• Äldre 19 Feb 15:54
    26924 visningar
    119 svar
    119
    26924

    April 2014

    Jag och min sambo gifter oss 26 april i Göteborg. Vi fixar det mesta själva.. eller jag snarare.. han får ha hand om dryck till festen och göra saker när jag säger åt honom. Klänning är beställd från Kina och igår köpte jag tyg till klänningar till mina två juniortärnor och brudnäbben som jag skall sy själv. Bokade solist till kyrkan i början av veckan och fick tag i ett riktigt proffs som jag känner kommer framföra sångerna precis som jag vill ha dem. Vi väntar på att få provsmaka maten från cateringfirman så det är inte helt bokat, men de vet att vi är intresserade av datumet så det är ju liksom på gång. Min blivande svärmor fixade serveringspersonal nyss så det känns skönt att slippa tänka på det då det var en av de posterna jag oroade mig mest över.
    Det enda som man måste boka som jag inte fixat är hår och smink. Hade velat hitta ett ställe som kan göra båda helst. Jag tycker det här känns som en väldigt bra månad att gifta sig, för det är inte så många andra som gör det samtidigt. Jag har fått mina förstahandsval i allt eftersom konkurrensen inte är så stor som senare under sommaren. Det passar oss bra. Jag brukar bli så allergisk pga pollen runt midsommar så då skulle jag inte vilja göra det och sedan bakar jag tårtor till andra under sommaren så då är det bra att inte gifta sig samtidigt som alla andra.

  • Äldre 19 Feb 16:05
    #37

    Min klänning som jag nu väntar spänt på.




    Festlokalen är det lilla huset, som egentligen bara är en danslokal med ett kök och två toaletter samt ett rum i källaren där trötta barn kan sitta och spela spel eller liknande när de tröttnat.

    Om det är fint väder skall vi ta brudskålen och snittar på gräsmattan eller på dansbanan som syns i förgrunden. Kyrkan ligger ungefär 15-20 minuters promenad härifrån så det är lätt att ta sig dit efter vigseln.

  • Äldre 21 Feb 04:18
    #39

    Tack Louise! Jag har nog kollat igenom tusentals bilder på klänningar.. Valde till slut mellan denna och en med pärlbroderi, men eftersom de inte säkert ser ut som på bilden valde jag bort den andra då jag var rädd att det skulle se billigt ut med pärlorna i verkligheten. Dessutom tänkte jag eventuellt använda ett skärpband också.
    Idag fick jag mail om att min klänning skickats iväg, så snart kommer den! :)

  • Äldre 22 Feb 21:22
    #44
    Katarina skrev 2014-02-21 06:37:02 följande:
    Jisses - fin klänning och vilken omgivning! vackert
    Tack! Ja det ligger i Slottsskogen, så lantligt men ändå centralt.
    MrsErrkan skrev 2014-02-22 10:32:46 följande:
    Helenis: Otroligt fin klänning! Vart beställde du den ifrån?
    Har du provat några innan också? Glad
    JJ house, de ringde om tullavgiften i fredags så den borde komma i nästa vecka om jag har tur. Tog efter personlig mått eftersom jag är kort, kurvig och helt oproportiolelig efter "normala" mått.
    Skall även beställa en knälång klänning till brunchen dagen efter, då blir det denna från Light in the box, denna, fast i champagne.


    MrsErrkan skrev 2014-02-22 10:54:15 följande:
    Ja min m2b är också väldigt inne på choklad i tårtan, själv vill jag mer ha nå syrligt, så kanske choklad med passionsmousse? Vi får se :)
    Det blir jättebra kombination, vi tänker likadant. Jag skall baka tårtorna själv eftersom jag är en sådan som bakar till andra annars.. ytterligare en anledning att gifta sig på våren, då kan jag ta lite uppdrag under sommaren när jag redan är gift. :)
    Jag har labbat lite med olika kombinationer samt att frysa och tina upp tårtan. Det kommer bli blandat choklad och mandelbotten med antingen hallon mousse och persika/passionsmousse alt. jordgubb och rabarbermousse ihop med ngt då den också är lite syrlig. Skall täcka med chokladkräm och sedan frysa i delar tänkte jag för att sedan täcka med marsipan och stapla och dekorera dagen innan. Har gjort försök att frysa sockerpastan men den svettades kopiöst så de får nog täckas efter tining och då kan jag lika gärna ta marsipan som killen vill ha. Blommorna kommer bestå av en bunden bukett som kommer vara klar att bara kila ner i ett fäste i tårtan.
    Jag skall även göra min bukett av sockerblommor. Det är redan på gång, hänger an massa rosknoppar på tork i mitt arbetsrum.
  • Äldre 22 Feb 21:28
    #45

    Beställde förresten dessa skor igår och en sidotiara slank med också.. :)



  • Äldre 22 Feb 21:30
    #46

    oproportionerlig var visst ett svårt ord att skriva.. ;P

  • Äldre 22 Feb 23:52
    #48

    Ja.. jag kanske snubblar på väg fram i kyrkan.. man vet aldrig.. :P

  • Äldre 24 Feb 00:09
    #50
    MrsErrkan skrev 2014-02-23 21:13:43 följande:
    Helenis: Jag är verkligen imponerad av att du vill göra tårtan själv, men det måste ändå kännas skönt att få den exakt som ni tänkt er Glad Du känner inte att det är ett stressmoment?
    OTROLIGT söta skor du hade köpt!
    Har du planerat bröllopet länge? Glad
    Njae.. det är alltid ett stressmoment när jag gör till andra, men då är de ju färska. jag skall ju frysa in dem ett par veckor innan eller så, så det skall bara vara kavla och täcka och sätta på sugarveil (ätbar spets) som jag också gör i förväg och att sticka ner sockerbuketten i tårtan. Det som jag är rädd för är svettningsmomentet..

    Jag skall även göra små praliner som skall ligga i en fin liten strut på gästernas plats, även dessa hamnar i frysen. Det skulle aldrig funka annars. skall ta med tårtan till lokalen kvällen innan så jag kommer inte veta hur den reagerar.. känns som det är det första jag kommer göra när jag kommer till lokalen att springa till kylen och kolla.. :)

    Ja skorna är jag jätteförtjust i. Dock var de i en storlek för små då detta var den enda storleken kvar, men enligt sidan så var alla andra skor av samma märke och liknande modell stora i storlekarna, så jag hoppas att de bara missat att lägga till det på dessa. annars får jag sälja dem och köpa ett par andra därifrån, fanns fler som jag gillade, men dessa var klar favorit.
  • Äldre 25 Feb 20:06
    #62

    Ang hår så tänker jag ha uppsatt i någon slags knut med typ flätor eller tiknande, tiaran(diademet skall sitta över det liksom i kanten tänkte jag och sedan slöja undertill. Luggen skall vara ha lite volym men inte vara stor och lite testar som hänger ner ungefär.. Har inte bokat hår och smink ännu. Funderar på om jag skall boka hon min frisör eller försöka hitta ett ställe som även gör smink. Annars ligger salongen nära kyrkan så det hade varit praktiskt..

    Vi kör spotify, jag hoppas vi kommer ha täckning.. hade varit trist annars..

    Festhäftet håller jag på och gör nu faktiskt (tar lite paus) Själva skalet vill säga, det är scrappat och matchar inbjudan. Vigselprogrammet däremot tänker jag skriva up på datorn på ett A4 vikt i tre delar. Vet ju inte hur många som kommer till kyrkan, antagligen lite fler än till festen. Det är en hel del som inte är bjudna som har frågat om vigseln. Skall även dela ut lite såpbubblor till gästerna som de kan blåsa på oss när vi kommer ut ur kyrkan.

  • Äldre 25 Feb 21:58
    #64
    MrsErrkan skrev 2014-02-25 20:30:57 följande:
    Väldigt effektiv du Helenis! :)
    Vad har du för innehåll i festprogrammet?

    Tänkte på det där med att du kanske får fler gäster till vigseln än till middagen, tänkte du bjudna in "icke bjudna" till vigseln fast dom inte fått inbjudan officiellt?

    Man kan ju göra 'offline' listor på spotify om man vill, man gör helt enkelt en lista och sen på den listan så finns det som en flik så att säga där det står "gör tillgänglig offline", då behövs inte internet för att spela upp dom låtarna, alltid bra att ha tillhands utifall internet skulle försvinna vid nåt tillfälle :)

    Kanske frisören din känner nån som kan komma och sminka dig hos frisören? Eller att du går till t.ex make up store innan frisören eller nå dylikt?
    Flätor är väldigt fint! Väldigt elegant :)
    Innehållet har jag inte börjat på, men det blir det klassiska, meny, placering, separata intervjuer om brudparet, några babybilder, våra föräldrars bröllopsfoton, om jag kan få dem scannade. Tänkte skriva en rollista, typ som filmeftertexter. Regi: bruden, ljud, ljus, chaufför, foto, tacka sponsorerna (våra föräldrar mm.) Inte en massa korsord och grejer. Tänkte nog ha en sådan gästbokslåda med kort gästerna få fylla i, men inte vid bordet.

    Jag bjuder inte direkt in, men det är ju de som frågar och då säger jag att de är välkomna till kyrkan om de vill komma på vigseln. Kyrkan är ju öppen för alla så vem som helst kan ju egentligen komma.

    Tack för offlinetipset, det kände jag inte till.. det är ju superbra.

    Smart idé om frisören, skall fråga dem. Vad bör hår kosta egntligen? De tar 950kr/h för håruppsättning står det på hemsidan, men frågan är ju hur lång tid det tar. Kan väl knappast ta mer är två timmar?
    Annars så tog jag "modellbilder" på ett ställe i närheten för några år sedan och var grymt nöjd med sminkningen så skall kolla om man kan sminka sig där utan att ta bilder.
Svar på tråden April 2014