• Äldre 21 Jun 14:41
    44674 visningar
    204 svar
    204
    44674

    16 augusti 2014 !

    rebban b skrev 2014-06-21 11:41:31 följande:

    Hej! Med 56 dagar (7 veckor!!) kvar så hoppar jag på den här tråden. 

    Gifter mig också den 16 augusti! 
    Förlovade oss i början på november och bokade kyrka och festlokal samma månad, lite på grund av att vi pratat om hur vi skulle vilja ha det sedan innan så valet var inte så svårt.

    Jag har ännu inte bestämt mig för klänning dock.. Eller har väl bestämt mig men inte vågat beställa. Då jag är student så kan jag inte riktigt känna att jag vill spendera tokmycket på klänningen, så har siktat in mig på jenjenhouse, men tveklinus på att beställa alltså. (blir väl en sista minuten som i de flästa fall gällande kläder)

    Inbjudningarna skickade vi i mitten på maj, och osa satte vi på 5 juli. Väntar ivrigt på att de sista ska säga bu eller bä.

    Färgtemat blir lavendel, vitt och guld. 
    Vi har fyra personer i våra följen.
    Toastmaster och toastmadame.
    och om de som är kvar anmäler sig så blir det 100 gäster!

    Till festen kommer vi ha en trubadur under hela kvällen, och självkostnadsbar.

    Så spännande att läsa om era planer! Verkar bli sjukt vackra bröllop jag får dela dagen med!


    7 veckor är inte lång tid, jag tycker att det känns ganska overkligt, men samtidigt väldigt roligt.
    Vi har också flera gäster som inte svarat än (OSA 6 juni). Några har hört av sig och förklarat att man av olika anledningar inte kan ge besked förrän nära inpå (tex pga sjukdom), men vi har också några som inte alls svarat, trots påminnelse, lite märkligt och väldigt frustrerande.
    Jag blir lite stressad när jag läser att du inte beställt klänningen ännu, vad jag förstår kan leveransen ibland ta ganska lång tid. Visserligen är inte min klänning heller klar, men det beror på att min mor skulle göra lite ändringar på den, jag ska hem och prova om två veckor, jag är övertygad om att den kommer bli jättefin. Det är inte helt enkelt att planera ett bröllop på distans, jag bor ganska långt från platsen där vi ska gifta oss. Därför har vi fortfarande inte träffat fotografen, frisören, mfl, men vi planerar att beta av alltihop under ett kort, intensivt besök om ett par veckor. Det blir nog bra. Det jag är mest stressad över just nu är nog ringarna. Vi ska använda ärvda ringar, men de behöver justeras i storlek och det har vi inte gjort än. men det ska väl inte ta sju veckor hoppas jag.
  • Äldre 23 Jun 15:26
    kärleken skrev 2014-06-23 14:44:29 följande:

    vad har ni kvar?
    Vi har
    - dekorationer till lokalen
    - bestämma och beställa blommor till bord och buketter
    - göra häften till gästerna
    - bordsplacering
    - namnlappar till borden
    - gravering av ringar
    - bestämma smycken
    - köpa extraskor och jacka/kofta omdet är kallt
    - rekvisita till fotograferingen?
    - bestämma/skriva text till vigseln (en text kvar bara)

    hm, ja det va nog det jag kom på nu. Men det är ju en del också :)


    Roligt att höra hur det går för er andra!
    Vi har också en hel del kvar att ordna, men jag har avsatt de två sista veckorna före bröllopet till att fixa det som är kvar då. Jag har köpt en del dekorationer till lokalen, men vi har inte riktigt bestämt hur det kommer att se ut än. Lokalen känns fräsch, så det är mest bordsdekorationer som krävs. Jag ska fixa alla blommorna själv, det känns lite nervöst, men jag tror att det kommer att bli bra. Häftena tar min syster hand om, så det behöver jag inte oroa mig för, men  bordsplaceringen blir en utmaning, eftersom vi har flera utländska gäster, som inte pratar svenska, och även några gäster som inte pratar engelska. Det där med något att ha om det blir kallt har jag inte alls funderat på, det kanske jag borde.
    Vi har inte heller bestämt oss om ringgravyr. Eftersom vi kommer att använda ärvda ringar är de redan graverade på insidan, så vi funderar på att bara ha respektive namn på utsidan av ringen i stället.
  • Äldre 24 Jun 09:04
    kärleken skrev 2014-06-24 08:46:30 följande:

    .....Vi har sista OSA 30 juni och jag hörde med våra toastmasters igår om hur många som anmält sig (de håller i det). Och det var bara hälften!!! Tänk om det skulle bli få personer på vårt bröllop!!! :(  :(  Men jag ska försöka ha is i magen och tänka att många är sega att anmäla sig. Vi tänkte även gå ut med en fråga efter att 30 juni passerat... 
    65 personer är bra med folk men blir det bara 45 så är det helt plötsligt inte alls många tycker jag! Och tänk då om det är helt olika som kommer så det blir konstigt. :/


    Du behöver nog inte vara orolig, de flesta anmäler sig de sista dagarna, eller strax efter, så var det i alla fall för oss. För vår del har ungefär hälften av de inbjudna gästerna tackat ja, men det beror på att vi bjudit in vänner från hela världen; av de som bor i Sverige har nästan alla tackat ja.
  • Äldre 24 Jun 11:42
    rebban b skrev 2014-06-23 22:03:17 följande:
    Elna14: Vad rart att använda ärvda ringar! Det låter som en riktig utmaning med bordsplaceringen, hur har ni tänkt med borden? Har ni flera småbord eller kör ni med tungor? Eller annat koncept kanske? Med småbord så kan lösningen ju ske ganska bra.
    Vi har tänkte ett E med fyra armar, inte småbord. För att komplicera ytterligare så kommer nästan hela min släkt men troligen ingen från hans (vi kommer att ha en andra bröllopsfest senare i hans hemland), så vi blir tvugna att frångå klassisk placering vid honnörsbordet. Jag har inte riktigt börjat fundera på det än, men jag har gjort en lista med alla gäster, vilka språk de förstår och om det är någon person de bör sitta bredvid/nära, jag får väl snart börja pussla med det där på allvar.
  • Äldre 24 Jun 11:45
    rebban b skrev 2014-06-24 11:05:07 följande:

    Hur gör ni andra med dans? Kommer ni köra på det? Vals?
    Om vi ska köra på en bröllopsdans så blir det nog en 30 sek "vals" för att sen gå över i bugg.


    Vi kommer inte ha live-musik, det blev för dyrt för oss. Vi har tänkt sätta ihop en spotify-lista med väldigt blandad musik. Vi kommer nog börja med en vals, om vi hinner öva tillräckligt för att få kläm på det, sen blir det lite allt möjligt efteråt, vi får se. 
  • Äldre 1 Jul 14:37
    AndreaMiguel skrev 2014-07-01 09:11:14 följande:

    Jaaa! Vad roligt!! :D

    Vigselsamtalet var helt underbart.
    Jag har också varit hos min frisör som ska fixa mitt hår, hon förstod precis vad jag menade, så skönt!


    Hur går allt för er? :)


    Vad roligt. Vi ska ha vårt vigselsamtal i helgen, och träffa frisör och fotograf, och även bestämma det sista med menyn och tårtan, och prova klänningen som inte är riktigt klar än. Det blir en intensiv helg, men så blir det när man inte bor på orten, då får man klämma in allt när man kommer på besök. Det ska bli roligt.
  • Äldre 3 Jul 09:17
    rebban b skrev 2014-07-03 09:00:37 följande:
    Jag har inte riktigt bestämt mig än, då jag väntar på att min florist ska komma tillbaka från sin semester (21/7) och då få reda på om det kommer gå att beställa pioner. För en rund bukett med vita oipner är min dröm. I mitt huvud har jag alltid tänkt att jag skulle gifta mig i maj/juni - men man är ju två om att bestämma datum, och när fästmannen vill ha i november, då jämkar man.
    Men tillbaka till blommor, så blir det antingen en rund bukett med enbart vita blommor av en sort eller en runt mer vild bukett med prärieklocka, dahlia, rosor och tranchelium. Tärnorna kommer ha vit dahlia och brudslöja i sina buketter. På borden kommer det vara hortensia, rosor och brudslöja.
    Ganska redigt efter vårt tema vitt/lavendel och guld.
    Pioner är ju som du skriver en vårblomma. De är jättevackra, men även om din florist lyckas få tag i pioner i augusti, så kommer de dels vara väldigt dyra, men framför allt kommer de att ha mycket sämre kvalitet än på våren. Det finns rosor som ser ut lite som pioner, kan du inte se om det går att få fram sådana? Till exempel:
    whyilovetogarden.blogspot.fr/2012/06/yves-piaget-rose-and-mini-container.html
    Googla cabbage roses så får du upp bilder. De ska finnas i vitt. Enligt wikipedia är det svenska namnet 'hundrabladsrosor'.
  • Äldre 3 Jul 10:03
    AndreaMiguel skrev 2014-07-03 09:35:09 följande:

    Jag skulle vilja ha en lila och vit bukett. Tips på blommor? :)


    Rosor funkar alltid.
    Afrikas blå lilja (Agapanthus), finns vita
    Freesia
    Dahlia
    Jättelök
    Gladiolus
    Rudbeckia (oftast gula, men finns lila varianter)
    Calla
  • Äldre 9 Jul 18:39
    rebban b skrev 2014-07-08 09:58:59 följande:

    Elna14 - hur gick eran hektiska helg? Löste sig allt?

    Vårt vigselsamtal gick som väntat väldigt bra, har en öppen och genuin präst som jag fastnat för tidigare. Hon hade lika roligt som oss, men mest pga att vi har en egen ordning och går in på ett sätt hon aldrig vart med om. 
    Att jag kommer gå in själv med tärnorna på led framför.

    Klänningen kommer imorgon, jag är så otroligt nervös över att den tillhör den procenten kinaklänningar som inte ser bra ut. Men inget jag kan göra nu än att vänta och hoppas.

    Nu har jag tre veckors semester, så har börjat med placeringskorten (som för oss är doilies där tallrikarna sedan skall stå) och sprayat våra vaser. 
    Hur går det för er? Något ni pysslar med nu eller väntas det på bröllopsveckan?


    Vad skönt att du är nöjd med klänningen, hade varit väldigt stressande annars. Vår helg gick jättebra, kom tillbaka igår kväll. Vi är båda väldigt trötta men vi lyckades hinna med i princip allt vi tänkt i helgen. Det enda vi inte hann med vara att provsmaka tårta, men vi får nog be någon annan göra det, vi väljer mellan två olika. Vigselsamtalet kändes jättebra, jag längtar verkligen nu. Frisören verkade förstå hur jag vill ha det, fotografen var trevlig och ringarna är inlämnade för gravering. Klänningen är inte riktigt klar, men jag har provat den i helgen, det är bara detaljer kvar nu, känns jättebra.
  • Äldre 16 Jul 17:41

    Idag är det bara en månad kvar!

    Jag tror att vi har koll på det mesta, men känner mig ändå lite stressad nu, är rädd att jag glömt något viktigt. Hindersprövningen kom förra veckan, det känns som det viktigaste, resten kommer väl ordna sig på något sätt. Vi ska försöka börja med bordsplaceringen den här helgen, blir en utmaning.

    Kärleken: Jag känner igen mig i att det tar längre tid när man ska fatta alla beslut tillsammans, men det känns viktigt att vi båda har varit med hela vägen och valt hur vi vill ha det, även om jag har fått ta vissa beslut på grund av att min blivande aldrig har varit på bröllop i Sverige och inte har koll på hur det går till; och så pratar han inte svenska, så jag har skött de flesta kontakter. Jag ska ha platta sandaler eftersom jag är något längre än han och inte vill öka det ytterligare.

  • Äldre 18 Jul 08:34
    rebban b skrev 2014-07-18 06:41:24 följande:
    Fyra veckor och en dag! Det går undan :D Skönt att ni har koll på det mesta, men jobbigt att du känner dig stressad. Vi försöker se det som att vi har kläder, lokal, präst och mat, så det mesta ordnar sig efter det. Men är det något speciellt som du tänker att du inte vill missa?

    Ha, ha, nej det är inget särskilt, jag bara inbillar mig att vi har glömt tänka på något, men jag tror egentligen inte det. Det är bara nerver tror jag, för mycket som snurrar i huvudet. Vi ska flytta till en ny stad två månader efter bröllopet också, det är mycket nytt som händer just nu, inte bara bröllopet. Jag fokuserar ganska mycket på bröllopsplaneringen för att inte fundera på det andra så mycket.
  • Äldre 21 Jul 09:25
    kärleken skrev 2014-07-21 08:20:31 följande:

    Ja det är verkligen inte lång tid kvar nu! Jag tycker att vi har det mesta under kontroll och det är bara att det ska göras.. MEN! Jag börjar få panik på vad jag ska ge min man i morgongåva! Jag har hintat om att jag ska ge något oavsätt om han gör det eller inte - så nu kan jag ju inte inte ge något. Jag hade tänkt att ge någonting med hans sport. Kanske en personlig tränare med inriktning på det eller något. Men inte fått tag i någon. Nu funderar jag på en snygg weekendväska eller en axelremsväska. Det är ju något användbart och något han kommer ha kvar. Han använder inte smycken, men har funderat på en klocka ändå. Han har pecis köpt en ny klocka för några hundra på ur och penn. Så han har ju en ny klocka men ingen dyr direkt.. Men det är egentligen inget vi bryr oss om... De brukar hålla ganska många år ändå... SVÅRT!!! Hur tänker ni! Det börjar verkligen bli kris att hitta på något. 


    Det där är inte lätt, jag funderar också på det. Om ni inte bryr er om dyra prylar, och han precis köpt en ny klocka är det väl bättre att komma på något annat. Tyvärr har jag inga bra tips. Men nej, det är inte kris än, du har flera veckor på dig. Förresten, är du helt säker på att han inte läser här, annars kanske du ska vara försiktig med att skriva vad du tänker köpa

    Vi satte oss och började med bordsplaceringen nu i helgen. Inte helt enkelt, men kändes som att vi fick ihop en hyfsat bra preliminär version. Nu börjar jag känna att jag har koll på det allra mesta. Det är mest jag som sköter det praktiska i planeringen just nu, min blivande har en jätteviktig deadline på jobbet i slutet på juli, så han har inte mycket tid.
  • Äldre 21 Jul 11:57
    kärleken skrev 2014-07-21 10:56:25 följande:
    I helgen lämnade vi in ringarna för gravering och putsning! Så nu blir det utan ring i några veckor till bröllopsdagen!
    Det kändes så tomt på fingret när jag lämnade in min, så jag köpte en billig ring att ha så länge
  • Äldre 25 Jul 09:24
    pinkflesh skrev 2014-07-24 19:20:46 följande:
    Nu måste vi bara fixa klart gästpresentationerna och festhäftena, de är på god väg, skulle säga 75 % klara Tungan ute Men känner ändå att det brinner lite med dem!

    Också håller jag på att fila på vad jag vill säga till min blivande under vigseln som "löfte" fast vi har kallat det mer för "våra ord till varann". Det är svårt för jag vill ju att det ska kännas som mig, oss, vad han skulle bli glad av att höra och vad jag kommer klara av att säga inför så många människor! Ska ni säga några egna ord till varann under vigseln? Eller kanske hålla tal för varann på middagen?
    Oj, vi har inte alls börjat med gästpresentationerna; vi får se om vi hinner med det senare eller om det bara blir väldigt kortfattat typ 'xx - brudens kusin'.
    AndreaMiguel skrev 2014-07-25 08:34:01 följande:
    Vi ska inte ha egna löften, däremot funderar jag på att sjunga en sång till honom under festen. :) Men jag vet inte vilken sång bara..
    Jag funderar också på en sång. Han vill gärna ha egenformulerade löften, men jag tycker att det är svårt.

    Sångförslag om du vill sjunga på festen (men det beror ju på vad du har för sångröst, jag skulle inte klara av den), At last (original Etta James); den här bruden tycker jag gör den väldigt bra:

    ">

  • Äldre 28 Jul 08:42
    kärleken skrev 2014-07-28 07:48:21 följande:

    Hej! 
    Vad kul det är att följas åt ni när det verkligen är nära! Jag hoppas på att få se bilder från era bröllop senare :) och/eller berättelse :)

    För mig har det som inte fick hända hänt!! Jag har gått upp i vikt så jag knappt kan andas i min klänning! Jag får på den men det är inte bekvämt! Jag provade den igår och den sitter åt! Jag är så ledsen för detta :( Jag som beställde den i den storlek jag var utan att ha ambitionen att gå ner i vikt. Men så klart inte gå upp! Men nu har jag gjort det om än lite...
    Så nu är jag helt inställd på att äta väldigt lite de kommande 3 veckorna och hoppas att fett försvinner - JA jag vet ju inte ens om det kommer funka. Försvinner verkligen fett så snabbt från kroppen?? Jag tänker att det mest är vätska och vikt som kan försvinna snabbt men att fett är svårt?? Usch, verkligen ledsen. Min klänning är verkligen fin men jag vill inte känna att jag inte kan andas ordentligt på min bröllopsdag. Men jag har ingen annan lösning/klänning så detta måste funka!! :( :(
    Jag som i vanliga livet försöker leva normalt utan ätstörningar och att hela tiden tänka på vikten. Och så måste jag ändå göra detta.

    Men jag måste försöka tänka att det är bara tre veckor nu. Det är inget annat att göra än att äta lite. och hoppas. 


    Det borde gå att gå ner på tre veckor, det kan väl inte handla om så mycket om du inte märkt det förrän nu? 
    Annars kanske det går att justera klänningen? 
  • Äldre 28 Jul 10:34
    kärleken skrev 2014-07-28 08:58:36 följande:
    Ja jag hoppas verkligen det! Det är precis vid bröstkorgen som det är tait...Så fettet rund där och ryggen? 
    Jag tror inet dte går... det är dragkedja därbak och vad kan man då göra? Lägga dit en liten tygremsa? Det känns ändå som det blir sista veckan i så fall`? Jag får prova den när det är en vecka kvar och funkar det inte då måste jag ju lösa det!!
    Nej, mitt bak går det inte, i så fall tar man ut sidsömmarna lite, om det finns bred sömsmån så att tyget räcker till det. Ta hjälp av någon som vet hur man gör. Hoppas att det ordnar sig!
  • Äldre 31 Jul 09:58

    Jag åker hem till Sverige i morgon, så om det blir någon hippa lär det bli nästa vecka, får se
    Vi kommer sova isär sista natten, jag hos min mamma, han med sina vänner, som kommer på fredagskvällen, de har inte setts på länge. Jag är bara orolig att de kommer att sitta uppe hela natten och att han kommer att vara helt slut på bröllopsdagen. Men det kan jag inte göra något åt.

Svar på tråden 16 augusti 2014 !