• Äldre 27 Nov 16:50
    15244 visningar
    9 svar
    9
    15244

    Min mamma är så fruktansvärt jobbig, klarar inte av henne!

    Den enda person man kan förändra är sig själv.

    Om din mamma har social fobi så förstår jag att hon inte vill resa utomlands och umgås med 100 personer (varav många säkert är okända).

    Du får nog jobba på tanken att acceptera att hon inte kommer att närvara - eller om det är viktigt att ha henne där (för att du vill ha henne där och inte bara för att det är pinsamt att inte brudens mamma är närvarande) så kanske du får ändra upplägget på bröllopet så att din mamma klarar av att närvara.

    Social fobi kan man inte bara stänga av och "skärpa till sig med" som man känner för. Ingen hade väl valt att vara så om man hade ett val?

    Plättis skrev ett bra inlägg sett från den synvinkeln.

    Och jag kan ju bidra med att min mamma dog 2 månader innan vårt bröllop.
    Hon var också rätt jobbig och ville gärna berätta pinsamma historier från när jag var liten (men hon hade ofta glömt bort vad som verkligen hänt så det blev ju mer eller mindre bara fantasier och så blev hon arg när jag rättade henne) och vi hade kanske fått kompromissa en hel del med bordsplacering mm då hon hade behövt ha vårdpersonal med sig om hon ens hade kunnat närvara i slutänden (vilket vi ju hade fått räkna med och sen stått med en eller flera tomma platser om hon nu inte hade orkat)...
    För mig var det så viktigt att ha mamma där så vi flyttade fram vigseln, eller tja vi bestämde oss rättare bestämt för att gifta oss för att det var viktigt för mamma... och så valde vi ett tidigare datum än vi tänkt oss bara för att ge henne så stor chans som möjligt att kunna närvara.
    Jag hade dock gärna kompromissat ännu mer - bara hon hade kunnat vara med...
    Men nu blev det ju inte så 

Svar på tråden Min mamma är så fruktansvärt jobbig, klarar inte av henne!