• Chicita

    Hade du löshår under bröllopet?

    Jag hade löshår för att jag ville få till en jättemaffig knut som kändes relativt solid (och inte bara som om det var luft i den).
    Nu har jag hår så jag sitter på det om det är utsläppt. Men knölar man ihop det till en tight knut så blir det ju bara lite drygt en knytnäve stort liksom (alltså om man tvinnar ihop håret tight).
    Men vi satte inte fast något permanent.
    Jag köpte helt enkelt en lös träns med hår som vi kunde använda att få upp volymen med.

    Det går också att sätta i med clips så att man tar ut det på kvällen innan man går och lägger sig Glad 

  • Chicita

    Att löshår ingår är nog extremt ovanligt.

    I priset ingår (antagligen) kostnad för konsultationstiden, kostnaden för provuppsättning, eventuellt kostnad för att dom öppnar tidigare för att hinna med din uppsättning - eller att dom åker in och gör uppsättningen en dag när dom inte har öppet egentligen. Eller till och med att dom väljer bort att ta emot andra kunder under tiden du är där på "din dag".
    Ibland ingår det något att äta och dricka också (enklare, typ snittar och lite cider eller annat bubbel)

    Vissa frisörer vägrar arbeta med hår som inte är köpt via dom.
    Andra har inga problem med det.

    Löshår som är fäst med keratin betyder att dom tar små "buntar" med löshår och en värmetång + en liten "vaxklump" och  så smälter dom fast vaxklumpen + hårbunten i en tunn slinga av ditt eget hår.

    Gå in på exempelvis Rapunzelofsweden's hemsida och kolla vilka alternativ som finns där.
    Det bästa är som sagt troligtvis clip-ins eftersom det inte skadar ditt eget hår och går lätt att återanvända flera gånger. 

  • Chicita

    Den som sminkade mig kom ut till festlokalen (kyrkans församlingshem ca 100 meter eller nåt från kyrkan) och sminkade mig.
    Håret satte min tärna upp som också var på plats, och klänningen snörde maken på mig. Han hade ju varit med och gjort det flera gånger under tiden som jag sydde klänningen Flört 

    Så min upplevelse är väl inte direkt precis den som "alla" har.

    Vad jag har läst mig till här så är det många som låter frisören sminka dom, eller så åker dom först och får sminket gjort och sen till frisören där dom också byter om.
    Men jag tror inte att smink så ofta "ingår" i håruppsättningen. Utan det får man nog köpa till...
    Det går kanske att boka paket.
    Däremot kan man nog inte säga att "det här ingår alltid och så här går det till" för det kan skilja mycket mellan två frisörer i samma stad liksom, för att inte tala om vilka skillnader det är beroende på vart i landet man borGlad 

    Så ring runt och fråga lite. Då får du ju veta säkert vad som ingår just för din frisör Solig 

  • Chicita
    Cuddly skrev 2013-12-10 23:14:36 följande:
    Är det någon här som har lite tips på hur man får läppstiftet att hålla sig längre och inte smeta av sig på maken det första som händer?
    Det finns en del olika märken på svensk marknad som ska sitta benhårt. Men jag har inte hittat något som faktiskt funkar.
    Ett som funkade på så sätt att det inte smetar ut sig på mig, och inte hamnar på maken lämnade istället stora avtryck på dricksglasen så fort jag drack något.
    Så det verkade som att lite fukt kunde göra att det släppte lätt (trots att man måste ta bort det med oljebaserad makeupremower).
    Men hör efter på kicks eller makeupstore eller vad du har i närheten av dig Glad 
    Du har kanske tid att köpa det och hinna prova ordentligt innan det är dags för den stora dagen Glad 

    Jag har hört att ju mer rött pigment - destå sämre sitter dom också. Så om du inte ska ha klarröda läppar så kanske du klarar dig ändå Glad 

    Själv hade jag bara ofärgat läppglans eftersom jag inte känner mig bekväm med läppstift 
  • Chicita

    Leta efter makeup som inte har solskyddsfaktor eller reflekterande innehåll eftersom att du då kan se ut som en panda istället om du har otur. Jag försökte hitta bild på det nu men fann ingen så här i brådskan...
    Blixtar som reflekteras i smink kommer att se ut som vita fläckar på ansiktet nämligen.

    Den mesta makeupen sitter om du jobbar in den lite. Satsa på vattenfast maskara. Men annars brukar det räcka med att verkligen jobba med penseln och nästan "trycka in" sminket i huden.
    Det har hänt att jag har gått och lagt mig och inte orkat tvätta bort sminket och när jag vaknar så ser det likadant ut som när jag gick och la mig Flört 

  • Chicita
    Annalis skrev 2014-09-19 13:27:15 följande:

    Jag är vad som kallas "latent rödhårig".


    I princip kan man säga att mina pigment inte räckte till rött hår utan jag har samma pigment i övrigt som dom extremt rödhåriga, men utan det röda håret.
    Jag har istället en trist musaktig gråbrun färg utan någon som helst lyster.
    Därför färgar jag mitt hår rött.
    Det är vad som passar bäst till min hudton, min ögonfärg osv.

    När det gäller löshår så hade jag inte behövt fylla ut med något om jag skulle haft det utsläppt, men jag ville ha en riktigt stor och solid knut.
    Jag sitter på mitt hår om det är utsläppt, men då jag har väldig tunna hårstrån även om dom är många så blir det väldigt lite volym när jag lindar ihop det hårt.
    Så vi klädde en liten fluffig sån där "skumgummi-munk" med löshår i "min" hårfärg och så  la vi mitt hår runt den så att det inte syntes alls, men det var mer en säkerhetsåtgärd ifall mitt hår skulle glipat någonstans. Jag ville inte att den där "munken" skulle lysa igenom.

    Om det är patetiskt, traschigt eller pinsamt... Tja det får väl andra bedöma.
    Men jag som då tillhör "samma art som dig" alltså dom med väldigt långt hår, kan ju säga att jag tycker att du är ute och cyklar.


    Ditt inlägg är enbart elakt och provokativt och väldigt väldigt onödigt.
    I ditt fall skulle jag vilja påminna om "kan du inte säga något snällt så säg inget alls"


    Själv kände jag mig i alla fall jättefin och det är det enda som är viktigt Solig


Svar på tråden Hade du löshår under bröllopet?