• Äldre 24 Feb 10:53
    5868 visningar
    12 svar
    12
    5868

    Laga egen buffé, känns detta rimligt?

    Det ser bra ut. Jag skulle dock öka på salladen lite, t ex mängden tomater och paprika. Det som ger färg och smak. Risken är att den inte räcker.


    Sedan skulle jag köp minst 3 förpackningar av varje druvsort. Det brukar gå åt i mängder. Finns det lite av en sak kommer det antingen att ta slut på en gång eller så kommer folk inte att ta alls av det.


    Det som är lättast att öka på och få en buffé att se överdådig ut är just frukt och grönt.

  • Äldre 25 Feb 10:37
    #4

    Problemet man gör med att man har buffé är oftast att man gör för mkt mat inte för lite :)


     


    Jag skulle inte öka på antalet rätter utan istället se till att de finns mer av det som du redan har. Det kommer nämligen inte ta så mkt mer tid att göra mer av en sak, men att göra fler rätter kommer att göra det. (Förstod du vad jag menade)


     


    Det jag skulle öka på lite om du är osäker är plocket runt omkring som inte är så mastigt. Kanske köpa en vattenmelon och skära i bitar, samma med ananas. Vindruvor, lite physsalis kanske t o m lite jordgubbar eller hallon eller liknande Lite som att du tänkt runt osttallriken. Använd gärna grönsaker också som morötter och gurkstänker. Genom att öka dessa saker kommer folk att tycka att buffén är mer omfattande, se härligare ut (med all färg och olika former) samt att den inte blir så tung att fixa till för dig och killen på dagen.  

  • Äldre 25 Feb 10:39
    #5

    Sen tror jag inte att jag skulle servera 700 kg prästost :)

  • Äldre 25 Feb 10:41
    #6

    Istället för att göra en likadan jättestor pastasallad kanske du kan göra två stycken olika. Borde inte bli så mkt extrajobb.


    Den ena kanske kan ha pasta som är färgad (tomat, spenat och vanlig) med en aningen annan kryddning.


     


    Nu ska jag sluta terrorisera dig :)

  • Äldre 25 Feb 12:00
    #8

    Jag tror att det beror lite på sällskapet. Hos oss äter vissa gärna fisk medan många inte äter det alls. Kycklingspetten hade nog legat kvar och köttet gått på en gång.


     


    Men om det är som TS skriver att hon vill hellre ha överflöd än sparsamt så skulle jag öka på fisken till det dubbla och sedan öka på lite på det kallskurna och ta mer av fläskfilé som inte är så dyr som det kallskurna.


     


    Sedan tycker jag att man måste väga det mot vad som ska serveras mer på kvällen. Om det serveras vickning eller inte samt om det är dessert och tårta eller bara tårta.

  • Äldre 25 Feb 21:30
    #10

    Det var inte meningen att på något sätt verka som att det vore dåligt med att det bara blir tårta. Utan mer att man måste tänka på helheten. Det som du har planerat verkar i mina ögon realistiskt och genomförbart. Personligen har jag en tendens att dra iväg och övergöra saker vilket gör att det blir alldeles för mkt att göra. Att du tänker på att det ska vara lätt för andra att förbereda och att du inte ska göra ngn på din bröllopsdag tycker jag är alldeles utmärkt och låter jättebra. Ngt som jag ska ta efter. Ofta tror jag att man bjuder på för mkt mat egentligen, det är ju alltid över efter bufféer  


     


    Just av den anledningen kommer jag att ha sittande trerätters för att om jag skulle förbereda en buffé skulle den bli alldeles för stor och jag skulle trycka in alldeles för mkt för att det skulle bli genomförbart.


     


    Dela ut så mkt du bara kan. Det kommer jag att försöka göra.

Svar på tråden Laga egen buffé, känns detta rimligt?