• Äldre 23 Feb 19:27
    5918 visningar
    12 svar
    12
    5918

    Laga egen buffé, känns detta rimligt?

    Hej!
    Jag sitter och planerar buffé till 40 personer till vårt bröllop i augusti. Vi har bestämt oss för att laga maten själva, men att då bjuda främst på kalla rätter. Vi tänkte ha 2 personer som hjälper till med att förbereda maten, duka fram, duka av, fixa disk m.m. Det är inte helt lätt med mängd, och för oss känns det väldigt viktigt att maten räcker. Hellre alldeles för mycket än för lite. Känner detta rimligt gällande mängd? Är det något som saknas? Borde vi lägga till ytterligare någon maträtt?


    Potatissallad 240 kr


    Potatis 4 kg 


    Olivolja


    Purjolök


    Fetaost 800 gram


    Pastasallad 650 kr


    Pasta, 500 gr, 4 frp


    Soltorkade tomater, 200 gram, 4 brk


    Fetaost 1 kg


    Kronärtskockor 3 brk


    Basilika 2 krukor


    Marinerad vitlök 2 brk


    Salladslök 3 pkt


    Grillad paprika 2 brk


    Ruccola 1 kg(2 frp)


    Grönsallad 130 kr


    Rosesallad, 1 huvud


    Isbergssallad, 1 huvud


    Gurka, 2 st


    Cocktailtomater, 2 st


    Purjolök, 2 st


    Orange paprika, 1 st


    Gul paprika, 1 st


    Kallskuret tallrik 980 kr


    Prosciutto crudo, 500 gr, 2 st


    Coppa di parma, 500 gr, 2 st


    Iberica skinka, 500 gr, 2 st


    Minimozzarella, 150 gr, 4 frp


    Ruccola 500 gr, 2 frp


    Rökt fisk 150 kr


    Varmrökt sik eller varmrökt lax, cirka 1 kg


    Spett 600 kr


    Kycklingspett, 100x 50 gr, 5 kgs krt


    Kall fläskfilé 300 kr


    Fläskfilé, 2 kg med marinad 300 kr


    Såser 495 kr


    Räkröra


    Räkor 500 gr


    Creme fraiche 1 kg


    Vitlök


    Persilja, fryst, 2 pkt


    Sambal oelek, 1 st


    Chili, fryst, 1 st


    Morotstzatziki


    Morötter, 1 kg


    Turkisk yoghurt 1 kg


    Vitlök


    Basilikaröra


    Philadelphia 200 gr, 3 st


    Basilika kruka, 2 st


    Creme fraiche 1 kg, 50 kr


    Citron, 2 st


    Osttallrik 600 kr


    Brieost, 1 kg


    Allerum präst XO, 700 kg


    Vitlöksost 200 gr, 2 st


    Vindruvor, gröna, 500 gr


    Vinddruvor röda, 500 gr


    Tapenade, 800 gr


    Havssaltade kex 2 pkt


    Rågkex, 2 pkt


    Rån, 2 pkt


    Tillbehör: 505 kr


    Bregott, 600 gr, 2 pkt


    Bröd, 500 gr, 4 limpor


    Hårt bröd, 1 pkt


    Olivolja, 750 ml, 1 st


    Flingsalt, 1 pkt


    Salt, 1 pkt


    Grovmalen svartpeppar, 500 gr, 1 st

  • Svar på tråden Laga egen buffé, känns detta rimligt?
  • Äldre 24 Feb 19:26
    #3

    Tack för tipsen! Enbart en vän som är vegetarian, därför jag tänkte att det kanske skulle räcka med pastasallad, ost, bröd och frukt, men det kanske inte kräver så mycket arbete med någon grönsaksbiff, quornspett eller liknande. Det är nog sant att salladen behöver ökas lite. Gällande vindruvorna känns det rätt lite med 1 kg, men jag tänker mest att alla kommer vara rätt mätta av all mat, men det är nog vettigt att ha lite extra. Är det överdrivet med mat? Tycker ni vi ska minska ner på något?

  • Äldre 25 Feb 20:47
    #9

    Tack! Varmrökta fisken på julbordet var det knappt nån som åt, men då var vi i och för sig inte så många Men ni har nog rätt. När man googlar står det att man ska räkna på 100-150 gram kött/fisk per person. Och det är vi ju definitivt uppe i. Jag tror inte vi kommer göra flera pastasallader, tror det blir för mycket jobb, men du har nog rätt i att det är bra med mer saker till "osttallriken". Det ser trevligt ut med mycket frukt och bär, så det ska vi nog lägga till. Det är så himla svårt att veta vad som går åt och hur mycket folk äter. Min familj är inte så stor i maten, men det kommer en del killar och de brukar ju ha en förmåga att äta en del Tungan uteVi vill inte behöva göra någonting samma dag utan lämna det åt personal och vi måste ta oss en timme med bil till lokalen hemifrån, så vill undvika att göra för mycket olika saker som måste fixas innan.

    Nej, 700 kg prästost kanske blir lite väl mycket Tungan ute

    Inte helt lätt det här. Jag vill ju att det ska vara realistiskt också. Kanske ber föräldrarna/svärföräldrarna laga någon av rätterna Glad

    Det blir ingen dessert, eller vickning, utan de får nöja sig med tårta Glad
    Men det är ju några månader kvar, så man kanske hinner ändra sig :)

Svar på tråden Laga egen buffé, känns detta rimligt?