Inlägg från: Anonym (Tjejkompisen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tjejkompisen)

    Bjuda nära väns hemska partner?

    Det känns som att den här tråden inte handlar så mycket om själva inbjudan utan mer inställningen till en våldsam partner. 

    Jag var under dryga fyra års tid tillsammans med en kille som vad våldsam, misshandlade och behandlade mig som skit. Men jag dolde det för de allra flesta eftersom jag skämdes (vilket är väldigt vanligt). En av mina allra närmaste vänner märkte dock hur han fick mig att må och sa åt mig att göra slut. Istället för att tolka det som att hon ville mig väl uppfattade jag det som att hon tyckte att jag gjorde fel som var med honom och kapade kontakten med henne under flera års tid (även detta mycket vanligt).

    Oavsett vad ni tycker om killen och hur han behandlar henne så skulle jag inte ta bort honom från gästlistan om inte min kompis bad mig bjuda bara henne. Killar som misshandlar, fysiskt eller psykiskt spelar ingen roll, gör det för att de är osäkra och vill visa makt över sin partner. Det kan alltså slå tillbaka på tjejkompisen istället, fast ni vill göra något bra för henne.

    Istället för att grubbla över hur ni ska göra med inbjudan tycker jag ni ska visa att oavsett vad hon gör så kommer ni alltid att finnas där för henne och stödja henne i hennes val. Jag vet precis hur mycket man anklagar sig själv, och det är extremt lätt att man vänder det till att det är något fel på en själv.

    Undrar ni något mer så kan det vara bra att ta kontakt med en kvinnofridsmottagning och fråga hur man som närstående ska reagera när man ser att en vän far illa i ett förhållande. Det handlar om så mycket mer än en inbjudan, får skithögen en snedtändning när han upptäcker att han inte är bjuden så kan det bli fara för hennes liv. För min egen del såg jag aldrig hur fel min dåvarande behandlade mig, oavsett vad utomstående sa till mig. Om hon ska lämna honom måste hon se det själv och hitta styrkan i sig själv. Det gör man bara om man blir upplyft av människor man bryr sig om. 

Svar på tråden Bjuda nära väns hemska partner?