Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Hur kan han vara så elak?

    Anonym (Ledsen) skrev 2013-10-30 11:19:58 följande:
    Tack så mycket för era ord och att ni bryr er, det betyder otroligt mycket! Jag har smsat med hans pappa idag och han ska prata med honom. Hans ex lämnade honom för hans humör och tvingade honom till en psykolog, som han bara gick till en gång, så jag inbillar mig ju inte eller överdriver. Jag har gjort en lista nu på sånt som vi måste lösa, och om det inte funkar ikväll så ringer jag en advokat imorgon.
    Kontakta en advokat hur som helst-helst nu idag. Det finns ingen anledning att tro att det ska gå att lösa det utan hjälp utifrån. Och det finns ingen anledning att inte ta det stöd som finns att få utifrån. Du behöver få allt solklart på bordet-och det är bättre om det kommer från någon annan än från dig. Du behöver veta exakt vad som gäller och få allt på papper-ju förr desto bättre.

    Rådet att spela in hot är också bra. För det är hot. Du behöver få ut den här karlen genom dörren snarast och ur resten av ditt liv så fort som möjligt.

    Skaffa dig gärna en samtalskontakt också-vårdcentralen kan remittera dig till psykolog, eller kontakta en själv. du har antagligen en resa framför dig där du både kommer att behöva rensa en del i vad du upplevt och få hjälp att se klart på saker som egenvärde och så vidare. men du har förmodligen också ett behov av stöd så att du inte går på hans terrormetoder och börjar vackla i dina beslut. Även där rä det klokt att ta det stöd som samhället har att erbjuda, istället för att tro att man ska kalra allt ensam.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Hur kan han vara så elak?