• Äldre 5 Feb 08:11
    21737 visningar
    62 svar
    62
    21737

    Någon som gifter sig i Österbotten, Finland 2014?

    Hej. En till från Österbotten. 12 juli blir det för oss uppe i Jeppis...

    Börjar ha allt bokat, pysslet kvar.. Prästen e fortfarande lite oklar.. Beror på när han har semester....
    Min klänning hänger hemma hos föräldrarna och sambons kostym finns färdigt.. Borde ta oss och prova ut en väst och hitta slips så har vi "allt"... Blommor bokar vi tid för planering i april nån gång...

    50 personer blir det för oss.

    Inbjudningarna har jag tänkt skicka ut i mars-april nån gång.. Har förberett de flesta på att bröllop är på gång..

  • Äldre 9 Feb 09:08
    #9

    Vi kommer förberda allt i lokalen själva. Det finns dukar där för uthyrning (var och kollade läget igår)... Men jag tror vi kommer köra med engångsdukar på rulle. Hade det på förlovningskalaset och ack så enkelt att bara sätt i en sopsäck och slänga sen.. Glad

    Om det låter intressant så kolla Halpa halli, där kan de ha.. Eller om du är en sväng via Keskinens så kan de ha där...

    Har Duni papperslöpare som vi kommer ha mitt på bordet..  Samma där, bara att slänga sen om man inte vill spara...

  • Äldre 28 Feb 20:55
    #12

    Hittade vigselring idag. Blev en Sandberg i guld. Skrattande

    Hur går det för er? Jag kämpar som omväxling med vikten Tungan ute blev en söt kvarg ikväll, fredagen till ära..

  • Äldre 17 Mar 19:39
    #17

    Här var det tyst..

    Bokade övernattning idag. Ingår ingen frukost så ett uppdrag åt brudtärnan fixat ;)

  • Äldre 18 Mar 09:16
    #20
    MarinaE skrev 2014-03-17 20:05:53 följande:

    Vi skickade ut inbjudningarna förra veckan och de flesta hade kommit fram redan dagen efter. Flera har redan tackat ja.
    Var det nån annan än vi som besökte bröllopstillställningen de hade i Rewell center för några veckor sedan? Jag var ganska besviken på innehållet måste jag säga! 


    Oj.. Vi har inte ens printa våra inbjudningar..
    Visste inte om att di hadd nåt sånt ens. Så, nej vi var int. Vi var pväg till Kokkola på mässa, men vi had redan hitta ring så vi hadd int nå behov att fara..
  • Äldre 18 Mar 14:29
    #24
    Susann77 skrev 2014-03-18 13:47:56 följande:

    Jag har faktiskt tänkt att pyssal inbjudningskorten själva, men får se hur det blir. :) Jag köpte brudklänningen på nätet, så har inte så bra erfarenhet av det eftersom jag i efterhand fick en faktura på nästan 100 euro på moms (ja, jag vet jag borde ha kollat upp det, men ärligt talat så trodde jag firman jag beställde från var svensk, inte kinesisk! ;)

    Varifrån Österbotten är ni? Var ska ni ha era bröllopsfester? Vad tänkte ni fixa för dekorationer? Har en hel massa saker jag funderar på! T.ex. hur tusan ska man veta hur mycket vin/öl/cider/sprit man ska skaffa? Man vill ju inte att drickat ska ta slut, men inte heller att det ska bli värsta fylleslaget! 


    Välkomen =) Kul att du hitta hit =)
    Vi fixar inbjudningarna själva. Konstaterade efter att ha besökt nowandforever.fi att vi kommer göra en egen vimpel oxå.. Har idag virat silkesband kring 2 styroxhjärtan som ska på nåt vis fästas på vårt bord under festen... Kommer beställa ballonger i temafärg.. annars blir det löpare från Duni och servetter.. Enkla vas med 1 hortensia knopp i... och värmeljus...

    Bröllopet blir i Purmo kyrka och festen hålls i Larsmo. En nybyggd lokal för fester i gammal bondstil.. Så tapeter etc är ju i den stilen.. Blir att försöka vårt bästa..
    www.bjargas.fi/foreningsgarden/
    sprit delen har vi oxå funderat på.. blir nog enklast att äka till Alko och fråga tror ja. Men räkna med 2 vinglas/knopp.  Sen med öl, cider etc så beror det på hur törstigt schack ni är ;)
  • Äldre 19 Mar 09:13
    #29
    Susann77 skrev 2014-03-19 07:49:30 följande:

    Förresten, ni andra från trakten, var ska ni beställa bröllopstårtan och blommorna? Några bra tips? 


    Kan nog inte hjälpa då ja bor längre norrut..

    Klänning, skor och väska från Boutique Beauty.. Vet inte priset då mina föräldrar betala...
  • Äldre 21 Mar 17:12
    #41
    Kileane skrev 2014-03-20 08:30:29 följande:

    Niini: Vad fina ni var! :D

    Här är en till Österbottning, vi gifter oss i september i Nykarleby och kommer att sköta så gott som allting lokalt, klänningen och ev. tillbehör beställer jag antagligen från Kina då vi har liten budget men annars hittar vi allt från lokal och catering till blommor och frisör i samma stad :)

    Vi försöker som sagt hålla budgeten nere och ingen av oss vill ha en stor baluns där vi står i centrum, så enkelt men fint ska det bli. Tex. blir det ingen formell, sittande middag utan mer "mingel" efter en eftermiddagsvigsel.

    Vi har bokat präst och lokal men inte så mycket mera, jag tycker det är gott om tid men här på bröllopstorget blir man fort stressad när alla är ute i så himla god tid med allting :P


    Kul me en "norrifrån" =)  Välkomen =)

  • Äldre 16 Apr 16:13
    #45
    Susann77 skrev 2014-04-16 13:19:18 följande:

    Hejsan!

    Igår fick jag äntligen skickat iväg våra inbjudningar! Blev lite panik där, eftersom jag skulle göra dem själv, och "botten" jag använde var köpt från Tiimari. Naturligtvis hade jag köpt för få, och nu finns ju inte Tiimari mer, så vi fick börja panik-söka liknande på andra ställen! Exakt samma hittade vi inte, men, tillräckligt likt iaf! :) Jag tyckte iaf inbjudningarna blev fina. Enkla, men vackra, precis som jag vill att vårt bröllop ska bli!

    Fick också bokat den präst vi ville ha, fast hon är präst i en annan församling än den där vi ska gifta oss, det blev jag superglad över! Och musiken i kyrkan är bestämd, och den är jag också jättenöjd över.. Däremot har jag börjat fundera på om man borde ha någon att sjunga nåt i kyrkan. Ska ni andra ha det? Vi har en kompis som ska uppträda med fiol, så jag hade tänkt att det räcker, men nu börjar jag bli tveksam! 


    Vi har oxå vårt material från Tiimari..  Prisma har en del och Suomalainen kirjakauppa har en del pyssel... Men bra om det ordnade sig =)

    Vi kommer ha solist i kyrkan. Har ännu inte meddelat nån låt med det borde inte vara nåt problem.. Gör som ni vill =) då blir ni nöjdast =)

    Vet nån förresten om man kan göra hindersprövningen via internet?
  • Äldre 18 Apr 10:43
    #48
    Kileane skrev 2014-04-17 08:35:17 följande:
    Bra fråga...jag tror inte det eftersom vår präst sa åt oss att gå in till pastorskansliet nån gång under sommaren så fixar de det. Fast det är kanske bara är vår församling som är gammaldags :)
    Okej.. Kanske bäst att hämta pappren från magistraten då... För att säkert få med alla :p
  • Äldre 6 May 07:20
    #50

    För att beta ner det lite.. Nattmat: rester från maten samt prinskorvar och cocktail piroger +äggsmör.. Lätt att värma och äta.. Vi har ju serveringskök i vår lokal så det finns ugn att värma i..

    Drickat: Alko. Man får lämna tillbaka det som blir över. och Prisma (räknar med erbjudanden kring midsommar ;) )

    Blommor: En enkel rund bukett med rosor i vitt och ljus rosa...  har rosa och grönt som tema men blåa detaljer i klänningen.. så ljusa blommor som gör att buketten skiftar i rosa =) floristen verkade dessutom förstå mig dåg jag visade bilder och förklarade =)

  • Äldre 26 May 12:28
    #54

    I slutändan lämnade vi in hindersprövningen över disk vid Magistraten... Vi hade ändå ärande till stan så gjorde det samtidigt...

    Delegerade vin till maten åt hon som sköter just maten.. Tycker en kock borde veta vad som passar... Skumpan får dom ordna åt oss på Alko... Bara jag får iväg gubben från bygget till stan.. :p och int in till K-rauta... :p

    Annars börjar det vara småsaker kvar.. Sittplacering, programhäfte och en vimpel... har material till allt .. bara att börja på..

    Möhippan e oxå avklarad.. I lördags kom mina närmaste vänner helt plötsligt till bygget med picknick och sen en heldag på vift... Så nu behöver jag inte vara nervös över den mera... Kul hade vi och bättre hade det inte kunnat bli =)

  • Äldre 22 Jun 14:42
    #56
    cata86 skrev 2014-06-22 10:50:50 följande:

    Hej!

    Det börjar närma sig... Spännande :)

    Hur gör ni med allt annat praktiskt som ska fixas om man byter efternamn, jag tänker på pass, körkort, bankkort osv? 

    Ska man själv anmäla till någon befolkningsregistret (eller vad det nu heter?) att man gift sig eller sker det via hindersprövningen?

    Känner mig helt lost med allt sånt och dessutom är det så tråkigt :)


    Efternamnet frågade de om vid magistraten då jag hämtade pappren.. Körkort etc fixar jag sen efteråt.. Vi åker till Mallorca i september, så det finns gott om tid.. Andra kort ordnar sig efterhand..

    Prästen sköer om anmälan till befolkningsregistret.. så det behöver man inte bry sig i..

    knappa 3 veckor kvar nu....
  • Äldre 23 Jun 14:29
    #58

    Vet faktist inte hur det funkar vid banken.. tar gärna emot tips =)

    sen, Lindex, Kappahl etc.. där är dom inte så kinkiga.. min syster som gifte sig för 4 år sedan har fortfarande kvar gamla namnet på vissa kort... och inga problem där inte...

Svar på tråden Någon som gifter sig i Österbotten, Finland 2014?