• Cuddly

    Hade du löshår under bröllopet?

    I slutet av juli förra året var jag tvungen att klippa mig hos en annan frisör än den jag vanlivis klipper mig. Hela håret blev mer eller mindre slaktat och nu har jag liksom hål på vissa ställen i underhåret. Svårt att förklara, men det var verkligen uppenbart när min vanliga frisör lyfte upp håret för att kontrollera skadan. Suck, ja lång historia kort så kunde min frisör i alla fall få till en bra frisyr på mig men längden inför bröllopet kommer ju inte vara som tänkt. Nu undrar jag hur vanligt det är att brudar sätter in löshår/hårförlängning?

    Ni får gärna berätta vad ni tycker om hårförlängning? Vad har varit bra och vad har varit dåligt? Ge mig tips och råd för jag har aldrig haft förlängningar och vet inte vad jag borde se upp med. Har hört så många som berättat om hur risigt håret har blitit efteråt och svårt att sköta.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hade du löshår under bröllopet?
  • Cuddly
    Kala skrev 2013-12-06 23:12:27 följande:
    Jag rekommenderar INTE extensions med keratin och andra varianter såvida inte du har extremt tjockt, friskt och hälsosamt hår som tål en riktig omgång. Däremot rekommenderar jag varmt clip in/ clip on. Särskillt om du ska ha en uppsättning av någon variant under bröllopet. Då finns det verkligen ingen anleding att betala tusentals kronor för riktiga extensions som sitter i månader. Clip in/on gjorda av riktigt hår (ej syntet, det är bara skit) av din egen typ (själv tog jag "skandinavisk typ"  för mitt är typiskt skandinaviskt dvs tunnt och lite skört. Vet inte om denna hårtyp gäller dig? Skandinaviskt innebär ofta också att håret är blekt eller färgat färre gånger än annat riktigt hår från ex. Indien eller Sydamerika, ofta för att det kommer från tjejer i Ryssland, Baltikum och där i krokarna). Finns säkert en frisör här i tråden någonstans som kan bekräfta eller dementera.
    Vad är extentions med kreatin? Hur sitter de fast?
  • Cuddly

    Det verkar ju onekligen som om det är många som har haft löshår i sin bruduppsättning. Nu undrar jag så klart om det är något som ingår när man gör en brudfrisyr hos frisören... När jag kollar hur mycket det kostar att göra en brudfrisyr så kostar det ungefär 2000kronor. Jag vill ha en frisyr som kommer att vara väldigt utsläpt, mest uppsatt efter sidorna/kringöronen så det inte faller ner i ögonen alternativt en vildare fläta. Tänker att det skulle vara relativt enkelt göra och kanske inte nödvändigtvis behöver att vara en bruduppsättning då kanske jag också skulle kunna få det lite biligare.

    Hur mycket dyrare blev det att ha hårförlängningar? Hur mycket kostade era bruduppsättningar och hur hade ni håret? Visa gärna bild om ni har någon. Jag slår vad om att ni alla harvarit eller kommer att bli enormt vackra brudar allihop!

  • Cuddly

    Antagligen måste jag fråg frisören lite närmare om vad som ingår. Ingick t.ex. att fixa make där ni fixade håret. Käns lite bökigt att åka runt på flera ställen ... fixa make på ett ställe, fixa håret på ett ställe, klä sig på ett ställe, och sedan åka iväg och fota, sedan själv bröllopscermonin, lite mer fotande och sedan festen... ungefär så... mycket flängande. Jag skulle gärna vilja minska flängandet så mycket som möjligt så at jag får njuta så mycket som möjligt av allt tillsammans med min m2b. Hur gjorde ni?

    Känner ingen irl som gift sig... eller jo, som har gift sig, men jag har inte varit på bröllop. Alla gifte sig innan jag var tillräckligt gammal att vara med eller involverad i någon form av planering. Det är knepigt alltihop...

  • Cuddly

    Jag tror jag tar det säkra före det osäkra och anlitar frisören som jag vanligtvis brukar ha. Det är så få som förstår sig på mitt hår och kan med det. De få gånger jag har varit till någon annan har det verkligen blivit katastrof... inte som sist, men jag tänker inte ta mina chanser inför den stora dagen. När det gäller förlängningar.. tror jag helt enkelt att jag får fråga henne om det är något hon klarar av och känner sig nöjd med... om inte så får vi komma på en lösning som passar temat och känslan för bröllopet tror jag. Det viktigaste är nog inte att det ska vara en viss längd, men att jag ska känna mig vacker. Stort tack i alla fall för alla era råd och tankar kring löshår...

    Nu blir jag däremot mer fundersam på sminkningen... Jag är ganska duktig på att sminka mig i vanliga fall, men man vill nog att det ska hålla lite bättre än vanligt just på bröllopsdagen. Jag kanske får hitta någon tutorial på bröllopsmake och testa lite själv hemma. Är det någon här som har lite tips på hur man får läppstiftet att hålla sig längre och inte smeta av sig på maken det första som händer?

  • Cuddly
    emzerus83 skrev 2013-12-10 23:18:00 följande:
    Så här hade jag håret på min stora dag... frisören lånade ut löshår till mig som hon nålade fast i flera rader i mitt underhår... Jag vart jättenöjd :)



    Åh så jätte fin du blev! Det är en mycket liknande frisyr som jag har tänkt mig till bröllopet. Jag vet att kostnaderna skiljer sig väldigt mycket mellan städer framför allt, men hur mycket fick du betala och hur lång tid tog det ungefär? Är det en mycket avancerad bruduppsättning?
  • Cuddly
    emzerus83 skrev 2013-12-12 00:20:49 följande:
    Tack! :) Ja jag vart jättenöjd!! Själva uppsättningen var inte avancerad alls det gick på kanske 10 minuter det som tog tid var att locka mitt hår... jag hade ganska så tjock o mitt egna hår var nästan lika långt som löshåret som hon hade i i tre sektioner i underhåret. Allt hos frissan tog ca 2,5 h och jag betalade 1500 kr och då behövde jag som sagt inte betala för löshåret... Detta var i Västerås.

    Min frisör hade redan lockat löshåret så det sparade vi ju lite tid på...

    Du skrev tidigare om att du funderade på att välja din frisör som du har i vanliga fall o det tycker jag låter som en bra idé. Så gjorde jag också och varje gång jag ändå var där för att klippa eller färga så pratade vi om hur jag skulle ha håret o hon testade tex att locka mitt hår med locktång ena gången o plattång nästa för att jag skulle få känna efter vilka sorts lockar jag ville ha o vilka som höll bäst i mitt hår.
    Jag har väldigt rakt hår som har varit väldigt svårt att locka o framför allt att få lockarna att hålla så därför var det skönt att testa sig fram under en längre tid vilket funkade så bra när man valde sin vanliga frisör :)

    Vi lockade mitt hår med plattång o löshåret med locktång för att mixa olika sorters loclar lite o det höll jättebra från tidig fm till sena natten :)
    Ska råd fråga min frisör nästa gång jag träffar henne om vad jag ska göra angående längden och om löshår är något som hon har provat på att jobba med. Jag misstänker, med tanke på hur vanligt det är med löshår hos brudar, att hon har bra koll... Tror dock att löshår säkert är något jag kanske måste köpa själv.  Då går nog priset upp en aning. Vad kul att höra att din bruduppsättning inte var fruktansvärt dyr. Använde du löshår med clips? Eller vad va det.. nålade fast det?

    Själv har jag rätt tjockt och mörkt hår som har naturligt och lite rufsigt fall, men i och med den senaste katastrofklippningen har mitt hår inte kvar längden som jag skulle vilja.
  • Cuddly

    Jag tror att det blir en tripp till kicks och makeup store till helgen. Jag har väldigt fin och relativt problemfri hy... *pepparpeppar* Så jag tror att bareminerals är något som jag borde köpa och testa, plus någon lite mer täckande concealer för ögonen. Har så lätt att bli mörk under ögonen om jag inte har sovit tillräckligt. Har hört att det är många brudar som inte riktigt lyckas med det... To much exitement *skratt* En bättre karta med matta och naturligt bruna nyanser av ögonskugga är nog att föredra också.

    Någon som har bra tips på hur man får ögon makeuppen att sitta trots glädjetårar på bröllopet?

  • Cuddly
    Chicita skrev 2013-12-11 10:23:36 följande:
    Det finns en del olika märken på svensk marknad som ska sitta benhårt. Men jag har inte hittat något som faktiskt funkar.
    Ett som funkade på så sätt att det inte smetar ut sig på mig, och inte hamnar på maken lämnade istället stora avtryck på dricksglasen så fort jag drack något.
    Så det verkade som att lite fukt kunde göra att det släppte lätt (trots att man måste ta bort det med oljebaserad makeupremower).
    Men hör efter på kicks eller makeupstore eller vad du har i närheten av dig Glad 
    Du har kanske tid att köpa det och hinna prova ordentligt innan det är dags för den stora dagen Glad 

    Jag har hört att ju mer rött pigment - destå sämre sitter dom också. Så om du inte ska ha klarröda läppar så kanske du klarar dig ändå Glad 

    Själv hade jag bara ofärgat läppglans eftersom jag inte känner mig bekväm med läppstift 
    Jag tror du har rätt angående det där med rött pigment. Tror att jag ska skippa knalligt röda läppar på bröllopet. Brukar annars gilla det skarpt på fester och annat, men den här gången tror jag nästan mer på något lite mer sensuellt som ger lite mer sagolik effekt. Inte vamp varning. Har du testat med läppenna under läppstift/glans? Jag har sett många tutorials där de hävdar att det ska sitta bättre på om man har fyllt i läpparna med läppenna innan och ett mycket tunt lager av pudet ovan på allt i slutet för att typ fixera...

    Vad tror du?
  • Cuddly
    kouki skrev 2013-12-12 12:55:34 följande:
    Sen bör du prime:a rätt också, så sitter det bättre :) 
    Jag har inte riktigt förstått det där med primer... hur funkar det egentligen och kan man ha samma primer på ögonlocken som man har till resten av hyn. Förstår inte riktigt varför det finns en särskild för ögonen.
Svar på tråden Hade du löshår under bröllopet?