    #5

    Maten står vi för, ink kock och serveringspersonal... 

Svar på tråden Ockerpris på dryck?