• Anonym (never­again)
    Äldre 15 Dec 02:09
    7782 visningar
    15 svar
    15
    7782

    Min mormor är elak

    Jag tycker det låter som att din mormor är en manipulativ person och att hon gör sitt bästa för att skuldbelägga dig. HON låter som en person som är van att "styra" andra. 

    Ni som inte tycker att breven var så "hemska"; saken med manipulativa personer är att de är... manipulativa. De skriver inte elakheter eller hot rakt ut, utan lämnar alltid öppet för mer välvilliga tolkningar som de sedan hävdar var vad de menade när man konfronterar dem. Men samtidigt sår de tusen små nålstick i sina offer. Jag har själv valt att bryta med nära släktingar av olika skäl och jag känner igen mycket av tongångarna från dem i ts mormors brev. 

    Ett exempel bland många som jag reagerade starkt på i mormoderns brev: 
    ,,,, tråkigt att det bara är efter dina villkor när vi ska höras,

    En person som drar sig undan blir knappast mer angelägen att ta kontakt av det där. Hade hon haft en genuin önskan om bättre kontakt med sin dotterdotter hade hon skrivit något i den här stilen: 
    "Tråkigt att vi inte har så bra kontakt, det skulle vara roligt om du ville höra av dig lite oftare". Eller helt enkelt låtit bli att skriva något alls och själv försökt ta kontakt mer och hoppats att dotterdottern skulle återgälda det så småningom. Det handlar inte heller om att det är svårt att uttrycka sig i skrift. Det är inte svårare att skriva kort och vänligt. 

    Med den historia som ts och hennes mormor har skulle jag dessutom lugnt säga att hon har förverkat all rätt att ställa några som helst krav på ts. Hon borde snarare ha varit tacksam över att ts alls ville ha kontakt med henne.

    Ts, jag förstår dig verkligen. Kom ihåg, du "måste" ingenting. Du kan till exempel återkalla mormors inbjudan till bröllopet om du vill. Som någon skrev ovanför, ditt jobb är främst att ta hand om dig själv och försöka må så bra som möjligt. Hoppas att allt lugnar ner sig snart och att du får ett bra bröllop trots allt. Mycket pepp och styrkekramar!

Svar på tråden Min mormor är elak