• jools
    Äldre 8 Nov 10:01
    17370 visningar
    67 svar
    67
    17370

    Skrämmande att prova brudklänning

    Här är lite råd när du ska köpa brudklänning! Kom ihåg att din stil inte förändras bara för att du ska stå brud.

    Brukar du aldrig ha tubtopp på dig och hatar det/känner dig naken så ska du inte välja det på brudklänningen. Tycker du inte om att ha linne för du inte gillar dina armar, då ska du välja en klänning med ärmar.
    När jag syr brudklänningar brukar jag alltid fråga bruden vad för ringning hon brukar välja på toppar; båtringning, rund, v, djup eller grund. Gå sedan på det när det kommer till klänning. Gillar du tex inte att visa klyftan i vanliga fall gillar du nog inte det på bröllopsdagen.
    Tycker du att din midja är det finaste på din kropp, framhåll det!
    Kolla alltså i din garderob på dina kläder och framförallt klänningar. Kör en klänning i samma stil liksom. Är du aldrig prinsessig i vanliga fall ska du nte välja värsta gräddbakelsen.

    Ett annant tips är att spara bilder på klänningar du gillar, helst många så att du kanske har tjugo klänningar att jämföra, då brukar man se en röd tråd.
    Som i mitt fall har alla klänningar jag sparat varit i spets, då är det nog en spetsklänning jag ska ha. Likaså har jag inga tubklänningar sparade, då är nog inte det en modell jag ska ha.

    Ta även med bilder när du ska prova för man har ibland olika tolkning av ord. Då är det lättare att visa en bild.
    Och prova att sitta ner i klänningen så du ser hur urringad den blir och om den korvar sig eller är obekväm.

    Lycka till :)

  • jools
    Äldre 8 Nov 14:55
    #17

    Du kan dels ta reda på din kroppstyp genom att se vad för strl du har  på kläder. Har du 38 på toppar och 42 i byxor tex så har du antagligen lite päronformad kropp.
    Är kläder ofta för små i midjan men lagom i övrigt har du kanske en mer äppelformad kropp. Du kan ju också stå framför spegeln och titta på dig själv, syns din midja tydligt eller är du mer rak? Då kanske du är mer av en timglas figur.
    Haka inte upp dig för mycket på det, låt inte det vara prioritet men ha det i bakhuvudet. Gå framförallt på det du trivs i!
    Angående urringning så brukar man gå på hur lång/kort hals man har, men det kankse är överkurs... ofta brukar man passa i det man gillar och väljer utan att tänka... tex urringat eller inte och vilket specifik modell.

    Jag tycker inte att man behöver dölja armar bara för att de är tjocka! Vissa modeller är så klart mer smickrande än andra men det är nog lättast att prova dig fram. Det brukar vara intressant att se hur snygg en klänning kan vara på galgen men se helt knas ut på en viss brud, medan en annan klänning kan se jättetråkig ut när den hänger och sen vara en dröm på rätt kropp.

    Det kan såklart vara som någon skrev att man går helt utanför sin vanliga comfort zone och trivas jättebra i det för klänningen är annorlunda och känns stabil osv, men det brukar vara bra riktlinjer att gå på.

    Jag hade nog föredragit att prova ensam, andra kan lägga i så mycket personliga åsikter i sina omdömmen och inte främst fokusera på bruden och hennes stil.

Svar på tråden Skrämmande att prova brudklänning