• Äldre 16 Sep 13:28
    6816 visningar
    34 svar
    34
    6816

    Bröllopsresa till Rom. Tips önskas!

    Var i Rom en långhelg och man hinner allt om man vill!

    Det jag kände när jag var där är att det är inte dirket nån bra shoppingstad.. Vi hittade ett shoppingstråk som var väl rätt okej, men ville man ha mer eller andra butiker så låg nästa stråk väldigt långt bort. Sen fanns det inte så mycket "nytt", utan vill man åka och shoppa i Italien skulle jag hellre tipsa om att åka till Milano isåfall...

    Sen håller jag med om Colosseum, Forum Romanum, Vatikanen, Spanska trappan och Fontana di Trevi!  Vi köpte guidadtur på Colosseum och det var SÅ värt, plus inträde men ingen guide i Forum i samma biljett... Passa på att åka förb l Monumento nazionale a Vittorio Emanuele II också....
    Var i Rom i augusti och då var det väldigt varmt och  mycket folk, men jag tror att vill ni se Vatikanen, Vatikanmusseet och Petruskyrkan så gå dit på förmiddagen.. Vi bodde ett kvarter från Vatikanen och det var deffinitivt mer folk där runt lunch och eftermiddagar, Men april kanske är lite mer lågsäsong!

    När det gäller mat försök ta er lite bort från turiststäckorna.. ibland kan det bara räcka att gå in ett par kvarter för att få både bättre och billigare mat! Sen MÅSTE man äta gelato! Det är så underbart!
    Min favorit gelateria ligger vid den stora bussknuten precis utanför  Vatikanens murar! Supertrevig personal och de godaste smakerna jag ätit!

    Nu gjorde vi ett husbyte så vi bodde i en lägenhet, så jag kan tyvärr inte tipsa om vart man kan bo.. Men har ni så kort tid på er kanske det kan vara skönt att bo rätt nära centrum, så ni hinner med allt och ändå kan gå tillbaka till rummet coh vila om det behövs!

    Sen drick mycket vatten! Och vatten finns gratis att få överallt! Överallt i Rom (särskillt runt omkring de stora sevärdheterna) finns de gamla romerska vattenfontänerna fortfarande kvar, och det är riktigt fint dricksvatten i allihopa! Så se till att ha med er vattenflaska så är det bara att fylla på!

    Se dock upp för ficktjuvar, särskillt i tunnebanor och bussar, vi blev ficktjuvade i tunnelbanan vid centralstation första dagen... det gick på inte ens två sekunder... Och håll i väskor! Vi mötte ett par från Sverige som berättade att de hade klivit på tunnelbanan och precis nr dörrarna stängde så ryckte någon utanför tåget deras väska med systemkamera och dator ur handen på dom, och tåget åkte... Fanns inget de kunde göra...
    Så håll koll på väskor och ha dem över axlen och så ni kan se dem hela tiden... 
    Men var inte rädda för att ge er ut! HAr man ordentlig koll på sina saker är man säker! 

  • Äldre 17 Sep 20:05
    #16
Svar på tråden Bröllopsresa till Rom. Tips önskas!