• Äldre 6 Mar 23:25
    5922 visningar
    12 svar
    12
    5922

    Laga egen buffé, känns detta rimligt?

    Jag tror att det är svårt med mängderna (att inget tar slut för tidigt och att ni inte står där efteråt med ofantliga mängder kvar) när ni har så många rätter. Det är framförallt kötträtterna jag tänker på. 6 kötträtter är mycket till 40 personer då det ju är tråkigt om något tar slut innan alla har hunnit ta första omgången. Fisken låter jättelite, minst det dubbla skulle jag ha satsat på. Istället kanske ta bort kyckling, fläskfilé eller en sorts kallskuret kött? Jag hade nåog hållit mig till max 4 kötträtter och haft större kvantiteter av dem (utom kycklingspetten då, där verkar ni ju ha tagit till rejält). Men samtidigt är det ju alltid roligt med många alternativ på buffén.

    100-150 g kött tycker jag låter alldeles galet, om det inte är rent kallskuret (chark) det handlar om. Varken kycklingspett eller fläskfilé kan ju räknas dit. En restaurangportion kött är runt 200 gram råvikt. När det finns flera alternativ äter folk dessutom mer (och framförallt lägger mer på tallriken).

    Grönsalladen låter lite liten. Ett kilo ruccola med det kallskurna låter däremot väldigt mycket, vad är den för övrigt till för? Dekoration? En påse (500g) borde väl räcka till det?

    Och det var en väldig massa sås, trevligt med tre såser men hälften så mycket av varje tror jag ni klarar er bra med.

    Lite tråkigt också med fetaost i både potatis- och pastasalladen tycker jag, men jag är också en av mycket få osthatare som finns.

Svar på tråden Laga egen buffé, känns detta rimligt?