• Äldre 4 Feb 15:42
    21634 visningar
    62 svar
    62
    21634

    Någon som gifter sig i Österbotten, Finland 2014?

    Hej!

    Precis som rubriken säger försöker jag hitta andra som gifter sig i Österbotten, i Finland i sommar. Själv bor jag i Vasa trakten och planerar bröllop. Det skulle vara intressant att ha någon att dela alla funderingar med.

    /M 


    Österbotten, Finland
  • Svar på tråden Någon som gifter sig i Österbotten, Finland 2014?
  • Äldre 4 Feb 18:50
    #3

    Oj, vad trevligt! Vi gifter oss i början på augusti, men eftersom jag är en "pysslare" som tänker göra så mycket som möjligt själv så har jag redan börjat med förberedelser :) 
    Hur ser era bröllopsplaner ut? Stora bröllop, festlokaler, mat? Gör ni mycket själva? 

  • Äldre 4 Feb 20:37
    #6

    Vi har ca. 130 gäster på vår lista idag, men vi skall gallra lite ännu. Kyrkan har vi bokat, fotografen är bokad, sångerska till kyrkan är fixat, festlokalen är också klar. Vi skall också ha live underhållning så just nu håller vi på att söka det. Har ni några förslag på band eller trubadurer i Vasa trakten? Catering håller jag som bäst på att söka, det finns ju en hel del i Vasa trakten!
    Vi håller också på att laga alla inbjudningskort just nu, men när skall man skicka ut dem? I alla böcker jag läst står det ca. 1 - 2 månader före, men jag vill vara ut i god tid. En orsak är att i vårt kompisgäng finns många som kan tänkas slå till den här sommaren och man vill ju inte att nån annan tar vårt datum. 

     

  • Äldre 6 Feb 17:20
    #8

    Är det nån av er som själva skall sköta dukningen? Var har ni tänkt få tag på dukar? Det skall ju vara en hel del!

  • Äldre 1 Mar 16:50
    #13

    Vi har troligen hittat cateringfirma så de "större" sakerna börjar vara klara :) 
    Klänningen skall min mamma sy men den väntar vi med så länge det går. Jag har kämpat med vikten sen 1.1 och idag har jag gått ner 10,5 kg :) Jag skall ha bort några kilon än före jag är nöjd.

    Är det nån av er som pysslat ihop något roligt som ni vill berätta om? 

  • Äldre 17 Mar 20:05
    #18

    Vi skickade ut inbjudningarna förra veckan och de flesta hade kommit fram redan dagen efter. Flera har redan tackat ja.
    Var det nån annan än vi som besökte bröllopstillställningen de hade i Rewell center för några veckor sedan? Jag var ganska besviken på innehållet måste jag säga! 

  • Äldre 18 Mar 13:31
    #22
    Susann77 skrev 2014-03-18 12:58:42 följande:

    Hejsan!

    Hittade hit av en slump! Vi ska också gifta oss i sommar. 5.7 blir det bröllop i Solf kyrka, och sen fest i Vasa! Har hittills fixat klänning, skor, kyrka, festplats, fotograf, catering och musik, så själv tycker jag att det är ganska under kontroll. Får lite panik och ångest av alla bröllopsbloggar där de fixar och trixar och allt ska vara så perfekt! Är total ohändig, så att själva fixa en massa grejer till bröllopsfesten låter superjobbigt och tungt!
    Hur mycket tänkte ni andra satsa på dekoration av festplats? Räcker det inte med dukar, lite blommor och servetter och så..


    Hej!

    Både jag och min blivande man är relativt händiga så vi håller som bäst på att pyssla ihop en massa dekorationer till festlokalen. Vi gjorde också alla inbjudningskort själva. Vi kommer nog att pynta festlokalen ganska ordentligt, men vi har ju festen i en ungdomslokal vilket betyder att man börjar från noll med dekorationerna. Där finns bara kala väggar. 
    Mitt största problem just nu ang. dekorationerna är hur jag skall få alla stolar att matcha. Stolarnas färg passar inte in med vårt färgtema så det blir antagligen till att fixa något slags stolsöverdrag. Man skulle ju inte vilja slösa en massa pengar på det så  jag funderar på att svänga in till Ikea då vi åker förbi om några veckor och köpa mera knoppa lakan. Har redan köpt knoppa lakan till bordsdukar. 

    Om man inte är händig kan man ju köpa billiga dekorationer från nätet, t.ex. ebay och aliexpress.  
  • Äldre 19 Mar 20:10
    #33

    Får man fråga vad blompriserna ligger på? Vad har ni betalat för era buketter? Jag har inte börjat undersöka saken ännu så jag har ingen aning om vilken prisnivå sånt ligger på :)

  • Äldre 22 Mar 10:10
    #42
    Susann77 skrev 2014-03-21 12:43:48 följande:

    Jag beställde också min klänning från JJs House, och var som sagt supernöjd med den! 

    Kantorn från Solf församling ringde just, så nu fick jag lite "bröllopspirr" i magen igen! ..Skönt med sånt en stund, hemma väntar en unge med vattkoppor, så helgen lär inte bli så festlig! Ja men, han verkade iaf väldigt samarbetsvillig! Jag hade skrivit och frågat om han kunde tänka sig att spela en viss sång som ingångsmarsch tillsammans med vår en kompis, och det gick hur bra som helst! Det kommer att bli så toppen!!

    Jag har funderat lite (okej då, ganska mycket!) på blommorna, och skulle så himla gärna vilja ha liljekonvaljer, men vet inte hur mycket såna de finns mer i juli. Tänkte fara in och prata med henne i blombutiken i Solf, för hon verkar ju supertrevlig så där annars! Kanske hon har lite tips att komma med!

    Vet nån hur det är med att "skräpa ner" i kyrkan? Jag skulle nämligen vilja att brudnäbbarna gick före oss in i kyrkan och kastade blomblad. Har för mig att det skulle se så himla sött ut med små tjejer hållande i små korgar med blomblad. :) Måste kanske fråga då vi har kontakt med kyrkan.. :)

    Har du fått din klänning ännu Kakbakaren? Är du nöjd? 


    Vi fick hem ett brev från kyrkan vi skall gifta oss i (Korsholms kyrkan) och där står att man inte får ändra något i kyrkan, eller "skräpa ner". Jag var orolig att man inte skulle få kasta något utanför heller men det var ok. Det är väl nog bäst att höra med er kyrka före du börjar planera för blomflickorna :)
  • Äldre 10 May 17:53
    #51

    Hej!

    Jag har varit så trött på allt vad bröllop heter att jag inte gjort något alls på 1 ½ månad. Som tur var så hade vi ju bokat allt före :) Nu har jag kommit igång igen. Det mesta borde som sagt vara bokat. Jag funderar också ännu på nattmaten. Vi tänker nog bara ha nåt enkelt; sallad, köttbullar och dylikt. Det fixar vi själva och nån i familjen får värma upp det före det skall serveras. 
    Vi har redan varit och köpt spriten till Tallinn och jag kan tipsa om att beställa via båtbolaget före ni åker. Det gjorde inte vi och vi fick köra runt till 4 olika ställen före vi hade allt vi sökte. Vi åkte med Tallink, men man gissar ju att de flesta har samma system. De som hade beställt spriten i förväg fick bara checka in bilen, åka via ett lager, lasta på spriten och sen köra på båten. Allt var färdigt packat och priset var mycket billigare än i Tallinn eftersom de säljer till taxfree pris. Det som man inte tänker på är att det alltid tillkommer pant på spriten i Tallinn så varan blir lite dyrare än man trott, eller än vad som står på nätet. 

Svar på tråden Någon som gifter sig i Österbotten, Finland 2014?