• Äldre 9 Jan 04:54
    12009 visningar
    9 svar
    9
    12009

    Varför förstår han inte :(

    Oj, vilken jobbig situation! Först och främst måste jag faktiskt hålla med din kille i ett avseende: Man ska välja sina strider, inte kriga om precis allt. Jag förstår att du är ledsen och besviken över att han inte "försvarar" dig mer inför sin mor, men jag måste säga att jag har viss föståelse för honom. Jag har varit i en liknande situation fast 1000 gånger värre, mina föräldrar och min man hamnade i gräl och verkligen avskydde varandra under en lång tid. Och där i mitten stod jag... Det kändes som att föräldrarna stod och drog mig åt vänster och Maken åt höger, och det kändes som att jag skulle gå av på mitten (bildligt talat förstås).

    Jag tror inte att någon som inte varit i en sådan situation riktigt kan förstå hur fruktansvärt jobbigt det är! Visst ska man vara lojal mot sin partner, men om man ska tänka krasst: Förhållanden kan ta slut, medan föräldrarna alltid finns där (tills de avlider). Att helt bryta med föräldrarna för sin partners skull är inte lätt. Nu löste sig vårt familjegräl tack och lov, och det är frid och fröjd igen, men det var verkligen urjobbigt medan det pågick.

    Och med allt detta vill jag alltså säga att det självklart är väldigt jobbigt för din kille att stå upp mot sin mamma, de verkar ha en väldigt nära relation. Och du är ju vuxen, ska du inte klara av dina konflikter med andra människor själv? Du säger inte hur gamla ni är, och inte heller hur länge ni har varit tillsammans. Jag får intrycket att ni är ganska unga och att ni inte varit tillsammans så länge. Det är faktorer som påverkar din pojkväns beteende.

    Nu blir du kanske sur på mig, men jag tycker du verkar lite omogen faktiskt. Jag menar, sms:a svärmor efter en konflikt?! Sådant ska inte tas via sms eller telefon, sådant ska tas ansikte mot ansikte! Och du verkar inte ta hänsyn till andra människor, att röka vid middagsbordet är så respektlöst att jag knappt finner ord. Eller är det något som är okej i familjen, röker fler vid matbordet?

    Det här med resan är förstås jobbigt för dig, och där gör din svärmor helt fel, men troligtvis är hon sur över bråket med dig och "hämnas" genom att inte bjuda med dig. Väldigt respektlöst, det också, och här borde din pojkvän prata med sin mor. Kanske säga att om inte du får följa med så följer inte han med. Det kanske får henne att ändra sig, om hon nu är så fäst vid honom!

    Både din svärmor och du verkar alltså vara lite omogna. Men du har mycket större möjlighet att förändras än hon. Hon kommer förmodligen inte ändra sig alls, och din pojkvän kommer kanske inte förändras så mycket han heller. Då har du ett val att göra: Stanna kvar hos din pojkvän med hans omogna, stundtals elaka mor och råka ut för konflikter som du inte kommer få någon hjälp med eller göra slut med din pojkvän och slippa alla konflikter med hans mor. Du säger att du älskar din pojkvän och det tvivlar jag inte på, men hur länge kommer du orka ha det som du har det nu om han inte stöttar dig mer? Jag har som sagt viss förståelse för honom, jag har ju varit i en liknande ituation, men han kan inte lämna dig helt i sticket hur länge som helst. Det kommer tära på förhållandet och kärleken.

    Om du undrar hur jag gjorde i vår familjekonflikt så ställde jag mig på min mans sida. Jag bröt med mina föräldrar i ett halvår, svarade inte när mamma ringde o s v. Men det var svårt, jag mådde inte bra av det. Och som jag skrev tidigare: Ett förhållande kan ta slut, ens partner kan lämna en - men föräldrarna kommer finnas där tills de dör. De kanske inte är världens bästa föräldrar, men man är nog inte världens bästa dotter heller...

Svar på tråden Varför förstår han inte :(