• Alylly­ra
  Äldre 11 feb 11:13
  6422 visningar
  31 svar
  Inlägg från Alyllyra Visa alla inlägg
  31
  6422

  Min bror gifter sig inom en vecka av mig har jag rätt att vara sura?

  Anonym (Nej) skrev 2014-02-11 01:14:26 följande:
  Varför ska hon oroa sig över det? Han är vuxen och gör sina val, det är han som ska ta konsekvenserna av de valen. Uppenbarligen har de klarat en djup kris eftersom de separerade en tid, deras förhållandevis korta förhållande kanske har starkare fundament än TS "långa".
  Du låter som att du tar det här personligt?
 • Alylly­ra
  Äldre 12 feb 10:39
  #29
  Innuendo skrev 2014-02-11 20:23:06 följande:
  Det tycker du? Menar du på fullaste allvar att det är något konstigt i att anse att vuxna människor bör få fatta egna beslut och ta konsekvenserna? Förvånad
  Det var inte det jag skrev, och det vet ju du också. Drömmer

  Jag bara tycker att det är orimligt hur hätsk tonen har blivit i den här tråden. Tänk på, allihop, att ni dömer en annan människa som ni inte vet något om mer är de detaljer som hon själv har gett oss. Dessutom gör flera av er det anonymt...

  TS blev upprörd över en i andras ögon trivial sak. Det har vi alla blivit nån gång. Jag kan t.ex. lacka ur fullständigt på att min dator beter sig knäppt, men det är ett ilandsproblem och det vet jag också. Ingen annan behöver då känna mina känslor, men ingen har heller rätt att säga att jag inte "får" känna de känslorna. Det är mina känslor, och jag kan inte styra över dem, men jag har all rätt att känna dem.

  Ett problem baserat på känslor är svårt att svara på som utomstående, men det är en stor skillnad på att svara "Du kan inte vara sur för det här. Ta en dag, var arg och släpp det sen och gå vidare" mot att svara "Du kan inte vara sur för det här. Du är en bortskämd liten prinsessa." Det ena svaret är sakligt och konstruktivt, det andra trycker ner den andra människan i skorna och dömer denne.

  Tänk på, att det inte är era problem. Jag förstår inte varför andra ska bli upprörda över något som är TS helt egna sak. Vill man hjälpa, så visst. Men att få höra att man är en bortskämd prinsessa hjälper inte.

  TS, jag hoppas att din brors bröllop gick bra, och att ditt blir fantastiskt!
Svar på tråden Min bror gifter sig inom en vecka av mig har jag rätt att vara sura?
Logga in
Bli medlem