• Äldre 17 Oct 07:00
    4409 visningar
    17 svar
    17
    4409

    Någon som varit i Rio de Janeiro?

    Åh, vad roligt att åka dit! Jag var i Brasilien i ett par månader för några år sen, i just rio var jag dock bara i 2 v. Jag kommer inte ihåg några specifika restauranger eller så tyvärr men som sagt det finns massor att uppleva bara genom att strosa runt. Jag klättrade upp på sockertoppen och kom upp lagom till solnedgången, det var mäktigt! Juicebarerna är fantastiska och du måste testa acai! Sen har dom som små droppformade grejer med kyckling i som är väldigt goda. Ön som utomlands2013 nämnde är säkert ihla grande, en liten ö där det inte finns några bilar. Jättemysig! Man kan vandra, bada, snorkla, sitta på en restaurang på med tårna i sanden... Finns fler liknande ställen längre norrut också. En annan höjdpunkt på resan var Pantanal. Badade med pirayor och höll i en kajmanbebis. Trevlig resa :)

  • Äldre 17 Oct 17:37
    #8

    Det var inte så farligt, det är inte riktigt som på film då de anfaller vilt om de får nys om en droppe blod... Men det var en häftig naturupplevelse, annororlunda miljö och djur än vad iaf jag sett tidigare, capibaras tex. Amazonas är ju en upplevelse också, i de norra delarna ska det finnas rosa sötvattensdelfiner! Jag var inte just där var bara på peruanska sidan. Det tar ju förstås antingen tid eller så kostar det att ta sig dit ifrån rio. Jag åkte mycket buss när jag var där och det funkade jättebra, de var mycket mer bekväma än bussarna här, fotstöd, större säten, ibland mat, på en fick jag tom mousserande vin. Två andra "paradis-ställen" i stil med ihla grande som jag kan tipsa om är pipa och Morro de san Paulo, ligger ju tyvärr en bit ifrån rio men helt fantastiska ställen!

  • Äldre 17 Oct 22:10
    #10

    Självklart! Det förstår jag, menade mer som turer ni kunde göra tillsammans.. :)

  • Äldre 18 Oct 06:29
    #12

    I själva rio har jag inte så mycket mer tips än de du redan fått sockertoppen, Jesus-statyn, kolla på fotboll, dansa i lapa, stränderna.. Drick kokosvatten också förresten och jag var upp till någon park eller så på ett berg ca 10 min bilväg ifrån copacabana där det var regnskog en liten källa med ett vattenfall ner i där man kunde bada, små apor hoppade runt i träden runtomkring. När jag var där var det inga andra där samtidigt, superromantiskt ställe. Vet tyvärr inte vad det hette men kanske går att googla fram eller fråga någon..

Svar på tråden Någon som varit i Rio de Janeiro?