• Rin
    Äldre 16 Sep 21:16
    6857 visningar
    34 svar
    34
    6857

    Bröllopsresa till Rom. Tips önskas!

    Flera bra tips redan nämnda. Instämmer i kören om Colosseum, Forum Romanum och Vatikanen.
    Ta guideturerna! Rom har ett avancerat system med certifierade guider så det är hög kvalitet på dem, inga blufföretag (i allmänhet, det finns så klart undantag).
    Vi hade supertur och fick gå rundturen i Vatikanen med en guide som gjorde sin praktik så att säga, dvs han var inte certifierad ännu, och därför var det mycket billigare. Alla guider är också mycket kunniga, har ofta högskoleutbildning i t.ex. arkeologi eller konsthistoria. 

    Om man gillar parker rekommenderar jag Villa Borghese varmt, vi bodde på Svenska Institutet så vi gick där igenom varje dag, underbart vackert.

    Tänk på att i Italien är det norm att ha socker i kaffet, det gäller ofta att säga till om man inte vill det. Vi besökte ett väldigt känt litet kafferosteri bakom Pantheon och missade den detaljen. Det fantastiskt goda kaffet var inte alls lika fantastiskt gott om man inte gillar socker i sin cappucino.  Obestämd Annars är kaffet i Rom generellt gott och framför allt billigt! Det finns någon lokal ordningstadga som reglerar priset så i allmänhet kostade en cappucino 1 euro när vi var där.

    Om ni hinner, ta en promenad i Trastevere, dvs på "andra sidan" Tibern, långt ner. Väldigt vackert, mysigt och betydligt stillsammare än centrum. Det är lagom att ta tunnelbanan ner till Circus Maximus, gå över floden där och sedan promenera uppåt. 

Svar på tråden Bröllopsresa till Rom. Tips önskas!