- +
- Mina länkar
- Skapa en ny tråd
- Regler
- Forum
- Senaste
- Nya trådar
- Omröstningar
- Quiz
- Obesvarade
- Hetaste
- Kategorier
- Köp & sälj
- Accessoarer
- Brudklänningar
- Dukning & dekoration
- Festkläder barn
- Festkläder dam
- Festkläder herr
- Make up & skönhet
- Mat & dryck
- Ringar & smycken
- Skor
- Underkläder
- Väskor
- Övrigt
- Anonyma rummet
- Ekonomi
- Juridik
- Relationer
- Övrigt
- Blommor
- Brudbukett
- Övriga blommor
- Ekonomi & budget
- Budget
- Privatekonomi
- Fest & övernattning
- Dikter
- Dukning & dekoration
- Festlokaler
- Herrgårdar & slott
- Hotell & övernattning
- Möhippa & Svensexa
- Tal
- Tips & lekar
- Transporter
- Foto & trycksaker
- Fotografer
- Inbjudningskort
- Trycksaker
- Video
- Kläder & mode
- Accessoarer
- Brudklänningar
- Festkläder barn
- Festkläder dam
- Festkläder herr
- Klädkoder
- Skor
- Underkläder
- Väskor
- Kropp & hälsa
- Kroppen
- Vikt och träning
- Behandlingar
- Lokala grupper
- Blekinge
- Borås
- Dalarna
- Gotland
- Gävleborg
- Göteborg
- Halland
- Jämtland
- Jönköpings län
- Kalmars län
- Kristianstad
- Kronoberg
- Malmö
- Norrbotten
- Skåne
- Stockholms län
- Stockholms stad
- Södermanland
- Uddevalla
- Uppsalas län
- Utlandsboende
- Värmland
- Västerbotten
- Västernorrland
- Västmanland
- Västra Götaland
- Ystad
- Ö-vik
- Örebros län
- Östergötland
- Övrigt
- Mat & dryck
- Catering
- Dryck
- Mat
- Tårtor
- Medlemstrådar
- BT-träffar
- Musik
- Festmusik
- Vigselmusik
- Namn & juridik
- Efternamn
- Juridik
- Pyssel & presenter
- Favours
- Gör-det-själv
- Presenter
- Relationer
- Sex & samlevnad
- Frieri & förlovning
- Kärlek
- Vänner & familj
- Resor
- Bröllopsresa
- Bröllopsresa Sverige
- Ringar & smycken
- Guldsmeder
- Morgongåva
- Ringar
- Smycken
- Skönhet & hår
- Behandlingar
- Frisyrer
- Make up
- Naglar
- Tävlingar
- Lektrådar
- Tävlingar
- Vigsel
- Borgerligt
- Brudfölje
- Bröllopsberättelser
- Frieri & Förlovning
- Jubileumsdagar
- Kyrkligt
- Kyrkor
- Regnbågsbröllop
- Temabröllop
- Vigsel utomlands
- Vigselseder
- Vår månad
- Januari
- Februari
- Mars
- April
- Maj
- Juni
- Juli
- Augusti
- September
- Oktober
- November
- December
- Övrigt
- övrigt
- Veckans fråga
- Bloggar & hemsidor
- Bröllopstorget.se
- Efterlysning - media
- Fråga mig vad du vill
- TV & kändisar
- Övrigt
-
Äldre 23 Feb 19:275919 visningar12 svar125919
Laga egen buffé, känns detta rimligt?
Hej!
Jag sitter och planerar buffé till 40 personer till vårt bröllop i augusti. Vi har bestämt oss för att laga maten själva, men att då bjuda främst på kalla rätter. Vi tänkte ha 2 personer som hjälper till med att förbereda maten, duka fram, duka av, fixa disk m.m. Det är inte helt lätt med mängd, och för oss känns det väldigt viktigt att maten räcker. Hellre alldeles för mycket än för lite. Känner detta rimligt gällande mängd? Är det något som saknas? Borde vi lägga till ytterligare någon maträtt?
Potatissallad 240 kr
Potatis 4 kg
Olivolja
Purjolök
Fetaost 800 gram
Pastasallad 650 kr
Pasta, 500 gr, 4 frp
Soltorkade tomater, 200 gram, 4 brk
Fetaost 1 kg
Kronärtskockor 3 brk
Basilika 2 krukor
Marinerad vitlök 2 brk
Salladslök 3 pkt
Grillad paprika 2 brk
Ruccola 1 kg(2 frp)
Grönsallad 130 kr
Rosesallad, 1 huvud
Isbergssallad, 1 huvud
Gurka, 2 st
Cocktailtomater, 2 st
Purjolök, 2 st
Orange paprika, 1 st
Gul paprika, 1 st
Kallskuret tallrik 980 kr
Prosciutto crudo, 500 gr, 2 st
Coppa di parma, 500 gr, 2 st
Iberica skinka, 500 gr, 2 st
Minimozzarella, 150 gr, 4 frp
Ruccola 500 gr, 2 frp
Rökt fisk 150 kr
Varmrökt sik eller varmrökt lax, cirka 1 kg
Spett 600 kr
Kycklingspett, 100x 50 gr, 5 kgs krt
Kall fläskfilé 300 kr
Fläskfilé, 2 kg med marinad 300 kr
Såser 495 kr
Räkröra
Räkor 500 gr
Creme fraiche 1 kg
Vitlök
Persilja, fryst, 2 pkt
Sambal oelek, 1 st
Chili, fryst, 1 st
Morotstzatziki
Morötter, 1 kg
Turkisk yoghurt 1 kg
Vitlök
Basilikaröra
Philadelphia 200 gr, 3 st
Basilika kruka, 2 st
Creme fraiche 1 kg, 50 kr
Citron, 2 st
Osttallrik 600 kr
Brieost, 1 kg
Allerum präst XO, 700 kg
Vitlöksost 200 gr, 2 st
Vindruvor, gröna, 500 gr
Vinddruvor röda, 500 gr
Tapenade, 800 gr
Havssaltade kex 2 pkt
Rågkex, 2 pkt
Rån, 2 pkt
Tillbehör: 505 kr
Bregott, 600 gr, 2 pkt
Bröd, 500 gr, 4 limpor
Hårt bröd, 1 pkt
Olivolja, 750 ml, 1 st
Flingsalt, 1 pkt
Salt, 1 pkt
Grovmalen svartpeppar, 500 gr, 1 st
-
Svar på tråden Laga egen buffé, känns detta rimligt?
-
Tack för tipsen! Enbart en vän som är vegetarian, därför jag tänkte att det kanske skulle räcka med pastasallad, ost, bröd och frukt, men det kanske inte kräver så mycket arbete med någon grönsaksbiff, quornspett eller liknande. Det är nog sant att salladen behöver ökas lite. Gällande vindruvorna känns det rätt lite med 1 kg, men jag tänker mest att alla kommer vara rätt mätta av all mat, men det är nog vettigt att ha lite extra. Är det överdrivet med mat? Tycker ni vi ska minska ner på något?
-
Tack! Varmrökta fisken på julbordet var det knappt nån som åt, men då var vi i och för sig inte så många Men ni har nog rätt. När man googlar står det att man ska räkna på 100-150 gram kött/fisk per person. Och det är vi ju definitivt uppe i. Jag tror inte vi kommer göra flera pastasallader, tror det blir för mycket jobb, men du har nog rätt i att det är bra med mer saker till "osttallriken". Det ser trevligt ut med mycket frukt och bär, så det ska vi nog lägga till. Det är så himla svårt att veta vad som går åt och hur mycket folk äter. Min familj är inte så stor i maten, men det kommer en del killar och de brukar ju ha en förmåga att äta en del Vi vill inte behöva göra någonting samma dag utan lämna det åt personal och vi måste ta oss en timme med bil till lokalen hemifrån, så vill undvika att göra för mycket olika saker som måste fixas innan.
Nej, 700 kg prästost kanske blir lite väl mycket
Inte helt lätt det här. Jag vill ju att det ska vara realistiskt också. Kanske ber föräldrarna/svärföräldrarna laga någon av rätterna
Det blir ingen dessert, eller vickning, utan de får nöja sig med tårta
Men det är ju några månader kvar, så man kanske hinner ändra sig :)