• Äldre 23 Feb 20:15
    76697 visningar
    492 svar
    492
    76697

    Viktnedgångspepp!

    Hej!

    Vill skaffa en aktiv tråd för pepp och stöttning för att gå ner i vikt!

    Gärna med olika utmaningar om folk är peppa på det! :)

    Måste få en liten morot att komma igång ordentligt då det går så jäkla sakta och vill iaf försöka 2-4kg/månad. :)

    Hoppa gärna på!  

  • Svar på tråden Viktnedgångspepp!
  • Äldre 23 Feb 20:18
    #1

    Ville inte skriva allt i översta inlägget.

    Okej. Jag vill gå ner c:a 25 kg och gärna så fort som möjligt men senast till bröllopet den 1/8 2015!

    Vill gärna ha med er som aktivt vill peppa och stötta varandra, jag har upplevt att det är vid sådana tillfällen man lyckas!

    Jag ska börja föra mat/motion/vikt-dagbok (en fysisk, jag har mycket lättare för att skriva på papper än ex. i en app/dokument) och köra hårt! 

    Tänker köra på som jag gjort nu med 5:2 måndag och torsdag men kanske inte unna mig riktigt så mkt jag gjort på helgen och försöka hålla mig ifrån 10rastens mack-kavalkad på jobbet genom att alltid ha med mig mycket frukt och nyttiga mellanmål jag tar med själv för att ordentligt hålla koll på vad jag stoppar i mig! 

    Hoppas vi blir många som kan stötta och peppa varann! :D 

  • Äldre 23 Feb 22:38
    #3

    Härligt jobbat! Då har vi ju ungefär lika mycket vi ska gå ner kvar. :) 

    Jag håller med dig, men jag är urdålig på att ta det sakta. Har varit bäst när jag varit superstrikt och gått ner snabbt - men då har jag ju gått upp igen.

    Vad betyder iso-dieten? Lite nyfiken. Har också lifesum, men som sagt så klarar jag det bäst genom att skriva ner det fyiskt - men kommer använda till att kolla kalori-mängd i maten osv. Är ute och går 1 mil minst 3 gånger i veckan med en kompis - eller det är vårt mål. Hinner inte det varje vecka men vi är duktiga på att gå långt. :)

    Bra med joggingen, men min kropp klarar inte det! Mina vrister och knän är dåliga + att mina bröst är för stora. :) Men promenader klarar jag mig bra på och sen kanske lägga till lite styrka när jag kommit en bit.

    Har hört att det är mycket viktigare vad man äter i förhållande till vad man tränar, alltså typ 80% har med diet att göra och 20% med motion - och jag vet att det stämmer. Äter jag rätt går jag ner i vikt oavsett om jag tränar eller ej - men om jag tränar behöver det inte betyda att jag går ner i vikt så länge jag inte håller stenkoll på vad jag stoppar i mig. Så jag kommer i första hand fokusera på maten även om jag som sagt går mycket promenader. :) 

  • Äldre 24 Feb 17:28
    #7

    Vad kul att det hoppar på lite folk. :) Välkomna! Jag är en riktig viktpendlare och var nere en del av vikten i höstas... Men ja. Så fort jag släpper en vecka så går jag upp 6 kilo. Motsträvigt. Klagade lite över det till min doktor idag. Något som tröstar mig är trots allt att jag inte väger mitt mesta. Tror det är nästan 15kilo som jag inte har gått upp. Det är ju bra. ;) Ska kolla upp isodieten! Vi har precis börjat med matkasse för att få välbalanserade måltider och de dagar vi har fastedagar tar vi bara bort kolhydraterna! Har dessutom införskaffat en skrivbok med delmål där jag även kan skriva upp vad jag ätit. Har redan delat in i dagar och veckor så den räcker fram till v.24. Har sagt att jag minst ska gå ner 0.7 i veckan = över 10 kg innan v 24. :) hoppas självklart på mer men ska försöka att fokusera på delmålen så blir det lättare, det vet jag ju. Första delmålet ska nås innan v.16 och lyckas jag med det ska vi åka iväg under påsklovet. Kanske på kryssning till Tallinn eller dyl. :) Idag kunde inte min kompis gå som jag vanligtvis tar promenader med så får se om jag får med sambon ut! :)

  • Äldre 26 Feb 16:06
    #8

    Hej!
    Jag tar väl ett inlägg till.
    Varit ute och gått 1 h mån och 1 h tisdag. Idag är en 2h promenad planerad! :)

    Har varit superstrikt och är så nöjd. På 3 dagar har jag inte fuskat något och skrivit upp allt! Alltså inte ens en liten kopp varm choklad på jobbet eller ett rån på rasten. Hållt mig helt borta och ätit min frukt och tagit en kopp te. :)

    Alla kalorier räknas och ungefär såhär ser en dag ut:
    Frukost 150ckal
    Mellanmål 50-100kcal
    Lunch 500 kcal
    Mellanmål 50-100kcal
    Middag 500 kcal

    Landar någonstans mellan 1200-1400kcal om dagen, förutom mina fastedagar då jag låter bli kolhydraterna till maten, dvs att jag slutar på 500-700kcal ungefär. Då äter jag max 2 50kcal mellanmål också, alltså inte mer än så.

    Hur går det för er andra? 

  • Äldre 26 Feb 20:42
    #14

    Precis kommit hem från milpromenaden och blir så glad att det är så många som vill vara med och ta tag i sin vikt! Heja er! Framförallt vet jag att det är så mycket lättare om man är flera som peppar varandra. :)

    Jag har också kört lchf innan och det funkar jättebra på mig! Framförallt har jag kört med att inte äta kolhydrateroch sen äta lite fett men inte för mycket! Min mage blir mycket lugnare av det då jag misstänker ibs, men det verkar ju var och varannan svensk ha nowdays så det är ju inte så konstigt! ;) Däremot fick jag sluta med lchf-kost för snart 2 år sen då jag plockade bort min superinflammerade gallblåsa som hade 10 st gallstenar i sig (ja, det är ju inte så konstigt att den var inflammerad om man säger så...).

    Till frukost äter jag helt enkelt en liten portion havregrynsgröt med 0,5-1dl lättmjölk. I gröten har vi lättströ och kanel, ibland lite frysta bär. Och jag står mig rätt länge på det. Men visst. Ska jag öka kalorierna borde man ju öka frukosten.. det brukar vara vardagsfrukost, sen till helgen så brukar vi äta bröd, antingen baka själva eller köpa frallor. Så då blir det ju självklart mer till frukost... men nu ska jag försöka räkna kalorier på helgerna också, innan har jag bara gjort det i veckorna för att ha lite mer fritt.

    Jag försöker äta regelbundet också, och äta frukt mellan måltiderna. På mina 500dagar (som egentligen snarare är 600-700) äter jag bara äpple, vindruvor eller clementin, men annars tar jag 1 banan på någon av mellanmålstiderna. Kan även köra på naturell light-kvarg som jag blandar upp med lite lightsaft eller kanel/lättströ. Blir supergott med bra proteininnehåll och lite socker och fett!

    Ska försöka skärpa mig även på helgerna men nu i helgen ska vi till sambons pappa för han fyller år. Jag ska minsann ha med mig frukt för att stå ut! Kan jag stoppa i mig apelsin, clementin eller vindruvor istället för kakor så får jag väl vara otrevlig och bara ta nån liten kaka eller tårtbit och sen äta frukt resten! Däremot ska jag och en kompis, som också kämpar med vikten, ha lite vinkväll och bröllopsplanering på fredag och vi bestämde oss för att bara göra fruktsallad och mörk choklad, så behöver vi inte sitta och sukta efter något vi egentligen inte ska äta bara för att man ska ha något för man har gäster. 

    Vad jag vet om hormonspiraler är att de visst kan påverka ämnesomsättning men också sötsug! Mitt sötsug ökade totalt när jag började ta p-piller! Och hungern också för den delen.

     Vad duktigt trattkantarellen! Bra att du håller dig till saker du får äta även om man kan "unna" sig lite inom det. :) Du kommer igen när du blir frisk igen! Jag längtar mest till våren. Då är man mycket mer aktiv och jag har mycket lättare för en bra kosthållning. Är inte alls lika deppig när solen kommer fram och då är det mycket lättare att hålla det! 

    Att bara äta 10 godisbitar är också karaktär! Jag personligen har lättare för att inte äta alls även om det är jobbigt rent psykiskt eftersom man är så sugen. Vet också att om jag slutar helt är det lättare att hålla än att äta på helgerna (vilket är gott) för då triggar inte sockersuget igång på samma sätt. Läsk är en ovana jag lagt på mig när jag började umgås med sambon. Han dricker det rätt ofta och innan gjorde inte jag det.. .nu är det nästan varje dag.. även om det är Light!

     Förstår att det är svårt när man måste laga 3 olika maträtter, det är inte kul! Jag är lyckligt lottad som har en sambo som hoppar på ALLA idéer jag får om dieter för att stötta mig, om det så är matkasse eller soppdiet. ;) Som du säger är sötsug så svårt, kan tänka mig det är ännu svårare när man har barn och ändå vill unna dem lite lördagsgodis. Då måste man ju ha godis hemma. Jag och min sambo kan ju välja att inte köpa sånt att ha hemma. En annan sak jag upptäcker är om man beräknar måltiderna innan man äter. Lägger man upp en lagom portion och sen gör matlådor av resten eller bara lagar exakt så mycket så kan man inte ta igen. Att ta en andra portion är sååå gott, men man märker det också tydligt på vikten. Det är ett tips! Men återigen, svårt när man sitter och äter tillsammans med barnen och har kastrullerna framme på bordet, vi har ju våra kvar i köket! 

    Oj, långt inlägg. Men blev så glad att så många skrivit så ville kommentera alla! :)  

  • Äldre 27 Feb 19:14
    #18
    yennie skrev 2014-02-27 16:17:54 följande:

    Vilken bra tråd, alla andra viktnedgångstrådar jag har varit med i har dött ut efter ett tag. Jag har aktivit arbetat med att gå ner i vikt sedan juni förra året och lyckats göra mig av med 20 kg. När jag nådde 20 kg så slutade jag dessutom röka (2veckor sen idag) vilket var lite tufft men trägen vinner.


    Hej och välkommen!
    Shit vad bra du klarar dig på lite mat! Så duktig är inte jag. :P
    Och bra av dig att ha gått ner så mycket redan!
    Det är just precis det jag känner med de trådarna som fanns, att man liksom har försökt blåsa liv i dem igen men ingen svarar, så därför tänkte jag att nu jäklar, då får jag väl göra en själv! Det är ju ändå trots allt rätt många som vill komma i sina klänningar till den stora dagen! :D 
    Petraksa skrev 2014-02-27 16:25:10 följande:
    Hoppar också in här!

    Har hittills gått ner 15 kilo med LCHF och träning och har ca 25kg kvar tills jag når min målvikt.
    Målvikten för mig är väl inte jätteviktig utan mer målkroppen. Gick upp 40kg på några år så har en gammal bild som inspiration var jag vill ligga :)

    Som sagt kör jag LCHF, detta funkar perfekt för mig då jag får äta allt som är gott. Sen hade jag tyvärr en svacka över jul och nyår och har därför stått stilla i vikt ett tag. Men jag kämpar vidare!

    Hoppas att denna viktnedgångstråden hålls lite mer uppdaterad och inte dör ut :) 
    Julen är nog lite taskig för oss alla med viktproblem! Jag gick ner till 94 i somars, jättelängesen jag var nere på den vikten! Vill ner till 77,5 men har också varit uppe på 117,5 som mest (så 40 kilo totalt ska tappas). Hursom så började jag cykla till jobb för att få motion och vad hände? Jag stukade foten och kunde knappt röra mig på 6-8 veckor, första 2-3veckorna tog jag mig endast fram med krycka (eller ja. Första veckan tog jag mig inte fram alls...). Detta resulterade i c:a 1kg viktuppgång/veckan och när jag då började om vägde jag runt 102 kg. Tog tag i det och lagom till mitten av december hade jag tagit mig ner till 96, härligt! Men då kom ju födelsedag, julmiddag med jobb och sen malde det på med julafton, mellandagar och nyårsafton. Hej! 105 kg slutade notan på. Nu har jag tagit mig ner under 100 med soppdiet, men så fort jag slutade med den så la man på sig igen.. Sen gick det bra och låg på c:a 101 innan sportlovet. Men på sportlovet hade vi 3årsdag, vi skulle göra slut på presentcheckar på en restaurang och sen var det hem till familjen. Jaha. Vad vägde jag då i måndags? Jo. 103.8. JAG BLIR GALEN. En dålig vecka så går jag upp så jäkla mycket så man nästan börjar gråta. Eller jag började tom gråta men min fantastiska sambo sa som vanligt "då börjar vi äta bättre, ha frukt och grönsaker hemma, inte köpa hem sötsaker". Han får stå ut med mycket!

    Nu ska jag räkna allt, även helger tänker jag! Sen funderar jag på att ge mig själv 1000 extrakalorier under helger ifall man ska iväg. Så alltså ser en vecka ut 
    M: 500-700kcal T: 1200-1500 kcal O: 1200-1500 kcal T: 500-700kcal F: 1700-2000kcal L: 1700-2000kcal S:1200-1500kcal 
    Givetvis kan man även lägga extrakalorierna på söndagen, kanske tom ge mig själv 1500 extrakalorier (det betyder ju att jag äter normalt på helgen...). 

    Jag väger mig på måndagar och det är både bra och dåligt, fredagen borde man ju väga sig på, det är då man säkerligen väger som minst. ;) 
    14juni2014 skrev 2014-02-27 17:11:49 följande:
    Ännu en som vill tappa lite innan sitt bröllop.
    Än så länge har jag tappat 8 kg och har 10 kg kvar som behöver bort på 3,5 månad. Ska nog inte vara några problem men skulle verkligen behöva komma igång att träna lite styrka. Går långa promenader varje dag med hunden och konditionstränar 2 gånger/veckan på gymmet. Mår betydligt bättre och har mer ork än vad jag haft tidigare trots att jag äter mindre. Jag räknar alltså kcal och brukar ligga runt 1300-1500 om dagen. Funkar jätte bra för mig. Dricker  också väldigt mycket vatten. Skrattande
     Hejja hejja, välkommen och bra jobbat!
    Låter som vi kör på lite samma grej! Du får gärna dela med dig av recept! :)
    Vatten är bra, det är jag verkligen dålig på att dricka! ;)
  • Äldre 28 Feb 15:34
    #20

    Nu är det helg! Hur skönt det än är så är jag lite orolig för kalori-intaget, man brukar alltid vilja unna sig lite extra på helgen! ;)

    Idag var det utedag med skolan så vi grillade korv. Åt ett par och fick lite ångest så nu har jag räknat ut resten av vad jag får äta idag för att inte komma över 2000 (tror jag ska få lov till 2000 fredag, lördag, söndag men gärna inte över 1750 om jag kan hålla mig).

    Jag och min vän ska sitta och dricka vin. Det som är skönt är att hon också är i viktnedgångsfas så vi har beslutat att göra fruktsallad och ha mörk choklad som snacks. Sen har jag ju då räknat ut exakt hur mycket jag får äta av allt! ;)

    Hur gör ni till helgen?  

  • Äldre 1 Mar 11:13
    #28
    Pia88 skrev 2014-02-28 20:53:21 följande:
    Hänger gärna på.
    Välkommen! Du kommer säkerligen fixa 4 kg. :) 

    Alltså. Mitt problem just nu är inte suget, jag har bestämt mig. Liksom. Jag ska inte. Jag ska klara av att gå ner. Jag är motiverad. När jag är motiverad går jag all in. Jag har tröttnat på detta eviga bantande. Nu vill jag bli klar en gång för alla! Problemet är den jobbiga situationen som uppstår när man är iväg på släktkalas och det är inhandlat kakor och tårta och mat och man inte vill äta maten men man måste äta och man vill inte vara otrevlig. Alltså. Och när kakorna väl står framför en.

    Men jag och sambon har kommit fram till att jag köper vindruvor och apelsin och äpple och kanske tom en mörk chokladkaka och kanske lightläsk och så håller jag mig till det, för där har jag koll på mitt kalori-intag. Och så försöker jag låta bli resten och så får jag väl försöka uthärda sambons familjs kommentarer om att bantning är dåligt. Nu ska jag ner! BTW så har jag så sjuka resultat på vågen denna vecka för att bara gå på kalori-intag och promenader att jag börjar tro jag kan klara komma ner til 77,5. :)  
  • Äldre 2 Mar 17:53
    #29

    Måste bara säga (även om det känns som jag bombar tråden innan den ens börjat ta fart) att jag är sååå nöjd över mig själv i helgen! :) Först i fredags hade jag och en kompis vinkväll. Vi åt vin, fruktsallad och mörk choklad. Jag klarade mig den dagen på 2000 kcal, men då hade jag stått ute hela förmiddagen och eldat och haft utedag på skolan så var mycket mer aktiv än vanligt + att vi gått en 70min promenad. Så ska man räkna förbrända kalorier så klarade jag mig ju under ändå.

    Igår - min rädsla! Vi åt en lätt lunch innan vi åkte iväg (tar 2 h med bil dit) och när vi kom dit åt vi smörgåstårta först (tacka gud! det brukar vara kakor först, och vi brukar inte ha hunnit äta så vi är superhungriga) och jag tog en liten bit av varje. Tror jag räknade ungefär 400kcal för smörgåstårtan (mycket majonäs osv så är nog ganska kaloririk!). De ställdes fram en chokladask men jag tog inte en bit! Sedan gick vi ut en promenad på 40 min. Det gick inte så snabbt men än dock var vi ute. När det väl var dags för kakor så tog jag en liiiiten smakbit av min sambos bakelse och sedan höll jag mig från allt annat. Jag satt och åt vindruvor, öppnade inte ens den medhavda mörka chokladen som var lite icoe!! Så stolt. Sen åkte vi till mina föräldrar på kvällen och vi beställde "pizza". Jag tog en sallad, åt hälften och sparade hälften till dagens lunch. Åt inte ens brödet till.. :)

    Idag har jag varit ute och gått milen med min kompis och kommer hålla mig på max 1300kcal. Jag har bara känt "nej, jag vill inte äta, jag vill lyckas gå ner i vikt". Hoppas jag har samma känsla på tisdag på jobb när det vankas semlor! ;) 

    Hursom. Imorgon är det vägdag och jag längtar nästan lite. Känner att jag varit så duktig i veckan att det kommer bli ett stort minus! Hoppas på under 101, kanske 100.8. Då kan jag komma över 100 under nästa vecka och därmed kan ju det vara en motivation för att låta bli semlan och äta en banan istället! ;)

    Hur har det gått för er?  

Svar på tråden Viktnedgångspepp!