• Äldre 1 Sep 20:47
    34800 visningar
    121 svar
    121
    34800

    Planerar bröllop sommaren 2014

    Hej!
    Vi ska också gifta oss nästa sommar, 14 juni blir det! Så vi (dvs jag) är i full gång med planeringen. Kyrka, festlokal och fotograf är bokad. Gästlistan är också i princip klar, blir ett litet bröllop med de närmaste, ca. 40 pers. Bor i Växjö så har tyvärr inga tips om Örebro men de lokaler vi tittat på här ligger mellan 1000-5000 kr, beror ju helt på vad man vill ha.... Vi bestämde oss för ett ställe där de har olika bröllopspaket att välja mellan så hyran ingår ju i paketet där. Skönt att allt ingår så blir det inte så mycket planerande och pusslande kring själva mottagningen.

    Ja det där med budget ställer ju alltid till det lite :P Vi hittad min ring på ett ställe som hade utförsäljning så där sparade vi några tusen iaf. Funderar på att köpa en kinaklänning för att spara in lite pengar där. De som jag provat och gillar ligger mellan 6000-10 000 kr, så vågar man beställa istället så ligger de ju på runt 2000, men har inte bestämt mig än. Har ju lite tid och fundera på ;)

  • Äldre 2 Sep 16:03
    #3

    Vi tittade på en hergård, en restaurang med festlokal och en "vanlig" festlokal. Den vi bokat är en festlokal i traditionell stil som ligger jättefint precis vid en sjö. I paket ingår: välkomstdrink, tre-rätters med vin/öl till, bröllopstårtan, kaffe, avec, dukningen med bordsdekorationer och blommor, serveringspersonal, ja typ allt :P Och en övernattning i hotellrum ingick med.

    Ja det är alltid svårt att utesluta någon och försöka dra ner på gästlistan. Vi har båda två liten släkt, jag har 4 kusiner och min sambo har inga så  vi bjuder fler vänner än släkt. 

  • Äldre 2 Sep 20:19
    #6

    Paketet vi valde kostade 900 pp. Fanns ett billigare alternativ på 750 kr, men då var det 2-rätters (och eftersom jag är världens gottegris så är ju efterrätten det viktigaste) och bara ett glas vin till varje rätt. I det vi valde är det fri tillgång på dricka under middagen. Blir givetvis dyrare än om man väljer catering men vi kände att vi tyckte det var skönt att slippa stressen kring det.

    Cajo: vad smidigt med en bror som kock! Det tjänar in nog in mkt på. Vad kul att ni bokat resa, jag har också börjat kolla på det och drömma mig bort. Har funderat på en kryssning, var bokade ni någon stans? Och vad ingår i priset? Är väldigt sugen på att åka till karibien någon stans men det kostar ju en slant ;) Men vi ska också göra så att vi önskar oss pengar i present. Vi tänkte öppna ett konto där gästerna kan sätta in pengar, är bara fundersam på hur man ska formulera det, känns ju lite fult att skriva ut kontonr i inbjudan eller vad tycker ni? Får väl försöka komma på ngt fint litet rim och arbeta in det där kanske. Eller hänvisa till toastmaster vid frågor om present....

    Håller med om att det kostar mer än vad man tror. Vår budget är nog ca 80 000, men då har vi räknat högt. Min ring har vi ju som sagt redan sparat in lite på när vi hittade den på rea. Och klänningnen kommer nog inte upp den summan vi har satt, men vi får se ;)
    Vad pluggar du  till? :) 

  • Äldre 2 Sep 21:02
    #12

    Är jättesvårt med budget, men din verkar bra tkr jag. Om lokalen känns rätt så ska ni kanske ta den, även om den kostar lite mer än ni tänkt. Det måste ju kännas rätt. Om ni har något IKEA fyndlager i närheten så kan ni säkert tjäna på att köpa, ibland har de erjudande som "fyll en kasse med porslin för 150 kr".

    Ok tack för tipset, då ska jag kolla upp dem!

    Haha, vad kul. Jag är också ssk, blev färdig förra sommaren så har jobbat lite över ett år nu. Jobbar  på ett äldreboende, ngt som jag sa att jag aldrig skulle göra för jag tyckte det var så tråååkigt på praktiken, men jag trivs superbra nu faktiskt! Nu lockar inte sjukhusarbete alls längre. Var pluggar du och vet du var du vill jobba när du är färdig?

    Och vad pluggar du till, Malin91? :)

  • Äldre 2 Sep 21:18
    #16

    Malin91: Har ni kollat runt om det finns ngt företag i stan som hyr ut porslin? Brukar alltid finnas, blir nog billigare än 3500 tror jag...

  • Äldre 2 Sep 21:25
    #17

    Cajo: Tro inte du behöver oroa dig för jobb, var i landet du än bor! Speciellt på sommaren skriker de efter ssk! O vad kul att du funderar på ambulansjukvårda, det gör jag med! Jobbade 3 månander på ambulansen förra sommaren, var jättelärorikt och spännande. Men känner att man måste ha mer erfarenhet av att bara vara ssk först, så det dröjer nog några år innan jag ger mig på det igen. Men absolut en framtidsdröm!

    Tror inte heller ni kommer ångra att ni gick över budgeten på resan. Är det någon gång som man ska lägga lite extra är det ju på bröllopsresan!  

  • Äldre 3 Sep 19:19
    #19

    Cajo: Allting är ju väldigt nytt i början , även om man haft praktik och så. Man är ju ansvarig för andra människors liv och det kan vara lite överväldigande ibland. Men tycker ändå jag kom in i jobbet rätt fort och med bra kollegor löser sig det mesta. Kan inte tänka mig ngt annat jobb nu!

  • Äldre 4 Sep 19:31
    #22

    Snartfrueriksson88: Då har vi samma datum att se fram emot då! :)

    SItter och kollar på "say yes to the dress", var just en som köpt en klänning för 16 000 dollar.... För mig är 16 000 kr för mkt :P 

  • Äldre 5 Sep 11:26
    #24

    Går på TLC kl 19 på vardagar. De filmar från en brudklänningsaffär, man kan få lie tips på vad man vill ha i en bröllopsklänning :)

  • Äldre 14 Sep 18:14
    #25

    Idag har vi varit och hämtat min ring! Så fin och den passade perfekt både i storlek och till min förlovningsring :) Är supernöjd, nu blir det bara svårt att låta den ligga i 9 månader... ;)

  • Äldre 17 Sep 19:47
    #27

    Malin91: Jag är som du, kan inte låta ringen vra utan provar den i smyg hela tiden. Har därför lämnat den i kassaskåp hemma hos mamma och pappa ;) Skönt att ni har bokat, vad blev det för lokal? Har de bröllopspaket lr ska ni fixa mat själva?

  • Äldre 24 Sep 21:34
    #38
    elinochmagnus skrev 2013-09-24 21:10:28 följande:
    Hej. Här kommer ytterligare en blivande brud den 14 juni. Vi har bokat kyrka och funderar på att hålla festen på mitt jobb??! Eftersom det har en fantastiskt fin nybyggd konferens avdelning och det ligger på en udde ute vid havet. Problemet är ju dock att det är mitt jobb..... Jag har beställt julkort idag där det står med ett litet ps med datumet. Vi har nämligen inte berättat för någon än, så jag håller på att spricka av otålighet. Så våra nära och kära får nog tidiga julkort i år
    Vi funderade med på skriva datum i julkort! Vi försöker med hålla det hemligt, mest min blivande som tyckte det var en rolig idé att berätta genom inbjudningskort. Har dock lite svårt att hålla tyst, vill ju så gärna berätta för alla! Men föräldrarna vet iaf och min bästa kompis så jag har ngn att prata ideér med och smakråd vid klänningsprovning.
    Om lokalen är fin och har fint läge så vfr inte? Bara du kan stänga av tankarna på jobbet så du slipper tänka arbete på din bröllopsdag ;)
  • Äldre 14 Oct 19:17
    #43

    Igår var jag på bröllopsmässa. Massa tårtor, cupcakes, blommor, smycken och massa annat kul, framförallt modevisning med sååå fina klänningar! Så nu har jag fått massa inspiration och är så sugen på att få prova fler klänningar! :D

  • Äldre 1 Nov 20:29
    #56

    Idag har jag beställt min klänning! :D Helt perfekt och kostade långt under maxpriset vi satte så är så nöjd! Imorn ska vi åka till Kalmar/Öland och hämta sambons vigselring som är färdig nu. Så tänkte vi passa på att ta in på hotell och skämma bort oss på spa lite med :)

Svar på tråden Planerar bröllop sommaren 2014