• stormh­elen
    Äldre 7 Nov 18:09
    4352 visningar
    13 svar
    13
    4352

    Hjälp! Maj eller Augusti?

    Hade jag valt helt fritt så hade jag valt maj, då träden börjat få sina blad, det brukar vara lagom varmt då det inte är lika hett som på sommar månaderna.


    Nu blev vårt bröllop i september i stället. Det berodde på att vi träffades den 15 sep för 6 år sedan och ville då gifta oss samma månad som vi träffades (och även förlovade oss på). Så bröllopet ägde rum 14 sep i år.


     


    I Blekinge bör det inte vara något problem vad gäller växtligheten, men det kan ju vara lite kallt om man har otut. Men det kan det ju vara på sommaren också om man har otur - förra sommaren var ju ingen höjdare - iaf inte i Sthlm där jag bor, då det mestadels regnade och var riktigt kallt typ hela sommaren. Men det är ju mer troligt att augusti är varmare än i maj, och vad gäller växtligheten så är ju träden fulla med blad och så.


    Du kanske kan kolla lite väderstatstik för de olika månaderna i Blekinge?!


     


    En annan grejj som man kan tänka på är att maj är en bättre månad vad gäller blommor, då det finns ett större utbud, medan augusti (och september) är de smämsta på hela året. Det finns inga särskillt roliga blommor då - om man inte är beredd att betla extra för att de ska köpa in andra blommor än de som de redan har i butiken. Men då kan som sagt den kostnaden dra iväg då de blommorna kostar mer. Nu vet ju inte jag om detta är något du tycker är viktigt eller inte. Men det kan vara bra att tänka på.


     


    En annan fördel med maj är ju att de flesta inte hunnit gå på semester än, så fler kan ju då komma på bröllopet. Augusti kan ju folk fortfarande ha semester och då vara bortresta.


     

  • stormh­elen
    Äldre 8 Nov 09:57
    #12
    Jessica327 skrev 2013-11-07 23:02:41 följande:
    Men detta med blommor är en nackdel ju. Då måste man ju ha vårblommor. :) Vi hade tänkt blå tema med blåa blommor. Blått är inte direkt vårigt ju... kan kanske bli en dum ide?
    Marie Malmö skrev 2013-11-08 00:45:06 följande:
    Jag vill också ha blått tema, men har inte jättebra koll på det där med vilka blommor vilken säsong. I så fall ligger jag också pyrt till! Vill gärna ha hortensior och de brukar ju blomma lite senare.

    Det finns lite olika blommtrådar som är jätte bra där man kan få hjälp av en tjej som är florist. Här är en av dem


     


    www.brollopstorget.se/Forum-1-24/m4298540.html


     


    Om ni undrar något som har med blommor att göra så fråga där. ;)

Svar på tråden Hjälp! Maj eller Augusti?