• Äldre 1 Oct 14:51
    13696 visningar
    76 svar
    76
    13696

    Någon mer som gifter sig 20/9-14?

    Vi gifter oss då!! :) Bokade kyrkan idag!

  • Äldre 1 Oct 16:12
    #4

    Ja! Vi gifter oss i Lysekil, bor i sthlm men alla i vår släkt har anknytning till västkusten så det kändes som ett självklart val :)
    Vart gifter ni er?

  • Äldre 5 Oct 16:34
    #22

    Vi har en budget på 90.000 :- Ska ha festen på havbadet i Lysekil med 3 rätters, det går på ca 60-70 000 kr då ingår personal, mat, välkomstdrink m tilltugg, vin till maten, kaffe, bartenders i baren under kvällen, porslin, dukar och lokalen. Dvs det vi behöver köpa till är bordsdekorationer. Vi ska ha marint tema så barnen ska ha sjömansklänning samt sjömanskostym. Vi har valt att ha barn med då vi inte vet vart vi ska göra av våra barn på festen. Tänkte skriva på inbjudan att om man inte kan få barnvakt så är barnen välkomna, hintar väl lite om att vi helst ser att barnen inte är med?
    Tror vi kommer hamna lite under budget då mina föräldrar sagt att de vill hjälpa till med klänningen. Frisör har vi i släkten :) Likaså en vän som är florist.. Fotografen kostar 5000, då är han med hela dagen :) Så det är väl ringarna som kostar endel, likaså liveband!

  • Äldre 5 Oct 16:36
    #23

    Fin klänning förresten!! Jag vill ha något mer klätt upptill i spets :)

  • Äldre 6 Oct 17:34
    #29

    Spännande att titta på lokalen!! Hoppas den är bra :)
    Första hade vi tänkt ha lite höst-tema men då hade vi prel.bokat en annan lokal men vi ändrade oss sen då den skulle ha blivit för stor. Men Havsbadet blir nog perfekt! Vi ska ner dit i Mars för att prata om hur vi vill ha bröllosfesten samt diskutera meny, de skräddarsyr en meny utifrån vad vi vill ha! Jag vill ha fisk och skaldjur medan blivande vill ha kött.. Får se vad det blir!
    Vill också ha koll på allt, lite jobbigt att gifta sig på andra sidan Sverige men det ska nog gå ;)
    När ska ni skicka ut inbjudingar??

  • Äldre 8 Oct 12:05
    #36
    Förälskade skrev 2013-10-07 20:24:22 följande:
    Jag har nu vart och kollat på lokalen, vi har även bokat den. Trodde det skulle gå på 5000:- eftersom vi ville ha fredagen också men blev glatt överraskade när hon sa att det skulle kosta oss totalt 3500:-. Och då har vi porslinet som ingår och det var faktiskt fint, allt från champagne glas till kaffekoppar fanns. Köket var stort och perfekt för egen buffe med restaurang diskmaskin. Så lycklig just nu, det enda som oroar mig är söndagen. För där kunde hon inte ge svar på när lokalen skulle stå färdig, enligt henne skulle den vara städad och undanplockad på natten när vi lämnar. Så vi får hålla tummarna för att det inte ska vara ngt barndop LR annat kalas där på söndagen.
    Ja det vore ju jobbigt att behöva städa under natten!! MEn vad skönt att det ordnade sig med allt :)

    Vi har valt att gifta oss i Lysekil pga båda våra släkter har anknytning till väskusten så tyckte vi att det blir "rättvist" om alla får åka istället för att ha det på någon av våra hemorter då de ligger långt ifrån varandra!

    Vi skickar nog ut ett 'save the date' runt jul och inbjudningar till våren, typ april!
  • Äldre 9 Oct 11:21
    #39
    Förälskade skrev 2013-10-08 15:27:54 följande:
    Pykkis, vi kommer också skicka ut save the date kort kring jul, bådas familj och släkt är alltid iväg så det känns skönt att uppmärksamma dom med det även om man sagt det muntligt. Vad fint med porslin med guldkant! Älskar sådant. Hur k ommer era save the date kort se ut?
    Precis! Skickar ni save the date till alla gäster eller bara de ni verkligen vill ska komma?
    Det blir nog ett ganska enkelt litet kort där det står vart och när vi planerar att gifta oss samt att en inbjudan kommer i vår.. typ :)
  • Äldre 13 Oct 18:01
    #46
    Förälskade skrev 2013-10-10 21:59:10 följande:
    Jag ska se om jag kan få in en bild, har den på mobilen så det funkar inte riktigt som jag vill. För att jag ska kunna ha den kronan så måste jag hitta en traditionell spetsklänning. Inte det lättaste tyvärr. Men har ju inte letat så mycket än, vill vänta på 2014 kollektionerna :)
    Åh vad roligt! Ska be om pärlörhängen från antingen min mormor eller min gammelmormor samt ett hårsmycke om någon har! Gillar också det här med traditioner och att ha samma sak som brudar tidigare i släkten har använt, tyvärr finns ingen klänning kvar men min mammas slöja finns kvar får se om den går att använda.. blev tipsad om ett ställe som heter storadagen.se som köper in kläder från kina, de sköter all kontakt så man slipper det själv. Har turen att de finns i sthlm så jag tänkte åka dit i vår och kolla!

    När släpps -14 kollektionerna?
  • Äldre 9 Jan 16:20
    #56

    Ja jisses! Nu känns det på riktigt!
    Ska ringa till lite olika brudbutiker här i sthlm nästa vecka och höra när de tycker det är lämpligt att prova klänning..
    Bröllopsmässan är ju här i stan den 26-27 men typiskt nog jobbar jag då :( Börjar ett nytt jobb också så känner inte att jag kan börjat byta pass redan andra veckan.. Min mamma har sagt att hon vill betala klänningen, men vi får väl se hur det blir när det väl kommer till kritan ;) Hon är snålare än von Anka!

  • Äldre 7 Feb 14:04
    #66

    Åh vad fin!!
    Jag ska till KIK i sthlm och kolla på klänning nästa fredag! Ringde dit och pratade med dem och de rek att komma en vardag men jag sa att jag har svårt då jag har barnen hemma. Döm om min förvåning när han sa att de självklart fick följa med! "Vi älskar barn" sa han :)
    Nu ska jag försöka lösa det ändå för jag vill ha fullt fokus på mig själv då!
    Har även bokat tid den 15:e mars på Lilly här i sthlm. Vill inte lägga över 10.000 på klänningen så de ställena känns som att de har okej prisklasser :)

  • Äldre 7 Feb 14:06
    #67

    Jag måste för övrigt ha ballerinas på mig då det endast skiljer att par cm på oss.. men det känns okej! Slipper oroa mig för att snubbla in i kyrkan ;)

  • Äldre 26 Feb 22:39
    #72

    Nu har vi beställt inbjudningskort! Gjorde egendesignade på en sida, hjälp! Tänk om de inte blir bra!! Men å andra sidan, vem sparar inbjudan förutom en själv?

    Barnen följde med till KIK och det gick bra, klänningarna var enkla, lite för enkla.. Gick till ett annats ställer på söder är i sthlm och provade en såå fin klänning. Började nästan gråta när jag tog på mig den! Men släpet är nog lite för långt och inte riktigt jag. Sen så hade inte deras sömmerska inte tid att justera fler klänninngar så man fick köpa klänningen där med få den justerad någon annanstans.

  • Äldre 29 Apr 14:00
    #75

    Vi skickade ut inbjudningarna ganska tidigt och har satt osa datum 20 juni, allatså ganska långt innan själva dagen men det är för att vi vill ha kolla så att budgeten håller! Just nu ser det ut som att det är på håret.. har fått säga upp semestern för att få sommarbonus (jobbar som ssk) och tackvare det så ska det nog gå!

    Klänningen är iallafall köpt!! Inte riktigt den lättade känslan jag trodde skulle infinna sig.. Är så nervös, har jag valt rätt klänning, är den verkligen fin?!
    Jag ville haft längre ärmar på den men det var tokdyrt med spetsärmar!!

    Lagom till midsommar skall vi boka konditor samt besöka lokalen för att provsmaka menyn! Jisses, det är snart dags!

    Vigselring ska jag prova ut i helgen!

    Här är min klänning! Dock inte jag på bilden ;)

  • Äldre 29 Apr 14:03
    #76


    Bak till ser den ut såhär!

    Bilderna är från Lillys hemsida!
Svar på tråden Någon mer som gifter sig 20/9-14?