Inlägg från: FruForsmark |Visa alla inlägg
  • FruForsmark

    Ont om tid?

    Klart det går :) ett bröllop kan ta hur kort tid som hellst och hur lång tid som hellst att planera. Jag tycker du skall köpa senaste numret av "Allt om bröllop" som finns i butikerna. Där finns listor på saker att fixa inför ett bröllop och även budgetverktyg. Jag skulle säga att kyrka, lokal, mat/dryck, klänning och ringar är det som tar mest tid att fixa. Sen kommer ju frågan, ska ni ha en fotograf som ni behöver boka? band eller dj till festen? Utsmyckning i form av blommor? Tryckmaterial? tårta? Frisör/sminkös? Transportfordon mellan kyrka och fest? smekmånad? det kan ta lite tid. Och värst av allt, tärnklänningar (om du har fler än en tärna och det skall vara samma klänning... nästan svårare än att köpa brudklänningen tyckte jag).

  • FruForsmark
    Frida skrev 2013-09-05 14:16:57 följande:
    Tack för tipset, köper den tidningen ikväll!
    Tänkte utnyttja vänner som fotograf och dj, bordsdekoration ingår i lokalen. Har dock inte valt färgtema ännu. Vi tänkte trycka kort etc. på nätet, har du förslag på någon bra sida?
    För att hålla nere kostnaden så tänkte vi köpa en lyxigare variant utav prinsesstårta, är ju ändå smaken som är viktigast
    Vad är vanligast angående tärnklänning, betalas den utav tärnan eller utav brudparet? Funderar på att ha en tärna och en bestman.

    De klassiska sidorna är:


    www.optimalprint.se/Brollop
    Vi valde att trycka våra från: www.printswithwings.com . Som vi var supernöjda med! För oss var det viktigt med ljusrosa målade rosor då det var våra teman. Printswithwings beställde vi även omslag till festprogrammen från i samma serie.
    Tycker ni skall fundera ut tema och färgtema på bröllopet innan ni trycker, så att det återspeglar i inbjudningskorten :) sedan kanske ni vill ha festprogram, vigselprogram och placeringskort i samma tema och färg?
    När det gäller tärnklänningar så är det lite olika. Vi valde att bekosta våra tärnors klänningar eftersom jag ville ha en viss typ av klänning och i en viss färg. Tyckte det kändes fel att de skulle lägga ut pengar på något de inte själva valt. håruppsättning och smink bekostade de själva hos frisöer, det var frivilligt :)
    Mycket som tar tid med bröllop är just hur detaljrikt man vill ha det och hur mycket som skall återspegla ens egen person. Där är vi alla olika och har olika förväntningar. Lycka till! :)



Svar på tråden Ont om tid?