• Fröken J
    Äldre 24 Sep 10:03
    19706 visningar
    19 svar
    19
    19706

    Respektlöst att ge present fastän brudparet inte vill ha?

    Jag och min sambo är inbjudna till våra vänners bröllop och i inbjudan har de skrivit "presenter undanbedes". Min fråga är: Kan man ändå ta med sig en present eller är det oartigt? Som att man inte respekterar deras önskan? Grejen är den att vi vet att det finns en sak som de verkligen är i behov av och skulle ha nytta av, och det skulle vara så roligt att kunna hjäkpa dem med det men vi vill liksom inte trampa dem på tårna eller vad man ska säga.

  • Svar på tråden Respektlöst att ge present fastän brudparet inte vill ha?
  • Fröken J
    Äldre 24 Sep 13:58
    #3

    Haha näe, att dra upp presenten vid middagen och liksom "Tadaa! Titta vad vi har köpt!" är inte det vi hade tänkt.Glad
    Jag kan absolut förstå att folk skulle kunna känna sig illa till mods om vi har tagit med en present fastän brudparet inte önskat sig någon, vi har själva varit gäster på bröllop där det var sagt "inga presenter, tack" och ändå hade typ alla, förutom vi och någon till, med sig en. Då har man ju verkligen känt sig lite dum/snål, så därför tänkte jag att det är bäst att slänga ut en fråga här och se vad ni andra anser om saken. Rätt som det är så har jag missat någon etikettregel om att man absolut måste ha med sig en present, oavsett vad brudparet själva vill Tungan ute

    Tack för era råd iallafall!

  • Fröken J
    Äldre 27 Sep 14:21
    #7
    Chicita: Jo nog vet jag att man som gäst bör har något med sig. Jag menade lite med glimten i ögat att om ett brudpar verkligen uttryckligen sagt att de absolut inte vill ha något (som brudparet på det bröllop där det endast var vi och någon till som inte hade köpt en present, för att paret hade sagt att de hade en önskan om att ingen skulle ge dem något), så verkar folk ändå gå emot brudparets önskan. =)

    Roligt att höra att ni allihopa haft såna generösa gäster som verkligen vill fira er på er dag, trots att ni sagt att ni inget ville ha. Nu är presenten inhandlad iallafall och jag hoppas att brudparet kommer att bli glada =)
Svar på tråden Respektlöst att ge present fastän brudparet inte vill ha?