• Anonym (Irrit­erad)
    Äldre 26 Nov 16:35
    15245 visningar
    9 svar
    9
    15245

    Min mamma är så fruktansvärt jobbig, klarar inte av henne!

    Hej alla! Jag måste bara få spy ut lite ilska. Min mamma går mig på nerverna varje gång vi ses. Knappt jag orkar med henne längre.

    Hon avbryter mig hela tiden när jag pratar, hon byter samtalsämne för att prata om något HELT oviktigt när jag berättar om något jobbigt som hänt mig. Hon glömmer hela tiden bort viktiga saker och tjatar om helt oviktiga saker gång på gång och kan prata om det i timmar.

    Idag fick jag NOG! Jag och min man bor i en fin rätt dyr lägenhet som vi INTE planerat flytta ifrån. Men helt plötsligt säger mamma från ingenstans: "Visst hade ni kollat på någon lägenhet?" Nej? svarar jag, då säger hon "Men jag hörde ju att du sa det förra veckan, det hörde jag ju klart och tydligt. Att ni skulle flytta till någon lite mindre och skabbigare lägenhet men som var billigare".

    Detta har har ALDRIG sagt och mamma kollade chockat på mig när jag blev irriterad över det. Hon TROR verkligen att jag har sagt det!!!!!

    Klarar snart inte av att umgås med henne mer, hon är så DUM(förlåt)

  • Svar på tråden Min mamma är så fruktansvärt jobbig, klarar inte av henne!
  • Anonym (Irrit­erad)
    Äldre 26 Nov 18:26
    #2
    Anonym (.) skrev 2013-11-26 16:50:07 följande:
    Är hon "bara" jobbig eller har hon någon diagnos? 
    Jag känner verkligen igen det där med att hon får för sig att du sagt saker som du inte sagt.. Min sambos mamma är likadan (hon är diagnostiserad med vanföreställningssyndrom) Hon kan också vara enormt jobbig, tjatar på om nonsens, bryr sig inte om någon annan än sig själv och är lite allmänt "konstig"..men hon har som sagt en diagnos..

    Hur mycket umågs ni? Har du pratat med henne om det så hon förstår att hon är jobbig att umgås med? Det är ju mycket möjligt att hon inte är medveten om det och skulle kunna bättra sig om hon tänke på det.  
    Hon har fått diagnosen social fobi men det har ju inte med just detta att göra eftersom hon inte är blyg mot mig så att säga. Skulle inte förvåna mig om hon led av vanföreställningar också. Hon har (vad jag tror) hypokondri och tvångstankar(kollar spisen 100 gånger innan hon går ut och släcker alla lampor samt drar ut ALLA kontakter hemma) innan hon går ut.

    Har nämnt det men hon snäser bara åt mig då eller säger "jaha, men det är så du upfattar det, så uppfattar inte jag det"

    Hon har dessutom GROVA problem att typ resa utomlands. Jag gifter mig i sommar utomlands och min mamma vägrar komma, Det kommer ca 100 personer och hela min mans släkt kommer, förutom brudens mor! Hon har sagt att hon ska ge oss en stor summa pengar istället för att komma. Allt för att slippa komma på sin egen dotters bröllop :S Hon är för nervös. Kommer aldrig förlåta henne för det.

    Och även om mamma nu har diagnoser, det gör mig ju inte mindre "accepterande" mot hennes dryga beteende. Hur gör man? Hon är ju ändå min mamma och jag vill ju träffas ibland.
  • Anonym (Irrit­erad)
    Äldre 27 Nov 16:47
    #7

    Tack för era svar!

    Nej, jag vet att amma har problem och inte är normal men ändå tycker jag att hon kan tvinga sig själv att göra nått jobbigt för MIN skull. Alla kommer lixom fråga vart min mamma är och mannens släkt ser fram emot att träffa mamma(dom har aldrig sett skymten av henne) och jag orkar inte berätta för alla i hans släkt att hyon har psykiska problem. Jag vet inte vad jag ska säga till alla :( Min pappa kommer inte heller komma då jag inte har kontakt med honom alls.

    Hur förklarar man för bröllopsgäster varför ens föräldrar inte kommer på ens bröllop?

Svar på tråden Min mamma är så fruktansvärt jobbig, klarar inte av henne!