• Jojjz
  Äldre 7 nov 11:24
  14173 visningar
  47 svar
  Inlägg från Jojjz Visa alla inlägg
  47
  14173

  Skånebröllop 2015?

  Hej! :)
  Jag och min sambo gifter oss också sommaren 2015.
  Rinde faktiskt och bokade kyrka idag. lite tidigt kanske men nu får vi det datum och den tid vi vill ha och så har vi något att planera utefter :)
  Vi hade tänkt att gå på bröllopsmässan i malmö som är 1-2 februari nästa år.
  Jag tycker det känns skönt att ha så lång tid på sig att fundera och planera.
  Då får vi det precis så som vi vill ha det :) och ett plus är att vi hinner spara pengar.
  Vi bor i Tyringe och gifter oss i Hässleholms kyrka.

 • Jojjz
  Äldre 25 nov 15:10
  #3

  Vi tittade lite på datum sommaren 2015 och såg att 6/6, nationaldagen är en lördag det året. helt perfekt tycker vi att vår bröllopsdag alltid kommer vara en röd dag och alla flaggar för oss haha ;) när vi endå hade valt datum som kändes så rätt så kunde vi inte låta bli att boka kyrka. kan tänka mig att det kan bli en populär dag..
  det är som du säger svårt med gäster, man skulle vilja bjuda alla samtidigt som man helst skulle vilja slippa att bjuda vissa. men man vill ju inte röra till i släkten allt förmycket. så vi kommer nog landa runt 100st inbjudna.
  hur många tror du att ni landar på? :)

 • Jojjz
  Äldre 13 jan 17:38
  #5

  Vi tänkte att Sveriges nationaldag inte varit en röd dag så länge och jag känner ingen som "firar" den. Så vi kände att det inte spelade så stor roll. Hoppas du lyckas övertala din blivande till den dagen också! :) Vad roligt med utländska gäster! Men det är som du säger, skönt att kanske slippa översätta allt. Jag flyttade ju ner till Skåne för ca 1,5år sedan. Jag är uppifrån Värmland från början. Så vi kommer ha massa gäster där uppifrån. Tur att det finns ett litet hotell i Tyringe :) Du ska ha 3 brudtärnor? Jag ska ha 3st. Ska du ha linkande klänningar på dem eller får de ha på sig vad de vill? Jag tror jag vill försöka hitta liknande eller likadana klänningar till mina tärnor. Någon enkel lite längre modell i chiffong tror jag skulle vara fint :) Kul att du får åka dit med dina tjejer! Jag tror min sambo inte hade vågat släppa iväg mig själv ;) haha Jag har tänkt förrätt eller typ mingelbord när alla kommer till festen med frukt, ost o så och sen buffé som huvudrätt. Jag vill vara säker på att alla blir mätta. Har kollat på lite catering i Hässleholm och tycker det ser lovande ut. Sen blir det efterrätt och tårta såklart. :) hur har du tänkt?

 • Jojjz
  Äldre 16 jan 11:38
  #7

  Oj det var ju tråkigt med er festlokal! Jag vill också ha på sommaren för då slipper man ha en tråkig jacka över bröllopsklänningen. Vi har inte alls hittat någon festlokal som vi gillar än. Men vi har en tanke på att ha festen i ett stort inrett tält i amerikansk stil. Trägolv, runda bord, ljus i taket osv. Vi ska bara hitta någonstans att placera tältet. Jag är en sådan riktig tjejig tjej som älskar rosa och glitter och min sambos favorit färg är grönt så vi tänkte försöka att göra något tema utifrån det. Det känns väldigt vårigt/somrigt. Hur har ni tänkt med färger och så? Smart att bjuda hem dem och diskutera hur man ska lösa allt. För man har ju faktiskt tärnor för att de ska hjälpa till också. jag har ingen av mina tärnor här nere i Skåne men får ge dem uppgifter som de kan lösa därifrån de är. De är väl medvetna om att de sagt ja till att vara tärna men det kanske skulle vara bra att förklara för dem vad det verkligen innebär. Kul att vi tänker så lika med klänningar! Vi kan ju tipsa varandra om vi skulle hitta någon fin klänning :) Få en 3-rätters vid bordet känns absolut lyxigare men buffé är såååå mycket mer smidigt! Då kan man ha både kött, kyckling och fisk. Så det blir nog bra :)

Svar på tråden Skånebröllop 2015?
Logga in
Bli medlem