• Äldre 21 Jun 11:41
    44675 visningar
    204 svar
    204
    44675

    16 augusti 2014 !

    Hej! Med 56 dagar (7 veckor!!) kvar så hoppar jag på den här tråden. 

    Gifter mig också den 16 augusti! 
    Förlovade oss i början på november och bokade kyrka och festlokal samma månad, lite på grund av att vi pratat om hur vi skulle vilja ha det sedan innan så valet var inte så svårt.

    Jag har ännu inte bestämt mig för klänning dock.. Eller har väl bestämt mig men inte vågat beställa. Då jag är student så kan jag inte riktigt känna att jag vill spendera tokmycket på klänningen, så har siktat in mig på jenjenhouse, men tveklinus på att beställa alltså. (blir väl en sista minuten som i de flästa fall gällande kläder)

    Inbjudningarna skickade vi i mitten på maj, och osa satte vi på 5 juli. Väntar ivrigt på att de sista ska säga bu eller bä.

    Färgtemat blir lavendel, vitt och guld. 
    Vi har fyra personer i våra följen.
    Toastmaster och toastmadame.
    och om de som är kvar anmäler sig så blir det 100 gäster!

    Till festen kommer vi ha en trubadur under hela kvällen, och självkostnadsbar.

    Så spännande att läsa om era planer! Verkar bli sjukt vackra bröllop jag får dela dagen med!

  • Äldre 23 Jun 12:00
    #96
    Elna14 skrev 2014-06-21 14:41:34 följande:
    7 veckor är inte lång tid, jag tycker att det känns ganska overkligt, men samtidigt väldigt roligt.
    Vi har också flera gäster som inte svarat än (OSA 6 juni). Några har hört av sig och förklarat att man av olika anledningar inte kan ge besked förrän nära inpå (tex pga sjukdom), men vi har också några som inte alls svarat, trots påminnelse, lite märkligt och väldigt frustrerande.
    Jag blir lite stressad när jag läser att du inte beställt klänningen ännu, vad jag förstår kan leveransen ibland ta ganska lång tid. Visserligen är inte min klänning heller klar, men det beror på att min mor skulle göra lite ändringar på den, jag ska hem och prova om två veckor, jag är övertygad om att den kommer bli jättefin. Det är inte helt enkelt att planera ett bröllop på distans, jag bor ganska långt från platsen där vi ska gifta oss. Därför har vi fortfarande inte träffat fotografen, frisören, mfl, men vi planerar att beta av alltihop under ett kort, intensivt besök om ett par veckor. Det blir nog bra. Det jag är mest stressad över just nu är nog ringarna. Vi ska använda ärvda ringar, men de behöver justeras i storlek och det har vi inte gjort än. men det ska väl inte ta sju veckor hoppas jag.
    Oj! Det måste vara väldigt frustrerande att inte veta snart tre veckor efter sista osa. Usch.
    Jo.. Blir lite stressad själv, därför jag nyss la min beställning. Får se hur det blir nu. Vad mysigt att din mor gör om den, och vilken talang hon måste besitta!

    Nej det där låter inte enkelt, men trots stressen att inte veta så låter det ändå skönt att inte kunna göra något förens ni har träffat alla om några veckor. Det med ringarna är väl lite som med klänningen, allt annat skulle kunna gå fel men kläder och ringar vill man ju ha som det ska vara på dagen.
    Tror inte det ska ta sju veckor, men peppar peppar på att det inte är någon semester som ställer till det.
  • Äldre 23 Jun 12:01
    #97

    och kärleken! LIka kul är det att läsa om din berättelse :) har också planer på att försöka hålla mig ifrån pinterest, men det är ju så svårt.

    Planerna för eran dag låter så mysiga! Hoppas verkligen vi får ett strålande bra väder över hela Sverige den helgen! Ska även hålla tummarna för att det ramlar in flera unga gäster på listan :)

  • Äldre 23 Jun 14:43

    VIlka småsaker är det som hänger över AndreaMiguel?
    Håller tummarna för att klänningen inte skall vara försenad! Låter riktigt kul med ett stort bröllop :)

    Kärlkenen: Vi har inte bestämt oss ännu, då vi faktiskt inte skrivit något i förlovningsringarna än heller. MIn fästman kommer inte lägga till en vigselring, så vi funderar på att i förlovningsringarna ha varandras namn och datum. Sen att jag i vigselringen lägger till vigseldatumet och bådas namn. Men funderar på att ta någon bibelvers också.
    Hur går dina/era tankar?

  • Äldre 23 Jun 22:03
    kärleken skrev 2014-06-23 14:44:29 följande:

    AndreaMiguel: Va roligt med så många gäster! Ska ni ha en helhetslösning eller catering? Jag hade gärna haft mer vänner men vi har inte så många mer som vi känner vi står så pass "nära" tyvärr.

    vad har ni kvar?
    Vi har
    - dekorationer till lokalen
    - bestämma och beställa blommor till bord och buketter
    - göra häften till gästerna
    - bordsplacering
    - namnlappar till borden
    - gravering av ringar
    - bestämma smycken
    - köpa extraskor och jacka/kofta omdet är kallt
    - rekvisita till fotograferingen?
    - bestämma/skriva text till vigseln (en text kvar bara)

    hm, ja det va nog det jag kom på nu. Men det är ju en del också :)


    Vi har nog ganska precis detsamma kvar.
    Eller mer, har bestämt dekorationer, men då allt inte får plats i lägenheten när det är färdigt (pom poms...) så väntar vi till bröllopsveckan när vi ändå båda är lediga.
    Bordsplacering och namnlappar hamnar lite när alla anmält sig.

    Rekvisita till fotograferingen tänkte vi fixa något sött paraply, för det kan ju faktiskt regna (let's hope not!). 

    Spännande med text till vigseln! Menar ni löftena eller är det sångerna? :)

    Elna14: Vad rart att använda ärvda ringar! Det låter som en riktig utmaning med bordsplaceringen, hur har ni tänkt med borden? Har ni flera småbord eller kör ni med tungor? Eller annat koncept kanske? Med småbord så kan lösningen ju ske ganska bra.
  • Äldre 24 Jun 11:05

    AndreaMiguel; ja en lista är ovärderlig just nu! Har inte heller bara en utan flera listor, men har man en släng av kontrollbehov så blir det väl så.
    Åh vilken drömklänning du har! Passar dig som handen i handsken!

    Kärleken; Jag funderar också på det där med underkläder.. Visseligen så är det ju ett ypperligt tillfälle att investera i en hejdundrandes bh med matchande trosor. Fast then again, de kommer förmodligen inte läggas så mycket uppmärksamhet på. Tror själva känslan kommer vara mer i fokus :)
    Förstår din noja! Nog för att 80 av våra 100 gäster anmält sig så går man ju och undrar varför vissa väntar in i sista minuten på att höra av sig vad man kommer göra ( 5 juli är sista datum för anmälan). Vad som dock irriterar mig mer är att släktingar som hört av sig till våra föräldrar om att "vi ses den 16/8 iaf :)" men inte har hört av sig till varken mig och fästmannen (som inbjudan sa att man skulle) eller ens vårt toastpar. Men då detta är det enda irritationsmomentet förutom att vi ska komma överens om låtar till vigseln och om vi ska dansa eller inte så ska vi nog vara nöjda.
    Oj vilket svammel.

    Hur gör ni andra med dans? Kommer ni köra på det? Vals?
    Om vi ska köra på en bröllopsdans så blir det nog en 30 sek "vals" för att sen gå över i bugg.

  • Äldre 24 Jun 14:12
    Elna14 skrev 2014-06-24 11:42:41 följande:
    rebban b skrev 2014-06-23 22:03:17 följande:
    Elna14: Vad rart att använda ärvda ringar! Det låter som en riktig utmaning med bordsplaceringen, hur har ni tänkt med borden? Har ni flera småbord eller kör ni med tungor? Eller annat koncept kanske? Med småbord så kan lösningen ju ske ganska bra.
    Vi har tänkte ett E med fyra armar, inte småbord.
    För övrigt, klart det inte blir lätt när det är flera människor inblandade, att sen lägga på olika kulturer på det. Men det låter ju som du har koll :) och när det inte blir ett klassiskt honnörsbord så är E en utmärkt lösning ju, att låta honnörsbordet och gästerna flyta ihop :)

    Att dra ihop en spotify-lista låter ju också helt perfekt med situationen, ni löser det ju galant!
    Corre02 skrev 2014-06-23 22:41:59 följande:

    Så roligt att läsa om alla era berättelser!

    Jag och min älskade blivande gifter också oss den 16/8 på Österlen i Skåne.
     
    Mina 5 tärnor kommer att bära rosa spetsklänningar då vårt förgätens är rosa/silver och vitt!

    Idag har jag varit och handlat fina glasburkar på Lagerhaus, tänkte försöka mig på en Candy bar, fått massa tips från Pintrest, har ni några tips på rosa/silvrigt godis så skriv gärna:) Geisha, bumlingar, och dom rosa bollarna med kolafruktsmak samt fazers mintchoklad är väl dom ja kommit fram till! Guldhjärtat är iof lite åt det rosa hållet:)

    Håller tummarna för en underbar bröllopsdag för alla den 16/8!!!!!:)



    Åh! Rosa är världens bästa färg att ha på bröllop, just för att den är så tillgänglig. Låter helt underbart med en candy bar! Hallonbåtar, geléhallon/hjärtan (fast det kanske är för rosa/rött?) Silvrigt är lite svårt, min tanke gick genast till min mosters hemmagjorda praliner med silverkuleströssel på.
    kärleken skrev 2014-06-24 11:47:33 följande:

    Vi ska faktiskt ha en vals. Vi har en speciell låt i åtanke så vi ta en mäktig vals och fortsätter sen med "vanlig" dansmusik (vi ska ha DJ).
    Hur har ni löst det med musiken föresten? Vi hoppas att DJ ska bli bra så han kan känna av lite. Band känns dyrt och så spelar de ju bara en viss tid(?) Vad ska ni göra? Jag tror spotifylista hade varit vårt alternativ annars! Kanske med en kompis som skötte det...


    Precis samma här gällande underkläder och skor! "jag borde.." går runt i huvudet.
    Men man tar väl tag i det snart, hoppas jag. Åh, fint med ordentlig vals! Då behövs det riktigt bekväma skor, bra ingådda också. Jag hade tittat ut ett par som var 8cm, men osäker på om jag kommer kunna bugga i dem alltså.

    Vi har löst det så att vi har en trubadur, som främst kör gitarr men också behärskar piano och munspel. Så har en mysig kväll framför oss. han kör allt möjligt från 1940-nutid och han har hållt på med en mängd bröllop innan så vi känner oss trygga. Då det dessutom är min fästmans gamla musiklärare så får vi rabatt, han kommer köra från det att vi går in till mottagningen tills det att den sista gästen går.
    Hade vi tagit det band jag velat så hade de bara kunnat antingen tills tårtan är äten eller börjat när tårtan ätits, och dessutom tredubbelt som den här mannen. Känns verkligen som en lyckoträff.
    AndreaMiguel skrev 2014-06-24 12:02:21 följande:

    Vi kommer ha dans, mot slutet av festen. 
    Min blivandes föräldrar är från Chile och Venezuela så de har väldigt mycket dans i blodet. Min släkt däremot är inte så mycket för dans. 
    Så vi tar det på slutet, istället för en vals så kör vi på någon mer sydamerikansk dans :)



    Men så roligt! Spännande med kombon av släkten, och smart av er att ta det sist :)

    Vi funderar just på vart man lägger sin "första dans".
    Blir det efter tårtan för att kicka igång festandet eller tar man det mellan maten och kaffet? Min fästman är skygg mot att det skall bli plastigt och stelt, medan jag vill köra på vissa av dessa "måsten" vid bröllop. Det är en utmaning att kombinera detta, att då välja bugg var självklart men problemet med när ligger kvar.
  • Äldre 24 Jun 15:12
    AndreaMiguel skrev 2014-06-24 14:27:20 följande:
    Jag har varit på ett bröllop där dansen var för att kicka igång festadet och det blev riktigt lyckat. Men jag antar att allt sånt där beror på vilka man är. Jag ser nog det som en ganska naturlig grej att ha som en feststartare. än att man ska äta och sen dansa, och sen dricka kaffe. Men vad man än bestämmer sig för så blir det nog bra :D
    Åh! Men det är precis det vi trodde och vill ha! Alltså peppen man får av att prata om sitt bröllop :D
    kärleken skrev 2014-06-24 14:31:05 följande:
    Ja jag tänkte precis fråga samma fråga!
    Jag ahr tänkt att vi ska dansa forsta dansen liksom, när alla kommer tillbaka från tårtan (det sista med middagen). Vi börjar liksom och så fortsätter vi alla sen hela natten.. Men är det svårt att samla alla? Tårta och kaffe tas i ett annat hus några meter ifrån huset med fest/bar/dans. Då kanske folk går på toa och går till sina rum en sväng eller nått? Ska man ta det mitt i dansen? Det känns som om det kan dra ner feststämmningen med en vals där. 
    Vi kanske gör så att våra toastmasters helt enkelt leder gästerna genom kvällen på ett fint sätt och berättar att efter tårtan så drar dansen igång med att brudparet börjar med en vals. Då får man väl tänka att de flesta samlas i danslokalen en liten stund efter kaffe/tårta...Men kan vill ju inte stressa folk heller. Vissa kanske vill sitta med tårtan lite längre?....Svårt detta.

    Det jag önskar mig mest av allt med festen är att den blir mycket dans och en lång och riktigt rolig natt som folk kommer ihåg! Vi tänker lite att om vi, brudparet, dansar - då borde ju andra skämmas att de inte dansar ;)

    Jag tror absolut på att du informerar era toastmaser om att ni vill ha alla inne i festlokalen till er första dans. Det kanske är bra att sätta någon tidsmarginal? Kanske rent utav att ni i ert festprogram (om ni ska ha något) sätter ut ett schema, alternativt sätter upp en tavla utanför varje hus där ni skriver något roligt som i " 17.00 Mat, 20.00 Tårta. 21.30 intar vi dansgolvet" men känns det stelt så ahr ju pinterest en mängd med tips för att göra allt sötare och mer personligt.

    & ja! Om ni ser till att rocka loss, så kommer ju garanterat flera av era gäster skaka rumpa de med ;)
  • Äldre 24 Jun 15:33

    En vilopaus kan vara behövligt :) jag fick en ofrivilig vilopaus i tre veckor pga att mina studier tog upp all min tid. Men sen två veckor tillbaka så är jag i full planeringsmode :D

    Samtidigt som jag inte kan bärja mig tills det är dags så vill jag dra ut på väntan, för (förhoppningsvis) så är detta ju enda gången som man får uppleve bröllopsnerverna på detta sätt och planera såhär. Blir väl involverad i en väns bröllop nästa år, och när det är syskonens tur osv. Men gah. Haha. Bara lite väldigt pepp.

  • Äldre 24 Jun 16:07

    Jag har några vänner som redan gift sig, men de tre har frågat mig, ehe. Kan ju säga som så att bröllop verkligen är som en hobby för mig - om allt anant skiter sig så jobbar jag nog inom bröllop om 15 år.

    Men vad roligt att din bror gifter sig så snart efter! Min fästmans syster och ena kusin gifter sig nästa år, så roligt!!


    AndreaMiguel skrev 2014-06-24 15:43:08 följande:

    Vart gifter ni er?


    Vi kommer gifta oss i Enköping, närmare bestämt Tillinge Kyrka. Velat gifta mig där de senaste tio åren så verkligen a dream come true!
Svar på tråden 16 augusti 2014 !