• Äldre 28 Oct 13:34
    3515 visningar
    5 svar
    5
    3515

    Band eller DJ, hur mycket lägger/la ni på musiken?

    Vi hade en duo (skulle varit en trio men en av dom kunde inte den helgen) som spelade medeltidsmusik i pauserna när de olika serveringsomgångarna dukades in och ut.
    Men sen när vi liksom var klara med middagen och gycklarna hade kört sin eldshow så tände vi lyset och "återgick till nutid" och en blandning från spotify.

    Jag kan inte dansa pga en skadad fot som inte alls tål den belastningen och maken har två vänsterfötter och ingen taktkänsla alls. Så vi var inte intresserade av dansen för fem öre.
    Men vi tänkte att dom som ville skulle kunna få dansa lite.
    Så en blandning av 50-, 60-, 70-, 80-, 90-, och "nutids" musik via spotify på en inlåst dator fick det bli Glad

    Om det är viktigt för er med liveband så försök tänka vad ni får för pengarna.
    Ok 10.000:- är mycket pengar (för det lär kosta därikring om du vill ha ett riktigt band) men se det från deras håll.
    Det blir alltså 5-6 personer som först ska rodda upp med instrumenten, checka ljudet (vilket dom ju måste göra innan ni drar igång middagen). Dom ska sen spela i flera timmar efter ett antal timmars väntetid på att ni ska äta klart mm och dom kanske även behövde resa en bit. Dom kanske måste fixa övernattning om dom inte bor på orten, dom ska betala skatt, arbetsgivaravgift mm på de pengar dom får av er. Så om vi spånar på att det är 5 personer i ett band så får dom kanske 4-500:- per person i fickan efter en hel dags arbete.
     

Svar på tråden Band eller DJ, hur mycket lägger/la ni på musiken?