• LMF
  Äldre 3 Feb 13:48
  13920 visningar
  69 svar
  69
  13920

  Överreagerar jag ang. min tärna?

  Vilket tråkigt beteende från din tärna. Det visar sig att du har en tärna med mycket åsikter, men som inte är handlingskraftig och som tänker mer på sig själv än på dig. Om du fortfarande vill att hon ska vara din tärna så hade jag agerat enligt nedan.


  Kalla till en träff (det är ingen "frivillig träff" utan en akut-träff pga omständigheter som du inte kan reda ut själv.) Det är du och dina två tärnor som ska närvara, eventuellt även blivande maken som stöd (vilket kan behövas). Att någon av dem inte kommer finns inte. De får åsidosätta andra åtaganden eller lösa dem på annat sätt. Förklara på träffen att du har ångrat dig och att ingen ska vara huvudtärna (detta även om du egentligen inte avsåg att ha en huvudtärna; med tanke på att du nu låtit tiden gå och du underlåtit att rätta till det så får det anses som bestämt att hon skulle vara huvudtärna). Förklara tydligt vad du förväntar dig av varje tärna, vilka uppdrag de ska ha och när det ska vara slutfört, återrapporterat etc. Du är projektledare! Du bestämmer vilka som ska vara med och planera och vem som gör vad. Detta är ännu viktigare att poängtera om du inte vill att hon ska vara huvudtärna. Kan inte de förlika sig med dina förväntningar utan lägger fram orealistiska argument med mera så kan de inte vara din tärna. Det låter tufft, men det är ditt bröllop. Förklara tydligt vad ni förser tärnorna med; tex klänning. Om de inte kan kosta på resten själva så måste de avsäga sig uppdraget. Så är det bara. Annars går er budget åt pipsvängen. Hårt, men sant. Förklara tydligt och inom vilken tidsfrist ni behöver svar på klänningstyp, storlek etc. Svarar de inte inom den tiden så a) kan inte tärnan vara tärna eftersom det inte finns rätt klänning, eller b) så beställer ni en klänning som ni tror passar. Det funkar inte att vänta in i det sista för att någon ska banta. Då beställer man en klänning som är en storlek mindre, men inte mer än så.

  Hade jag varit du hade jag sammankallat dem snarast till en akut-träff och rett upp situationen. Om någon av dem blir stött - så hellre det än att du, BRUDEN, ska må dåligt. Du är ingen Bridezilla utan en orolig brud som känner att du inte får någon respons.


  Kom ihåg att vänner är viktiga, men om de är riktiga vänner så ska de vilja se till så du får din underbara dag utan att knorra om det. Lycka till!


   

 • LMF
  Äldre 3 Feb 13:55
  #8

  Sen håller jag med ovan ang förnedringslekarna. Var brutalt ärligt och förklara att du inte vet vad som planeras, men att det inte under några omständigheter får förekomma förnedringslekar eller liknande. Sker detta ändå så kommer du inte att delta. Då får du dessutom fundera över om den personen som är ansvarig för detta överhuvudtaget ska få komma på bröllopet. Att bli sviken och ej respekterad innan sin stora dag är inte vänskap.

 • LMF
  Äldre 10 Feb 23:10
  #52

  Nej nej nej. Hade jag varit du så hade jag kickat henne, vänligen men bestämt och hänvisat till att det uppstått så mkt diskussioner och ifrågasättanden av dina val (i princip din blivande makes val också) att du inte längre mår bra. Läget har blivit ohållbart och du vill därför att hon kommer på bröllopet som gäst och inte tärna. Du får förklara att dina värsta farhågor om tärnor och bröllop är på väg att besannas och att din och din blivande makes dag (och resan dit) inte får handla om detta. Därför vill du istället att hon kommer som gäst. Säg som det är ; att hon stressar skiten ur dig med sina goda råd och plötsliga infall. Kan hon inte inse det får hon kliva av. Och du. Var inte så rädd för att trampa henne på tårna osv i och med detta. Hon har redan gjort ett par sjyssta glidtacklingar på dig......

Svar på tråden Överreagerar jag ang. min tärna?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.