• stormh­elen
    Äldre 19 Nov 23:50
    3075 visningar
    7 svar
    7
    3075

    Kär i två

    Kalaspinglan skrev 2013-11-19 20:42:12 följande:
    Jag tycker du ska fråga dig själv om du kan tänka dig att leva utan din fästman. För det är ju egentligen det valet du står inför, att antingen gifta dig med honom (och förhoppningsvis leva hela livet med honom) eller göra slut och satsa på den andre killen.

    Det är helt normalt att man tvekar och funderar på om man gör rätt val när man ska gifta sig. Och ja, alla förhållanden blir "rutin" och grå vardag efter ett tag. Då kan man lätt drömma sig in i en tillvaro med någon annan, men vad är det som säger att det förhållandet blir bättre än det man har nu? Givetvis ska man göra slut om man känner stor tvekan och faktiskt inte kan tänka sig att dela sitt liv med den person man lever med.

    Alla människor har ju sina negativa sidor också, och även om du gillar din bäste vän väldigt mycket, så har han garanterat också sidor som du skulle störa dig på efter ett tag tillsammans.

    En sak som kanske kan hjälpa dig är att skriva dagbok och där ösa ur dig alla tankar och känslor. Det hjälper ibland att sätta tankarna på pränt -- då får man perspektiv på saken på ett annat sätt än när tankarna snurrar.

    Bra svarat!


    Jag har funderat hela kvällen på vad tusan man ska ge för svar/råd/tips, men har inte kommit fram till något vettigr. Du lyckades få till det på ett bra sätt. Jag håller med Kalaspinglan om att den fråg du bör ställa dig är om din m2b är den rätta för dig eller inte (inte tvärt om).


     


    Att du är så osäker och har så starka känslor för ågon annan gör ju att röda flaggor visas. Om du väljer att gifta dig med din m2b kanske det är svårt (både för dig och din bästa vän) att fortsätta er vänskap? Den sårar ju er båda och defenetivt din m2b som förkänar att hans fästmö/fru ska älska bara honom helt och hållet.


    Det är inte riktigt rättvist mot någon av er tre.


    Vet din m2b om dina känslor för din bästavän?


    Det känns som det kan vara bra att du reder ut det här en gång för alla innan du går vidare med din m2b och blir hans fru.

Svar på tråden Kär i två