• Äldre 4 okt 09:26
  13161 visningar
  25 svar
  Inlägg från Rebbs Visa alla inlägg
  25
  13161

  Fler med att ha "the love of your life" från ett annat land? (Min sambo är Australiensare)

  Heej alla BT:are! 

  Jag har varit tillsammans med min australiensare i två års tid och hunnit med att bo både i Stockholm och Sydney med min kille, M. Sedan slutet på augusti bor vi dock i Helsingborg där jag nu studerar på universitetet och M pluggar svenska på SFI. Vi är inte förlovade ännu då M gärna vill hålla på "det är killen som ska fria"-traditionen och jag går i väntans tider, haha. Jag älskar i alla fall honom helt galet mycket och är övertygad om att han är min soulmate!

  Det vore väldigt roligt att komma i kontakt med andra personer som har en partner från utlandet! Det är så mycket som gör ett förhållande med en utländsk person annorlunda. Jag tänker spontant på eventuellt ofrivilliga distansförhållanden, uppehållstillståndsprocessen, kulturella och språkliga skillnader, jobbjakten och det oundvikligt långa avståndet mellan familj och vänner för ena personen i förhållandet. Så om du har en utländsk partner får du gärna skriva en rad eller tio Skrattande

  Jag kan inleda med min story. Jag träffade min aussie kille M i Sverige september 2011. Allt kändes rätt mellan oss från början så efter bara 1 vecka blev vi tillsammans och efter ytterligare 1 vecka flyttade vi ihop i en lägenhet som vi hyrde i tredje hand via Blocket i Stockholm. Då M hade svårt att få jobb pga att han inte kunde svenska, började hans pengar snart sina iväg. Därför flyttade vi i januari 2012 till Sydney, Australien där vi bodde tillsammans under 1 års tid. Vi jobbade båda där men vi insåg dock rätt snart att det var i Sverige vi verkligen ville bo. Dels för att M gillade Sverige mer än Australien och dels för att jag verkligen ville börja studera på universitetet. Målet blev för M att spara pengar inför en framtida permanent flytt till Sverige, så att han skulle kunna försörja sig i ca 1 års tid medan han lärde sig svenska och sökte jobb.

  Mitt visum gick ut i januari 2013 så efter ett år utomlands kom jag tillbaka själv till Sverige och vi inledde ett 6 månader långt distansförhållande. I juni 2013 flyttade M äntligen till Sverige och vi bor sedan slutet på augusti i Helsingborg där jag nu studerar på universitetet och M lär sig svenska på SFI. M har ett tillfälligt uppehållstillstånd som gäller i 2 år och vi får därefter ansöka om ett permanent uppehållstillstånd åt honom. Han har sökt en del jobb men inte fått napp ännu men jag hoppas verkligen att han får ett jobb innan året är slut. Han har en bakgrund inom IT så förhoppningsvis finns det möjligheter till jobb trots att han inte kan svenska flytande.

Svar på tråden Fler med att ha "the love of your life" från ett annat land? (Min sambo är Australiensare)
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.