• Äldre 25 Jan 23:28
    3280 visningar
    5 svar
    5
    3280

    I år eller nästa?

    Klart ni kan gifta er i sommar så länge kyrka och restaurangen är ledig då ni vill gifta er! :) Om det känns för hastigt är ju upp till er. Jag kan ju säga att när vi gifte oss, så började vi planera i februari och gifte oss 13 augusti samma år. Då hade vi inte köpt en enda sak eller funderat på något alls när vi började planera. Det gick hur bra som helst :)

    Börja med att göra en lista på allt ni vill ha med på bröllopet, alla olika poster, och försök göra en preliminär budget. Ja, samt att ni i veckan ringer och bokar kyrka och restaurangen. Sedan är det bara att beta av listan eftersom :)

    Gällande blommor, så kan du ju tex säga till floristen att du vill ha rosor och pioner och buketten får max kosta XXXkr, så ordnar dom något. Slutet av juli är ju dock inte riktigt säsong för pioner, så dom kan vara något dyrare då.

    Om ni ska ha middagen på restaurang, vad ingår då? Dukning? Dekorationer? osv. Kan vara värt att kolla upp exakt vad som ingår om ni bokar där.

    Hindersprövningen måste ni ju såklart komma ihåg också, men det har ni nog full koll på :)

    Jo, när ni bokat och allt är klart, så kan det vara bra att tillfråga eventuella tärnor, marskalker och toastmaster också, då att dom får bra med tid på sig också. Ibland kanske dom vill fundera lite innan dom svarar.

    Och gällande inbjudningar, beroende på vad man tänkt sig, så blir det inte alltid billigare att göra det själv. Kolla priser noga och räkna ihop vad det skulle kosta att göra egna samt beställa.


Svar på tråden I år eller nästa?