• Äldre 21 Feb 11:56
    31520 visningar
    89 svar
    89
    31520

    Öviksbrudar 2014!

    MajaH skrev 2014-02-01 13:53:11 följande:
    Hej allihop!

    Vi gifter oss också 2014! Vigseln blir  i skeppsmalns kapell den14de juni.
    Vi har klart med;
    Festlokal, toastmasters, blomsterfixare, skickat ut inbjudningskort och har ordnat klänning till mig.
    Vi har även bokat en cateringfirma. Så det känns som det rullar på - men mycket återstår!

    Överst på "att fixa listan" nu är att bestämma två vigsellåtar.
    Vi vill ha svenska och inte allt för vanliga. Några tips?
    Hej på er! 
    Kände ett stort måste att vara med i den här gruppen!

    Jag gifter mig i Ö-vik 26/7, även jag i Skeppsmalens kapell :) Jätte roligt att någon anna med valt det, så fantastiskt vackert och mysigt där ute! 
    Då jag och min blivande man bor i Umeå(han och hans familj har rötter och stuga i Ö-vik) är det lite svårt med vissa delar i planeringen. Därför tänkte jag fråga er Ö-viksbrudar  lite och se om någon av er har några bra förslag! :)

    Först till MajaH; Vad har ni fixat för lokal? Någon i anslutning till kapellet?
    Vi har nämligen inte fått ordning på den biten då cafét/fiskevistet inte fått någon ny ägare. Detssutom ser det ut att bli för litet i den lokalen även om det skulle komma nya ägare. Vi har funderat lite på dansbanan mitt över vägen, ska kolla på den i helgen..

    Lokal - Någon annan som har något tips om lokal där i närheten(Skeppsmalen)?

    Catering - Någon som har något bra tips? Vi vet inte än om vi ska ha buffé eller 3 rätters Gärna där man kan låna porslin etc. och där man kan hyra in serveringspersonal?

    Frisör+makeup - Har aldrig klippt mig eller varit på någon salong i Ö-vik. Fick ett tipset Lenas frisörer av en kompis men har kollat runt och folk verkar tycka de tar överpriser... Jag har tänkt mig heluppsättning i lite vintage/gammeldags stil men ändå med modern tappning, gärna med sk. "pincurls" i luggen :) Är ju viktigt att de håller hela dagen/kvällen + vid fotograferingen så det känns ju som man vill ha någon rutinerad som har koll på vad som är snyggt och passar en. Vad hade ni rekomenderat? Kom in på någon frisörs sida som hette Mary me, någon som hört något om den?

    Är sjukt tacksam för svar då detta börjar reta gallfeber på mig! Vill ha koll på det mesta så snabbt som möjligt så det inte blir stressigt med planerna i slutet!

    Kram på er!

     
  • Äldre 6 May 12:07
    #66
    Hej på er alla brudar!
    Tänkte ge en update på hur det har gått i planeringen sen sist jag skrev då det nu var ett tag sedan! KOmmer även svar upp på sånt jag har koll på som ni undrar :) Plus fråga lite saker i vanlig ordning ;)

    Lokalen ordnade sig ganska snabbt då vi bestämde oss för att ta oss an den gamla dansbanan som ligger ute vid Skeppsmalen. Det kommer vara mycket att pynta och avgränsa då lokalen är sjukt stor, men det kommer bli ett roligt projekt :)

    Catering blev efter många om och men Le Garage här i Umeå. Vi kontaktade både Linnea & Peter samt Matstudio S20 i Ö-vik men både kunde inte ta så mkt jobb som det är med bröllop. Vi kontaktade även Carrie Catering men min blivande man var inte nöjd av någon anledning... Hur som helst är vi nöjda med Le Garage och de kommer ha en förättsbuffé samt varmrätt med olika alternativ som grillas direkt på plats farmför gästerna. Vi fick betala en slant för att de skulle transportera personal och mat men vi tror det är värt det i slutändan eftersom vi är väldigt matintresserade. Temat för maten kommer vara Norländskt.

    Frisör var jag mest orolig för eftersom jag hade noll koll hur det ser ut på den fronten i Ö-vik. Jag tog slag i saken och åkte dit en lördag och kollade in på en massa salonger för att bilda mig en egen uppfattning. Efter ganska många besök stod jag i valet och kvalen mellan Salong helhet och Salong M då de var trevligast och verkade vara sjukt peppade på att göra en frisyr på mig i stuket jag vill ha. Salong M hörde av sig snabbast efter jag var där så de fick bli dem. Ska ringa dem i dag för att boka provuppsättningstid. 

    Blommor har jag tänkt fixa från Blommor och ting. Min svägerska tog sina blommor därifrån när hon gifte sig och var supernöld med buketten. Jag var redan och talade med dem i somras när jag hade vägarna förbi och de sa att de beställer de blommor man vill ha(om de finns för säsongen) så man kan egentligen vara typ 2 veckor innan med sin betsällning hos dem - ingen panik alltså! Jag ska ändå gå dit nu i maj eller juni och prata lite mer med dem, fråga vad för blommor som finns/inte finns för säsongen i slutet på juli. Jag tänkte även ta med inspirationsbilder till dem samtidigt. 

    Inbjudningskorten kom ut tidigt i april. Jag gjorde dem själv med material jag beställde från papper.nu. Färgerna kanske inte låter jätte roliga men de blev returpapper där själva texten står och baksidan samt en kant längst uppe på kortet och texten blev mörkbrun. Vi köpte även en kantstansmaskin som vi stansade ut en spets med längst uppe på kortet. Kan lägga upp bild så man förståe mer! :)

    Klänningen har varit det största problemet... Jag beställde den redan i mars från ett Kina-företag och tycke jag var i sjukt god tid. Jag hittade verkligen min favoritklänninge på deras sida. Jag har inte fått den än! Företaget skriver på sin sida att det max ska ta 27 dagar att få klänningen, så efter 30 dagar mailade jag dem och fick som svar att den var under produktion. Efter ytterligare en månad blev jag less och mailade igen eftersom jag inte hört någonting. När jag i går försökte ringa dem var nummret ogiltigt... Efter någon timma fick jag plötsligt ett sms från UPS om att mitt paket var i Tyskland(?!) och förmodligen kommer paketet i slutet på veckan. Ska bli mycket intressant denna följetång... Det känns oerhört oseriöst at de inte kan införmera sina kunder löpande om ordern. Dessutom skulle det skicka kollinummret så man kunde spåra paketet direkt det skickades från Kina. Företagen heter balfestklanningar.com....

    NU måste jag därför fråga;
    Har ni några erfarenheter från Kina-företag? Tänkte på TochT eftersom du beställt från JJs house - har du fått dina grejer? Funderar på att bställa örhängen därifrån och kanske nån slöja men blir livrädd att det ska bli på samma vis som med min klänning...
    Hur tänker ni med efterrätt/bröllopstårta? Ska ni ha både och? Vi funderar på att bara ha tårta... Vi har nämligen inte spikat detta alls. Jag har lagt en beställning och "öronmärkt" vårt datum hos Johannas tårtor här i Umeå.

    Vore kul att höra uppdeteringar hur det går för alla och hur ni tänker!
    ha det gott och lycka till med planeringen!
Svar på tråden Öviksbrudar 2014!