• Äldre 13 Feb 01:45
    14200 visningar
    87 svar
    87
    14200

    någon mer som satte igång på bröllopsnatten?

    Anonym (3 månader) skrev 2013-11-11 13:17:02 följande:
    skulle gärna se det varje dag men nu kan man nog inte göra så många ultraljud utan risker. dock känner man sig ändå orolig tycker jag. man har ju sett ett hjärta men ändå finns oron där. känner du också så?

    vi har bokat kubtest nu i alla fall. så veckan innan jul får vi se miraklet igen. :D
    Såvitt jag vet finns det inga risker med att göra många ultraljud. Läste för länge sedan att en undersökning i USA hade visat att pojkar vars mödrar gjort många UL i höre grad blev vänsterhänta än pojkar vars mödrar gjort få UL, men man var inte helt säker på sambandet. Så ser man det som en stor nackdel att vara vänsterhänt kan det tydigen finnas vissa risker. Flört Konstigt nog gällde det bara pojkar, inte flickor.

    Vad gäller "sidodiskussionen" som uppstått har jag förståelse för bägge sidor. Naturligtvis är man överlycklig när man blir gravid och man vill självklart basunera ut det för världen, lika självklart är det jobbigt att höra sådant för de som inte kan få barn. Jag tycker du TS visar stor okänslighet när du säger att de som tycker det är jobbigt ska ändra på sig, att det inte är ditt problem om någon blir ledsen. Du förstår uppenbarligen inte vilken enorm sorg det kan innebära att inte kunna få  barn. Du säger att ni ju faktiskt fick vänta i 3 månader innan något hände så det gick inte alls "på direkten", men faktiskt är det väldigt kort tid i de här sammanhangen.

    Självklart ska man vara glad och lycklig när man väntar barn, men man kan också ta lite hänsyn till människor som inte får uppleva den lyckan..

    Å andra sidan är det ju ingen som tvingar någon attt läsa sådana här trådar, om man inte kan få barn och tycker det är väldigt jobbigt att läsa om andraas "babylycka" (för att använda ett tramsigt uttryck från kändisblaskorna) ska man förstås inte plåga sig själv genom att göra det. Jag tror bägge sidor har lite svårt att förstå varandra, och i just den här tråden har det tydligen blivit omöjligt att mötas halvvägs och ens försöka förstå varandra.

    Sedan tror jag det största "problemet" är ditt ordval i startinlägget - det om ett perfekt liv. Jag förstår hur du menar, för dig blir livet fullkomligt och perfekt när du nu blir mamma, men det kan misstolkas och uppfattas som att livet inte är perfekt utan barn.  Det kan naturligtvis vara provocerande för de som av någon anledning inte har barn. Men där måste nog den gruppen förstå att det handlar om din personliga syn på saken; att för dig är livet perfekt när du får barn. Man ska inte ta allt så bokstavligt, men på internet kan det ju vara svårt med kommunikationen och det blir ofta missförstånd. Man kan inte se andras ansiktsuttyck eller höra tonfall när man läser en text, och ibland blir budskapet, eller kanske snarare tolkningen av budskapet, fel. Läser man dina ord och tolkar dem bokstavligt kan man få intrycket att du anser att livet blir "mindre värt" om man inte har barn, och är man då ofrivilligt barnlös (eller frivilligt barnlös för den delen) blir man naturligtvis sårad av det.

    Du ska vara lycklig över ditt väntade barn, och det är inte fel att vilja berätta för andra om det. Jag har också varit gravid så jag förstår precis hur du känner det. Men som sagt, alla får inte uppleva den lyckan och det sägs ju vara en av de största livskriser en människa kan gå igenom, så jag tycker man måste ha lite förståelse för dem.

    Samtidigt - de som inte kan få barn måste ju inse att de som kan få barn vill dela sin lycka med omvärlden, och eftersom man vet hur högt man önskar sig ett barn borde man förstå den lyckan.

    Allt handlar om den här svåra kommunikationen, och allt hänger på människors vilja och förmåga att ha förståelse för varandra och sätta sig in i andras känslor. Det är inga lätta grejer, det här!

    Jag sänder mina varmaste gratulationer och lyckönskningar till dig och andra gravida, jag hoppas allt går väl och att era liv blir fyllda av lycka och glädje. {#emotions_dlg.flower}

    Ursäkta min långa "predikan"...
    Även helgon har ett förflutet & även syndare har en framtid.
Svar på tråden någon mer som satte igång på bröllopsnatten?