• Äldre 2 Feb 10:53
    6041 visningar
    11 svar
    11
    6041

    Gifta sej utan laglig vigsel?

    Hej.

    Jag har en lite konstig fråga, tror jag, men hoppas att någon här är klok nog att veta hur det funkar:

    Jag och min pojkvän vill gifta oss. 
    Vi vill göra det mest som ett statement; att vi hör ihop, att vi älskar varann och att vi...ja, ni vet, hela den biten.

    Problemet är att han har barn sedan tidigare med en annan kvinna - han betalar underhåll  för barnen (800 euro i månaden) vilket är inkomstbaserat.

    Nu förefaller det vara så att om vi gifter oss och juridiskt sett är en "union" så omprövas hans inkomst, eftersom hans hushåll plötsligt har högre inkomst, och han kan då åka på att betala mer i underhåll.

    Den högre underhållsavgiften skulle alltså bestå av mina pengar. Samma sak skulle gälla om han förlorade sin inkomst av någon anledning; då är det JAG som får betala för hans barn, och i dagens arbetsmarknads-situation kan ju vem som helst bli arbetslös ganska plötsligt.

    Missförstå mej nu inte , jag är inte så hemskt snål och skulle han förlora jobbet försörjer jag gärna HONOM, men jag vet faktiskt inte om jag har någon lust att betala för någon annans barn, inte ens hans - på det så verkar ytterst lite av pengarna faktiskt gå till hans barn, utan verkar mer gå till att barnens mor ska kunna leva bekvämt :/  

    Sålunda - jag är lite ute efter om vi kan Gifta oss, alltså ha en vigsel som är "på riktigt" utan att vara ekonomiskt bindande på det sättet. 

    Jag inser att vi såklart kan nöja oss med att vara förlovade, men vi skulle hemskt gärna vilja just gifta oss, för det symboliska ställningstagande det innebär.

    Vi kan ju såklart gifta oss "på riktigt" den dagen hans barn är vuxna och då hjälpa dem ekonomiskt UTAN att behöva gå via barnens mor, som jag Verkligen inte har någon lust att ge pengar till. 

    Någon som har några ideer hur vi skulle kunna göra detta?

    På det, om en vigsel inte är juridiskt bindande, då kan jag inte lagligt sett ta hans namn? (eller han mitt, vilket planen nog snarare var) eller har jag misssuppfattat då?

    Vi vill alltså gifta oss för Vår skull, inte av lagliga, politiska eller religiösa skäl.  

    Någon som vet något? :) 

  • Svar på tråden Gifta sej utan laglig vigsel?
  • Äldre 2 Feb 13:09
    #7

    Tack för mycket bra svar och saker jag inte ens tänkt på (och helt korrekt; han är inte Svensk, utan Österrikare, så kanske gäller något annat där, men om jag är Svensk så borde det kanske skydda mej, förutsatt att jag gifter mej i Sverige under Svenska lagar :) )  

    Spännade, nu måste jag kolla upp det här ordentligt, när det faktiskt låter som att det kan gå att göra det "på riktigt" utan att för den sakens skull åka på att försörja hans ex-fru :D  

    Tack :)  

Svar på tråden Gifta sej utan laglig vigsel?