• Äldre 24 Feb 13:35
    27135 visningar
    119 svar
    119
    27135

    April 2014

    Vi har nog tänkt att ha ett ganska enkelt festprogram. Vi kommer ha menyn för kvällen - mat och vin. Sen kommer vi bordsplaceringen samt presentation av gästerna i form av vem de är där med och deras relation till oss - tror vi försöker skippa att vara "fyndiga".

    Sen har vårt toastmasterpar bett att få se över festprogrammet innan det trycks - så det kommer vara saker i det som inte vi själva bestämt.

  • Äldre 25 Feb 08:58
    #57

    Usch ja!

    Har sån ångest över att folk inte komma ha roligt, att det inte kommer vara tillräckligt med tal, eller för många, att min blivande makes "sida" inte kommer hålla lika många tal som min...- det tar aldrig slut!

    Är också orolig för att jag inte kommer känna mig vacker...och att jag kommer ångra smink, hår eller klänning mitt under fotograferingen...gah!!

    Jag är galen i stjärnor, funderar på att ha stjärnkonfetti och strö över bordet. Alltså utöver de blommor och ljus och dukar som festlokalen bistår oss med. Typ såna:

    www.pandurohobby.se/Katalog/50-Skapa-Dekorera/5060-Dekormaterial/506048-Paljetter/1/213079-Paljetter-stjarnor-4-mm-silver

    tror ni det blir för mycket "julkänsla" på det hela?

  • Äldre 25 Feb 15:19
    #59

    Flirosten som gör min bukett kommer även göra bordsdekorationerna, så de kommer matcha, det kommer bli våriga färger i pastell, lite smått vildvuxet och inte så "tillrättalagt".

    Åh det där med musik är ju en ångestladdad grej! Min blivande make är musiker, och alla hans vänner har väldigt specifik musiksmak- det funkar liksom inte med vad som helst.
    Jag vill ju dansa på bröllopet, tills fötterna blöder och lite till - men vill ju också att gästerna ska gilla det som spelas....det blir en balasgång!

  • Äldre 25 Feb 15:19
    #60

    Har ni dj eller band eller hur gör ni med musiken?

  • Äldre 26 Feb 07:01
    #65

    Det är verkligen så mycket att tänka på!

    Vi ska ju också köra spotify, med offlinelistor så klart. Och lösenord på Ipaden så att ingen får för sig att bli DJ under kvällen (tror det är ett överhängande problem). Nu har vi svurit på att inte på irriterade över musiken utan göra en playlist som fungerar för VÅRT bröllop - så håll tummarna för att vi inte tar ut skilsmässa redan innan vi är vigda ;)

    Vi beställer festprogrammsskalet från samma ställe som gjorde våra inbjudningar - det blir dock sanslöst dyrt att trycka innehållet där också, så det ska vi försöka göra på egen hand. Måste dock skära till papperna vi trycker på för skalet är i en ovanlig storlek.

    Ska kolla upp det där med våra föräldrars bröllopskort - kan vara kul att ha med!

    jag vill ha med bröllopsbingo på festen, men vet inte om jag ska ha det i programmet eller på en separat lapp?

    Eller kanske en separat lapp som ligger i festhäftet?

    Jag vet inte vad min frisör kommer ta, men räknar med 1000 kr per timme - hoppas jag blir glatt överraskad. Sminket går på 1500, men då ingår provsminkning och då tror jag att jag får produkter för 500. Helt ok!

  • Äldre 4 Mar 07:49
    #79

    Visst känns det som om listan bara växer?

    Jag var och pratade bröllopstårta igår - ska hämta två smakprovsbakelser på fredag.

    Ska till sömmerskan på måndag - så innan dess måste underkläder vara inhandlade.

    Måste spika vigselordningen och vad vi vill ha med där.

    Måste göra klart festprogrammen (vilket  bland annat innebär beskrivning av gästerna).

    Dansträningen börjar den 23e.

    Måste börja gå in skorna på allvar- är alldeles för slö.

    Idag ska vi prova viner och prata allmänt med messgeneralen.

    Helenis:Gillar verkligen skorna du fick köpa nu - särskilt detaljen med spännet!

  • Äldre 5 Mar 07:04
    #82

    Vinet var fantastiskt - och så härligt det var att få vara i lokalerna där vi kommer ha vår bröllopsfest! Blev nästan lite gråtmild... :)

    Vi ska gå på tre danslektioner så att valsen med säkerhet sitter, vi har båda dansat lite vals innan så det borde inte vara en omöjlighet!

    Så skönt att ha hittat Ringen med sort R. Jag har inte fått hem min ännu, så jag vet inte hur den kommer kännas på fingret - vi får se! Hoppas att jag tycker den är lika fantastisk då som nu!

    Jag kommer garanterat få en möhippa - min brudtärna är duktig på sånt - datumet har garanterat varit bokat sedan länge!
    Helgerna börjar ju dock blir färre och färre innan bröllopet - så jag har börjat  bli nervös varje fredag..."kanske händer det imorgon".

    Vi träffade ju vår festarrangör igår - och då slappnade jag av lite - hon är verkligen fantastisk!

  • Äldre 7 Mar 06:46
    #88

    Festarrangören är alltså tjejen som är ansvarig för lokalen, hon har varit helt fantastisk!
    Vi gör ju 99%av allt själva, men hon har varit ett stöd i situationer där vi varit rådvilla och gällande saker vi knappt tänkt på - hon handhar ju ett antal bröllop varje år! Känns skönt att ha ett proffs att fråga om råd även om arbetet mest landar på oss. Iofs behöver vi inte duka eller bry oss om bordsdekorationer - det ordnar hon! Vi lämnar alla festprogram och sådan där dagen innan så ser personalen till att det placeras ut. Är väldigt nöjd med det valet!

    Köpte underkläder till bröllopsdagen igår, underkläder till bröllopsnatten beställdes i veckan. Ska som sagt till sömmerskan på måndag.

    Hur gör ni med era festprogram? Vad har ni i dem?
    Jag börjar tveka vad gäller våra val (men så har jag varit i varje steg detta bröllop)

  • Äldre 14 Mar 06:46
    #95

    Nu har jag varit frånvarande en stund - mycket att göra med både bröllop och jobb!

    Vi har bestämt oss för att endast ha meny, gästbeskrivning och bordsplacering i häftet - sen kommer vårat toastmasterpar fylla på med lite saker - men jag tror även de kommer hålla festhäftet enkelt.

    Idag kör vi på provsmak nr 3 och 4 av bröllopstårtan - är fortfarande förundrad över hur mycket krångligare jag gör saker - trodde mycket skulle vara raka spåret liksom...

    Helenis: Fin gästbok - annorlunda idé!

  • Äldre 17 Mar 14:36
    #97

    Provsmakat fyra versioner nu....och jag tror vi har en vinnare....samtidigt är det svårt att avgöra om den vann på grund av att den var fantastisk eller om det var så att vi är utmattande av all beslut och valmöjligheter...

    Den var allt god,men i ärlighetens namn orkar jag inte pröva fler versioner...

    MrsErkkan: fantastiskt fin tårta, vi ska ha vår på en tårtställning som gå i en båge. Blir mest effektfullt i rummet där vi äter tårta tydligen....

  • Äldre 19 Mar 15:19

    Jag har kollat över möjligheterna att bli spraytannad. Var dock orolig för den orangea tonen man kan få, men har blivit övertygad om att tekniken har utvecklats.
    Har inte ens tänkt på det där med en rand, måste fråga om det också!

    Om jag väljer att bli solduschat måste jag göra det två gånger, för att sminket som används vid min provsminkning ska ha rätt nyans...och jag undrar också hur länge en sån soldusch håller egentligen... många frågor!

    Vårt tårta går på 39 kr per bit så ungefär 2500 kr.
    Har egentligen ingen uppfattning om det är dyrt eller billigt...?

  • Äldre 19 Mar 15:19

    Fick förresten hem min vigselring igår - I´m in love!
    Men får inte prova den fler gånger för blivande maken.... :)

  • Äldre 27 Mar 09:30

    Solduschades igår, blev kanonbra! Ser inte ut som om jag varit i Thailand utan snarare solkysst.

    Vi har bett alla våra gäster skicka musikförlag till oss, så gallrar vi bland de låtarna lägger till några egna och - voilà! En musiklista är klar! ( försöker övertyga mig själv om att det kommer gå så smidigt....)

  • Äldre 3 Apr 14:35

    Åh denna panik!

    Vi fick hem alla våra trycksaker till vigsel och fest - allt med fel datum!

    Snacka om att bridezille tittade fram!

  • Äldre 22 Apr 10:19

    Nu är jag fru!

    Via länken kan de som vill se  bilder på den stora dagen - den var magisk!

    ceciliamoller.com/

Svar på tråden April 2014