• jools
    Äldre 25 Feb 13:01
    32520 visningar
    119 svar
    119
    32520

    Vi med lite större budget

    Hej!

    Jag hoppar in här också! Vi gifte oss i lördags, så jag är visst redan på andra sidan!
    Vi hade ett väldigt litet bröllop, vi var bara 12 stycken på vigsel och middag, sedan kom ca 45 vänner på festen på kvällen. Vi körde hellre litet och all in än stort och halvmessyr.

    Vi har, på grund av arbete inte möjlighet att resa bort nu, men ska resa i sommar har vi tänkt.
    Vi valde dock att checka in på hotellet redan i fredags och stannade där tills igår vilket gjorde att det blev en liten minimoon ändå. Vi hade en schysst svit där det verkligen inte gick någon nöd på oss.

    Vi körde alltså den lite mer amerikanske modellen antar jag, där vi vigdes på hotellet av en borgerlig vigselförättare, och sedan hade vi fest på samma ställe och flera av gästerna bodde på hotellet.

    Vår cermoni var så vacker, ca 30 minuter lång, med två låtar framförda av ljuvliga musiker/sångare.v Vi hade egna löften som vi läste för varandra. Jag uppskattar verkligen alla möjligheter som finns med borgerlig vigsel och jag rekommenderar verkligen det. Då slipper man gudstjänsten som ju måste vara med i en kyrklig vigsel och talet handlar bara om oss som brudpar och det vi ville ha med.

    Då vi hade så få gäster blev ju inte vårt bröllop jättekostsamt, men med tanke på hur få gäster vi var så per person blev det ganska kostsamt. Men så värt det!  Jag ångrar ingenting!! Jag önskar bara att helgen inte tog slut så fort!

    Jag håller med ovanstående, andra kan tycka på att vi la onödigt mycket pengar på vårt bröllop, men jag är tacksam att vi hade möjligheten!

  • jools
    Äldre 25 Feb 13:08
    #56

    Jag glömde ju....

    Jag hade aldrig velat att våra familjer eller andra skulle behöva jobba med bröllopet, som att städa, laga mat och dekorera. Vi hade en kordinator på hotellet och de ordnade med precis allt! Vi bara bestämde vad vi vill ha för meny och hur vi ville ha det, men sedan fixade de allt från att serva mig och mitt lilla entourage med champange när vi blev fixade inför bröllopet till att bära ut våra presenter till taxin igår.

    Det är så många som säger att det är mycket att fixa med, men jag är så glad att vi och våra nära slapp alla tråkiga detaljer. Allt löpte på så bra och ingen behövde lyfta ett finger. Det som behövde fixas med som tog lite tid var ju bara roliga saker, som kläder, ring, hår och smink!

    Jag hade nog hellre skjutit upp bröllopet och försökt spara pengar än att ha en budgetvariant med hemlagat och egen dukning.

Svar på tråden Vi med lite större budget