• Äldre 7 Nov 20:50
    17194 visningar
    67 svar
    67
    17194

    Skrämmande att prova brudklänning

    Jag provade och köpte min klänning ensam, utan smakråd. Jag hade kikat lite på nätet för att få en idé om vad jag gillar, och sen tågade jag helt enkelt in i affärer och bad att få titta och prova på klänningar som jag gillade.

    De flesta biträden är väldigt lyhörda för ens önskemål, och har ofta ett öga för vad man passar i också. De ser ju massor med kunder varje dag, och utvecklar väl något slags sinne för vilken kroppsform som passar i olika modeller.

    Det är inte så farligt att prova ensam, du behöver ju inte slå till direkt heller. Prova några klänningar, sov på saken och gå och prova favoriterna en gång till. Sen köper du den klänning du gillar mest (inom din egen budget).

    Jag tyckte det var skönt att gå ensam, men så shoppar jag helst ensam också

    Lycka till!

  • Äldre 15 Nov 15:26
    #49
    Anonym (Klänningspanik) skrev 2013-11-15 14:12:41 följande:
    Jag är lite rädd att jag inte kommer att komma i en enda klänning och kommer att komma därifrån gråtandes. När man läser här på familje liv så tycker jag att det så ofta låter som att brudklänningsbutikerna har så små storlekar. I någon tråd läste jag om någon tjej som blev kallad tjock. Typ något i stil med, "ja om man är tjockare får man skylla sig själv" HU vad hemskt.
    Jag tror inte det är speciellt vanligt att man blir kallad tjock i brudklänningsbutikerna. Jag fick ett bra bemötande i alla affärer, i.ofrs. är jag av rätt genomsnittlig kroppstyp (varken tjock eller jättesmal), men tror inte att det påverkade.

    De flesta butiksbiträdena är medvetna om att negativa kommentarer om kundernas kroppar sprids jättefort, och butikerna får därmed dåligt rykte. Visst finns det ju kvastskaft till biträden, men de flesta är jättetrevliga och duktiga på sitt jobb. Du ska inte oroa dig för att biträdena ska vara otrevliga.

    När jag provade klänningar tyckte jag att nästan alla provklänningar var stora (typ strl. 40, jag har 36). Har man stor storlek (typ 46 eller större), kan det ju hända att man inte kan dra upp blixtlås eller så. Oftast kan man ju ändå prova en klänning som är fel storlek för att få en uppfattning om modellen.

    Tvekar du mellan två olika storlekar, ta den större och sy in den senare om du gått ner i vikt.
  • Äldre 19 Nov 10:46
    #62
    linda79 skrev 2013-11-19 08:03:18 följande:
    Hej brudar!

    Jag råkade hamna på hemsidan för KIK´s brudklänningar och nu kan jag (nästan) inte tänka på annat. Någon som vet vad för priser det handlar om för dessa plagg?
    Jag gifte mig i en klänning från KiK, den kostade 7900 kr. En kompis köpte också klänning därifrån, och den kostade 6900:-
Svar på tråden Skrämmande att prova brudklänning