• LMF

  Vi med lite större budget

  Vår budget ligger på 100 000 kr.


  För oss har detta verkat som en rimlig budget. Ett bröllop för mindre pengar skulle inte ge oss de saker som vi vill ha på bröllopet. Vad är det egentligen som gör att vårt bröllop kräver den budgeten?


  Ja, det kan man ju fråga sig. Vi har 80 inbjudna gäster och några riktigt dyra poster som driver upp budgeten. De dyra posterna är bland annat nya förlovningsringar, vigselringar, uppsömnad av brudklänning, heldagsfotograf, mat till bröllopsfesten, material till save the date och inbjudningar etc, bröllopstårtan, bar till festen, serveringspersonal samt live band.


  Vi satsar alltså inte på någon bröllopsresa i samband med bröllopet utan kommer att resa någonstans under hösten/vintern alternativt på vår ett-års dag.


  Vi lägger ned mycket tid och energi på sådant som går att spara pengar på, t.ex. dekoration och gör det mesta själva.

 • LMF

  Isasa: Vi sparar 15 000 kr per månad till bröllopet. Det tar ca 7 mån att spara ihop till 100 000 kr som är vår budget. Efter skatt på lönerna har vi 45 000 kr rent att leva på per månad vilket gör sparandet okomplicerat. Vi är högutbildade, bor i bostadsrätt med lån i en norrländsk tätort, har inga barn, billig bil, ingen extravagant livsstil i övrigt. Som bröllopspresent får vi 15 000 kr från våra föräldrar till bröllopet.


  En del vill inte diskutera inkomster och dylikt vilket man givetvs ifår respektera, men vi bedömer att det kändes okej att ge lite "insikt" i just vårt fall.

 • LMF

  Vi ska dekorera lokalen själva och funderar på honnörsbordet och särskilt där vi som brudgum och brud ska sitta. Vi är inte stormförtjusta i idén med en brudbåge framför oss, utan funderar på att beställa finare blomarrangemang framför oss (som inte skymmer oss naturligtvis). För att göra väggen bakom oss fin kanske man kan hänga något finare tyg som inte är heltäckande och ljusslingor bakom så det glimmar lite. Har eventuellt tittat lite för mycket på amerikanska inspirationsbilder på Pinterest...


  Vad tycker ni och hur ska ni göra? Vad bör man tänka på?


  Om ni inte dekorerar lokalen eller honnörsbordet själva - hur kommer det att vara dekorerat?

 • LMF
  Utvandrare skrev 2014-03-13 16:57:32 följande:

  Hmmm, vår budget börjar dra iväg också... Himmel så dyrt Sverige är! :)

  Först hade vi tänkt hålla det väldigt enkelt med skärgårdsbuffe på en ångbåt efter kyrkan; men gästlistan har svällt lite så vi skulle inte kunna rymma alla på samma våning i båten. Nu lutar det åt lokal i stället. 

  Vi tänker fortarande hålla det väldigt enkelt, men tänker nu att vi nog hamnar runt 90000 för bara mat och lokal; ringarna är inköpta, men kläder, bukett, hår, smink, och ev. transport måste vi fortfarande ordna... och inbjudningskort! Gah, jag skulle behöva ta tjänstledigt för att hinna med allt!

  Kommer ni att ha wedding favors?  


  Nej, vi kommer inte ha wedding favors. Det är inte brukligt inom min släkt och vi är dessutom så sinnessjukt stressade av all planering att vi låter det vara. Hade vi valt att ha det så skulle det ha varit något relaterat till oss; något vi tycker väldigt mycket om eller liknande.
 • LMF
  SandraElisabet skrev 2014-03-30 17:45:50 följande:

  I går var vi och provade vår goda bröllopsmeny på Villa Odinslund i Örgryte, Göteborg där vi ska vigas i sommar. Solen sken och fåglarna kvittrade! Jag vill bara gifta mig med min underbara fästman nu! :D Blev väldigt tagen av stämningen och känner att 4 månader är lååååångt bort....

  Förrätten vet vi inte ännu, då vi inte äter fisk/skaldjur så det blir en liten surprise för oss.... ;) Det blir portvinsglaserad lammfilé med utsökt chevre-smaksatt pommes Anna, rödbetskräm, balsamicosky samt rotrfrukter till huvudrätt. Efterrätt blir vaniljmousse på chocolate chipbotten med jordgubbar och rabarber vid sidan av. Behöver jag säga att det var utsökt?

  Fick äntligen de foton på min färdiga ring också, så här blev den: (Har lagt upp bilderna i ring-tråden också)  Längtar till 28 april då jag får prova den för första gången! :)


  Vacker ring!
 • LMF

  Ang liveband/dj/Spotifylistor.

  Vi kör liveband och hoppas på att folk släpper loss och dansar - även om det inte blir klubbmusik. Vi går sällan ut och dansar styrdans eller liknande eftersom en av oss är riktigt dålig på dans, men ser ändå detta som ett tillfälle att pröva något nytt och njuta av bra musik. Vårt liveband kör en 50-60-tals variant av moderna rocklåtar.
     
  Vi hade ev valt DJ om inte vi skulle ha fått tag i ett bra liveband, men vi hade läst tillräckligt många foruminlägg på nätet för att förstå att inte alla DJ:s vill eller förstår konceptet musik som passar för bröllop (dvs dansvänlig musik med hög igenkänningsfaktor och som passar ung som gammal).

  Spotifylistor kommer säkert fungera jättebra för dem som väljer detta. Ett bra sätt för brudparet att välja sin favoritmusik och ändå slippa dyra kostnader. Kom bara ihåg att låsa datorn/paddan/telefonen så ingen lustig figur bestämmer sig för att byta låtar eller lägga till egna. Vi har hört talas om rent katastrofala händelser när någon "kreativ" person "förbättrat" låtlistan.

 • LMF
  Maries31 skrev 2014-05-07 19:55:14 följande:

  Bara 52 dagar kvar nu.... Galet vad tiden går fort!

  Hahaha.... Jag skulle från början verkligen snåla in på mig själv och det har jag egentligen också gjort då jag fyndat det mesta men jag hittar ju hela tiden nya saker jag vill ha, därav alla klänningar, skor, väskor och smycken ;) Idag hittade jag ytterligare ett halsband som jag bara måååååste ha!!! ;)


  Spännande! Blir det så att du byter om och så under dagen/kvällen eller har du valt bort något när du väl hittat nytt? Jag inte lyckats fynda för egen del klädmässigt, hade hoppats på att fynda på skor iaf, men icke!
Svar på tråden Vi med lite större budget