• amerik­a
    Äldre 15 Nov 10:52
    25402 visningar
    80 svar
    80
    25402

    vi som gifter oss 2014 med låg budget..

    Vi har oxå en ganska snäv budget, mest beroende på att jag inte har lust att lägga några fantasisummor på något som är över på en dag. Ca 25-30.000 tror jag det kommer kosta, exkl bröllopsresa.


    Vi kommer laga all mat själva till buffén samt göra tårtorna själva. En kompis till oss är riktigt duktig hobbyfotograf, hon har tagit bilder på oss förut som vi är sjukt nöjda med, så henne har vi tillfrågat. Självklart kommer hon att få något för det, men det är ju långt ifrån summorna som proffs tar. Lokalen är en hembygdsgård och mycket billig. Serveringspersonal är kompisars vuxna barn Klänningen beställs från någon kinasida och min mamma är duktig att sy (hon sydde min brudklänning förra gången jag gifte mig för 18 år sedan men idag är hon tyvärr inte lika flink i fingrarna) så hon kan göra ev ändringar på klänningen.  Mannens kostym inköps på Dressmann. Jag sminkar mig själv och gör naglarna själv Vigselringen kommer kosta max 5000 kr Brudbuketten + mannens corsage får kosta max 1500 kr Alkoholen (enbart vin, öl, bubbel samt någon avec, vi kommer inte servera drinkar) köps på en bussresa t Tyskland som redan är bokad och betald (vi hade åkt ändå) Vi har inga favours till gästerna Vi har inget brudfölje Vi kommer inte att ha något festprogram eller vigselprogram Inbjudningarna scrappas ihop själva, med hjälp av min väninna som är duktig, har inhandlat papper på rea Frisören får kosta max 1500 kr, jag vill inte ha någon brudklädsel m slöja, bubbel, sminkning eller påklädning
    Har kanske glömt nåt nu..... Det som verkligen kostar pengar och där vi inte kan göra något åt priset är limousinen som vi ska åka fr vigselplatsen till festlokalen samt hotellsviten där vi ska vara och klä om oss på dagen och sova på bröllopsnatten.
    24 maj 2014
Svar på tråden vi som gifter oss 2014 med låg budget..