• Äldre 17 Sep 14:12
    137059 visningar
    420 svar
    420
    137059

    Fler födda på 90 talet som skall gifta sig

    Jag hoppar in i den här tråden :)

    Både jag och min karl är födda 91. Vi har varit tillsammans i snart sex år och förlovade i ett. Bröllopet går av stapeln den 19 juli 2014. Kyrka och lokal är bokad! Är nästan ett år kvar men jag är redan stressad över allt som måste fixas.

    I helgen ska jag och mina tärnor på en bröllopsmässa i stan och sedan åka och prova bröllopsklänning. Wii! 

  • Äldre 17 Sep 19:37

    marolo: 
    Tack! Ja det ska bli kul. Den är i Örebro, men tror inte det är något jätte stort, men ska blir kul med (förhoppningsvis) massa insperation :D

    Musik... Menar du till själva vigseln eller festen? :) 

  • Äldre 18 Sep 16:32

    Ingen av sångerna vi tänkt hittills är "ristade i sten", eller vad man säger :b Hittar så mycket fina låtar så det är svårt att välja. Men jag tror jag har en helt klar (tycker så mycket om texten där), och det är "Du är allt" med Sonja Aldén. Och min lillasyster ska sjunga i kyrkan, så jag lär bli rörd ;b

    Har sedan tänkt att ha en "solosång" till, gärna en på engelska...

    Ut och ingång, kan verkligen inte bestämma mig...
    Psalmer har jag faktiskt inte ens börjat tänka på! 

  • Äldre 19 Sep 10:20

    Jag kör vidare :)
    Vi bor i Örebro. Båda två är studenter, jag studerar till ekonom på distans så sitter hemifrån och pluggar. Utbildningen är på tre år och jag har nu hälften kvar. Min sambo pluggar till byggingenjör här i Örebro och har ett år kvar. Det är lite svårt att försöka spara till sitt drömbröllop när man är två studenter, men med en stram budget så kommer det gå vägen ;)

    Vi bor i en tvåa men en sex månaders busig liten vovve. Det är lite litet men just nu är det det bästa för oss, drömmen är att kunna köpa ett hus relativt snabbt efter vi börjar jobba. Då känner jag att vi lika gärna kan bo kvar i en lite mindre och billigare lägenhet fram tills dess än att flytta till större lägenhet... Även om det vore riktigt skönt :b

    Jag och min sambo gick i samma klass i gymnasiet. Båda hade då förhållanden med andra. Men efter ett halvår ungefär fick vi upp ögonen för varandra och det var bara självklart att det skulle vara vi! Nu har vi varit tillsammans i över 5 och ett halvt år, bott tillsammans i 2 och ett halvt år och varit förlovade i 1 år.

    Intressen.... Hm.
    Är väl vovven då (går en hel del kurser med honom och det är super kul)
    Umgås med vänner
    Läsa en bra bok
    Myskvällar i soffan (om man får kalla det för intresse ;b)
    Träna

    Blev en lång presentation det här med, haha :b 

  • Äldre 4 Oct 19:50

    marolo: Super fin klänning. Tror jag med att den gör sig mer rättvisa på! Får man fråga vart du har köpt den?! Är inne på en i liknande stuk :)

  • Äldre 21 Oct 13:44
    nouvou skrev 2013-10-18 07:19:17 följande:
    Jo, det är en enkel klänning som säkert är lätt att sy om, jag skulle nog kunna göra det själv till och med, men nja, jag vet inte.. Tror inte jag vill det.

    Vilken festlokal är ni andra inne på? Någon som har bokat något än?
    Vi hade tänkt att hyra en lokal lite utanför stan här, lite lantligt, ha supergod hemmagjord buffe gjord på bra råvaror, alltså väldigt lyxig mat ändå trots att det skulle varit hemmagjort. Vi ville ha en lång mysig middag helt enkelt. Men ändå har vi, mest jag, suttit och kollat andra alternativ. I veckan såg jag att en väldigt fin restaurang här i stan, har en festvåning där man kan vara. Dom har verkligen hur god mat som helst, vi åt där samma kväll som vi förlovade oss och det var det godaste jag ätit på länge. Och det var skitbiligt! Billigare än vad vi har räknat på för lokal/mat/dryck på vår ursprungliga plan.
    Så nu velar jag. Hur skönt vore det inte med en lokal mitt i stan och inte behöva fixa nånting? Samtidigt, det känns som det inte lika personligt och mysigt som att ha ett eget ställe. Eftersom vi är så pass få så får vi inte festvåningen för oss själva, om någon annan skulle boka samma dag. Däremot så delas den av, så vi får en egen del så att säga. Hur hade ni gjort? 
    Kan tillägga att alla våra gäster reser hit och kommer bo på hotell, och hotellet ligger 200 meter från restaurangen. Den andra lokalen ligger ca 2 mil utanför stan.. Även kyrkan ligger mitt i stan.
    Vi har också bokat en bit utanför stan. Kyrkan ligger visserligen också en bit utanför stan, kanske 10 min. Sen är det ca 10 min mellan kyrka och lokal samt 10 min mellan lokal och stan :b Jag tror inte att vi kommer ordna med transport för gästerna... Visserligen skulle det kanske underlätta, men det blir ju ytterligare en kostnad. Jag tror att de ordnar det själva, men skjuts eller taxi för dom som vill dricka alkohol. Hoppas jag... 

    Till din fråga... Svårt val! Som marolo säger så kan det nog underlätta med restaurangen. Skönt att slippa oroa sig över sånt. Men ja, väljer man att ha en lokal där man får ordna saker själv så är ju möjligheterna att göra det mer som "sitt" större. Samtidigt tror jag helt säkert att restaurangen i fråga säkerligen försöker gå efter just era önskemål :) 
  • Äldre 27 Oct 16:46

    Marolo: Vad skönt att ni bestämt Er för något som känns så rätt, då är det bara att köra på det! Är ju lite dumt att "slänga pengar i sjön" på en stor fest, om det inte är det man vill ha :)

    Vi hittade min vigselring igår och slog till direkt. Jag är så glad, känns helt perfekt!!! Var rea så jag köpte mig en annan ring också som jag ska få i morgongåva, som passar bätter ihop med vigselringen än vad min förlovningsring gör. Så förlovningsringen kommer få flytta till höger hand sen :)  "Sparade" mycket pengar på att köpa nu, även om jag köpte två ringar så kom vi under det vi budgeterat EN ring på med 10 000:-. Men nu blir det svårt att låta bli dom i ca nio månader... ;b

  • Äldre 27 Oct 18:49

    Ja... Ska se om jag lyckas ladda upp en bild.
    Ringen med en sten är vigselringen och den andra är morgongåvan. Jag har bara den här bilden (tagen i affären). På bilden är vigselringen i silver, min i guld kommer om någon vecka. Bortse från mina fingrar som ser helt "muppiga" ut och enligt mig inte gör att ringarna på just den här bilden kommer till fulla sin rätt ;)


  • Äldre 27 Oct 20:06

    Nej nej, båda var inte under 10 000:- tyvärr :b Jag menade att vi hade förväntat oss att en ring skulle kosta 30 000:- (la budgeten lite högt), men att vi sedan "sparade" 10 000:-. Vi fick alltså båda för 20 000:- :b

  • Äldre 27 Oct 20:31
    marolo skrev 2013-10-27 20:22:36 följande:
    ja jag tyckte det blev lite väl billigt men måste säga att det endå var ett riktigt bra pris om ni fick båda för 20 000 de är jättefina :)
    Haha ja, tyvärr var det inte riktigt så bra ;b Men var ändå jätte mycket rabatt på båda ringarna så det var lika bra att passa på då jag vet att det är den kombinationen jag ville ha :) 
Svar på tråden Fler födda på 90 talet som skall gifta sig